Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 5:14 pm Temat postu: |
|
|
No dziewczynki ruchy poczujecie niebawem. Dla mnie najcudowniejsze było prężenie i wypinanie się dziecka ale to juz koło 30 tygodnia. To niesamowite. MOja Zu potrafiła wypinac pupcię aby ją pogłaskać. Albo odpowiadała wypchnięciem rączki na moje pukanie . Cudowna sprawa. Zobaczycie same.
Co do wyprawki. Proponuję juz zacząć. Nie wiadomo czy nie bedziecie musiały leżeć przy końcówce, jak bedzie się czuły... lepiej wszystko mieć kupione już na dw miesiące przed porodem . Tym bardziej teraz macie szansę na rozłożenie sobie wszystkiego finansowo.
Jeśli chodzi o pokoiki to ja napaliłam się na pokoik dla Małej . Zrobiłam jej osobny a prawda jest taka ,że najlepiej mieć dziecko przy sobie przynajmniej te pierwsze miesiące. Tak więc łóżeczko i tak wylądowało w sypialni;). Dopiero teraz wiosna/ lato bedziemy ją przenosić do osobnego pokoju. No to teraz bedę miała pole do popisu i zrobię jej wypasiony pokoik;)). Mebelki..no cóż ja nie jestem zwolenniczką kupowania specjalnie bardzo drogich mebli dziecięcych. Strata kasy;).
Dziewczynki musicie mieć sporo bodziaków . Dzieci na poczatku bardzo duzo siusiają i często moczą wszystko za jednym zamachem . A przebieracie średnio co 2-3 godzinki. Nie polecam kaftaników, rzeczy zapinanych na plecach. Jeśli macie jakieś pytania to pytajcie a z chęcią podzielę się doświadczeniem.
Co do ubranek to ja już sprzedałam chyba z 500 rzeczy( jak nie więcej) ....bo ja maniaczka ciuszkowa jestem )). Mam tego ogrommmną ilość . Jeśli chcecie to mogę Wam na priva podesłać stronę gdzie wystawiam ubranka.
Przede wszystkim ubranka nowe są strasznie drogie a czamai nie ubierzecie ich ani razu ) No ale co zrobić jak są takie cudne )
Trzymajcie się dzielnie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 11:31 am Temat postu: |
|
|
Ją chętnie zobaczę co Ty tam sprzedajesz, jak nie kupię to się przynajmniej wezmę przykład na następnych zakupach...
Takie botki w przystępnej cenie można kupić w hipermarketach, materiał nie jest może najlepszy, ale ile w tym dziecko pochodzi
Chociaż powiem Wam że ostatnio poszłam do galerii i można trafić w sklepach markowych fajne rzeczy przecenione.... Można coś upolować....
No mój mąż już sobie załatwił dodatkową pracę żeby na wszystko starczyło...
Koszty są straszne, remont, wyprawka i jeszcze wizyty u lekarza i to jedzenie... Przydało by się wygrać w totolotka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 11:59 am Temat postu: |
|
|
Mmmadzia gratki za rozpoczęcie 21 tygodnia Połowa już za Tobą
Masz rację że wszystko kosztuje. My jeszcze chcemy zrobić jeszcze mieszkanko ze strychu więc sporo nam to wyjdzie i bez kredytu ani rusz Będę musiała chyba po macierzyńskim wrócić do pracy No ale coś za cos ...
Tosiu ja tez chętnie zobacze co tam wystawiasz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 10:47 am Temat postu: |
|
|
anetka a dziękuje bardzo No muszę przyznać że to szybko zleciało, zobaczymy jak będzie z tą połową... Jaka by nie była już się denerwuje finałem... Na razie czekam na moment w którym mój mąż będzie odzuwal wyraźnie ruchy malucha No i moment w którym kurtki zamienią się na coś lzejszego też będzie ciekawy, wszyscy sąsiedzi zorientują sie że jestem w ciąży... Mhm...
Dodano po 15 godzinach 46 minutach:
Dziewczyny nie wiem czy to nie za wcześnie czy nie. Ale zauważyłam dzisiaj poplamioną koszulę w pobliżu lewego sutka... Wczoraj też na to zwróciłam uwagę na plamki ale pomyślałam że poplamiłam się piciem (bo w nocy podpijam) Ale dziś jest ich jeszcze więcej.
Lubię spać tak jakby na pół-brzuchu i to na pewno też ma z tym związek. Ale to nie za wcześnie na wydzieliny z sutków?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 6:14 pm Temat postu: |
|
|
DZiewczynki stronkę z ciuszkami prześlę na priva.
Mmmadzia siara pojawia się na róznym etapie ciązy. CZasami wcześniej a czasami poxniej . Jest dobrze i nie masz się czym przejmować. U mnie nie było w ogóle wydzieliny z sutków no ale tez nie miałam pokarmu _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 10:51 am Temat postu: |
|
|
Dzień dobry
W końcu się doczekałam dnia wizyty u lekarza
Miłego dnia wszystkim
To co kobitki chłopczyk czy dziewczynka?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 11:32 am Temat postu: |
|
|
dziewczynka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 11:38 am Temat postu: |
|
|
Dziewczynka
To dla mojego chłopczyka bo czuję że jednak u nas chłopczyk
Z drugiej strony wolałabym dziewczynkę
A ja dokładnie w tym samym tygodniu i dniu ciązy bede miała też połówkowe _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 3:35 pm Temat postu: |
|
|
dziewczynka )) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Tak to dziewczynka....
Będzie najprawdopodobniej mała Karolinka
Początkowo nasza gwiazda wzięła rączki między nóżki i nie chciała pokazać. Początkowo pępowina podszywała się pod peniska
Ale lekarz poczekał, zrobił powiększenie na obszar nóżek i powiedział że to pipusia
Dziecko jest zdrowe, rośnie jak na drożdżach. Lekarz jest zadowolony z moich wyników i z tego że przytyłam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|