Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Sty 16, 2011 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dziewczynki ruchy poczujecie niebawem. Dla mnie najcudowniejsze było prężenie i wypinanie się dziecka ale to juz koło 30 tygodnia. To niesamowite. MOja Zu potrafiła wypinac pupcię aby ją pogłaskać. Albo odpowiadała wypchnięciem rączki na moje pukanie . Cudowna sprawa. Zobaczycie same.
Co do wyprawki. Proponuję juz zacząć. Nie wiadomo czy nie bedziecie musiały leżeć przy końcówce, jak bedzie się czuły... lepiej wszystko mieć kupione już na dw miesiące przed porodem Wink. Tym bardziej teraz macie szansę na rozłożenie sobie wszystkiego finansowo.
Jeśli chodzi o pokoiki to ja napaliłam się na pokoik dla Małej . Zrobiłam jej osobny a prawda jest taka ,że najlepiej mieć dziecko przy sobie przynajmniej te pierwsze miesiące. Tak więc łóżeczko i tak wylądowało w sypialni;). Dopiero teraz wiosna/ lato bedziemy ją przenosić do osobnego pokoju. No to teraz bedę miała pole do popisu i zrobię jej wypasiony pokoik;)). Mebelki..no cóż ja nie jestem zwolenniczką kupowania specjalnie bardzo drogich mebli dziecięcych. Strata kasy;).
Dziewczynki musicie mieć sporo bodziaków . Dzieci na poczatku bardzo duzo siusiają i często moczą wszystko za jednym zamachem . A przebieracie średnio co 2-3 godzinki. Nie polecam kaftaników, rzeczy zapinanych na plecach. Jeśli macie jakieś pytania to pytajcie a z chęcią podzielę się doświadczeniem.
Co do ubranek to ja już sprzedałam chyba z 500 rzeczy( jak nie więcej) ....bo ja maniaczka ciuszkowa jestem Wink)). Mam tego ogrommmną ilość Wink. Jeśli chcecie to mogę Wam na priva podesłać stronę gdzie wystawiam ubranka.
Przede wszystkim ubranka nowe są strasznie drogie a czamai nie ubierzecie ich ani razu Wink) No ale co zrobić jak są takie cudne Wink)
Trzymajcie się dzielnie

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Sty 17, 2011 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ją chętnie zobaczę co Ty tam sprzedajesz, jak nie kupię to się przynajmniej wezmę przykład na następnych zakupach... Very Happy
Takie botki w przystępnej cenie można kupić w hipermarketach, materiał nie jest może najlepszy, ale ile w tym dziecko pochodzi Wink
Chociaż powiem Wam że ostatnio poszłam do galerii i można trafić w sklepach markowych fajne rzeczy przecenione.... Można coś upolować.... Laughing
No mój mąż już sobie załatwił dodatkową pracę żeby na wszystko starczyło...
Koszty są straszne, remont, wyprawka i jeszcze wizyty u lekarza i to jedzenie... Razz Przydało by się wygrać w totolotka Very Happy
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Sty 18, 2011 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mmmadzia gratki za rozpoczęcie 21 tygodnia Smile Połowa już za Tobą Smile
Masz rację że wszystko kosztuje. My jeszcze chcemy zrobić jeszcze mieszkanko ze strychu więc sporo nam to wyjdzie i bez kredytu ani rusz Rolling Eyes Będę musiała chyba po macierzyńskim wrócić do pracy Sad No ale coś za cos ...

Tosiu ja tez chętnie zobacze co tam wystawiasz Wink

Powrót do góry
Mmmadzia

PostWysłany: Sro Sty 19, 2011 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka a dziękuje bardzo Very Happy Very Happy No muszę przyznać że to szybko zleciało, zobaczymy jak będzie z tą połową... Wink Jaka by nie była już się denerwuje finałem... Na razie czekam na moment w którym mój mąż będzie odzuwal wyraźnie ruchy malucha Razz No i moment w którym kurtki zamienią się na coś lzejszego też będzie ciekawy, wszyscy sąsiedzi zorientują sie że jestem w ciąży... Mhm... Laughing

Dodano po 15 godzinach 46 minutach:

Dziewczyny nie wiem czy to nie za wcześnie czy nie. Ale zauważyłam dzisiaj poplamioną koszulę w pobliżu lewego sutka... Wczoraj też na to zwróciłam uwagę na plamki ale pomyślałam że poplamiłam się piciem (bo w nocy podpijam) Ale dziś jest ich jeszcze więcej.
Lubię spać tak jakby na pół-brzuchu i to na pewno też ma z tym związek. Ale to nie za wcześnie na wydzieliny z sutków??
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 19, 2011 6:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZiewczynki stronkę z ciuszkami prześlę na priva.
Mmmadzia siara pojawia się na róznym etapie ciązy. CZasami wcześniej a czasami poxniej Wink. Jest dobrze i nie masz się czym przejmować. U mnie nie było w ogóle wydzieliny z sutków no ale tez nie miałam pokarmu

Powrót do góry
Mmmadzia

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 10:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry Razz
W końcu się doczekałam dnia wizyty u lekarza Very Happy Very Happy
Miłego dnia wszystkim Laughing

To co kobitki chłopczyk czy dziewczynka?? Wink
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczynka Cool

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 11:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynka Smile

To dla mojego chłopczyka bo czuję że jednak u nas chłopczyk Wink
Z drugiej strony wolałabym dziewczynkę Smile

A ja dokładnie w tym samym tygodniu i dniu ciązy bede miała też połówkowe Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 3:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczynka Wink))

Powrót do góry
Mmmadzia

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Very Happy Very Happy Very Happy Tak to dziewczynka....
Będzie najprawdopodobniej mała Karolinka Razz
Początkowo nasza gwiazda wzięła rączki między nóżki i nie chciała pokazać. Początkowo pępowina podszywała się pod peniska Very Happy
Ale lekarz poczekał, zrobił powiększenie na obszar nóżek i powiedział że to pipusia Laughing
Dziecko jest zdrowe, rośnie jak na drożdżach. Lekarz jest zadowolony z moich wyników i z tego że przytyłam Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 6 z 41