Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mmmadzia, mi się nie chce i raczej zrezygnuję ze szkoły rodzenia. Ale słyszałam, że tam wiele fajnych i przydatnych rzeczy można się dowiedzieć, nie tylko - jak oddychać, jak przeć - ale również o sprawach dotyczących pielęgnacji maleństwa i takie tam.

A co do glukozy, to zadzwoń do gina i spytaj, czy masz zrobić glukozę po obciążeniu, czy nie. Ale jeśli nic na ten temat nie powiedział, to raczej bez.

anetka, słodziutkie te maleńkie buźki na zdjęciach, które oglądamy teraz sobie na usg! I te fikające chudziutkie nóżki - i w ogóle całe nasze dzidziole są cudowne! Very Happy A brzuszek się chyba nie powiększył od ostatniego zdjęcia, co?

A dziewczyny napiszcie mi, czy Wy też TYLE wody w siebie wlewacie??? Normalnie mam wrażenie, że hektolitry mogę wypić, oczywiście potem siku co 15 min... Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Sty 05, 2011 10:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lobuz brzuszek za bardzo nie urosl bo ja mało ostatnio jem , nie mam na nic ochoty, na mięso patrzeć nie mogę, ciagle boli mnie żołądek. Dlatego tez nie przybieram, hemoglibina już 11,7. No ale Maluszek duzy wiec to najważniejsze Wink

Bardzo dużo pije, szczególnie w nocy i bardzo dużo sikam ...

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka, współczuję tych ciągłych mdłości, naprawdę. Moje odeszły w zapomnienie i bardzo się z tego cieszę. Jeśli nie możesz w siebie wmuszać jedzenia, to może spróbuj z koktajlami na mleku i z owoców? Można zmixować prawie wszystko - ja najbardziej lubię z bananów i brzoskwiń. Do tego kilka truskawek z kompotu, cukier, cynamon.

Ostatnio uważnie zwracam uwagę, co tam w moim brzuchu się dzieje, ale jakoś ciągle nie czuję tam żadnego puk - puk... Wiem, że jeszcze wcześnie, ale liczę na to, że w tym miesiącu już mały wiercipięta da mamie szturchańca.

* * * *

Hop hoooop!

Ktoś tu jeszcze zagląda?

Dziewczyny, kiedy powinnam zacząć czuć ruchy dzidzi? Sad

Czasem wydawało mi się, że czuję charakterystyczne bąbelki, ale bardzo rzadko - raz na dzień i to gdy byłam w bezruchu, ale od paru dni nie czuję nic...
Tłumaczę sobie, że mi się tylko wydawało, ale...
czy to już nie nadchodzi PORA na ruchy dzieciątka?..

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sty 15, 2011 6:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Co tu taka cisza ??
Co tam u Was dziewczyny ??

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Sty 15, 2011 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz na ruchy masz jeszcze czas. Wszystko zalezy od ułożenia łożyska, od grubości tkanki tłuszczowej itd. Ja poczułam pierwsze smyranie około 14 tygodnia. Ale to raz na jakiś czas. Konkretne ruchy zaczęły się już od 18 tygodna. Nie martw się taka ciszą kilkudniową ponieważ na tym etapie dziecko jest maleńkie i wystarczy,że obróci się tyłem do brzucha i koniec Wink) nie poczujesz nic Wink

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Nie Sty 16, 2011 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No Witam dziewczynki Very Happy
Co do ruchów rzeczywiście tosia81 ma racje. Ja zaczęłam odczuwać ruchy gdzieś około 16tygodnia a teraz to na przykład zjem jabłko albo lody truskawkowe to dziecko dostaje szału. Chyba mu na prawdę smakuje Laughing

No a po za tym to rzeczywiście tu coś ucichło...
Nic się u Was nie dzieje??
Ja w tym tygodniu na wizytę, wiedz na pewno jeszcze dam znać Smile
A po za tym u mnie wszystko w porządku, oprócz tego że mam straszny apetyt. I ochotę na czekoladę... Po za tym zastanawiamy się z mężem już powoli nad wózkiem, łóżeczkiem i kolorem do pokoju dziecka... Aspekt tych wszystkich wydatków mnie przeraża... Dostałam od ginekologa taką kartę wyprawową, która muszę przyznać się przyda. Bo w końcu tyle tego wszystkiego trzeba kupić...
Już z mężem zaczynamy kupować jakieś śpioszki, skarpetki itd. Bo w końcu trzeba to mieć a nie wyobrażam sobie później pójść i kupić wszystko na wariata...

Piszcie dziewczyny jak Wasze nastroje, przygotowania i Partnerzy to wszystko znoszą Very Happy
Powiedzcie mi jeszcze czy też czujecie wiosnę?? he he Laughing
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Sty 16, 2011 12:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mmadzia a jak Twoje samopoczucie? niedawno pisałas ze nie chcesz tego dziecka..czy sie cos zmieniło? mam nadzieje ze tak Smile a ta karta wyprawowa to jest z cenami czy tylko wymienione co potrzebne maluszkowi?

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Nie Sty 16, 2011 1:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczynki! Wink

Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie i być może dlatego tak dobrze tłumi ruchy i bąbelkowanie... Chociaż jestem już w 16 tc i wydaje mi się, że COŚ - COKOLWIEK mogłabym już poczuć... tosia, grubość tkanki tłuszczowej na moim brzuchu nie jest zbyt okazała... Laughing Laughing Laughing

Mmmadzia, ja jutro jadę na parę dni do mamy i tam chcę się z nią wybrać na takie pierwsze zakupy szmatkowe... Śpiochy, kaftaniki, body itp.

Co do wystroju pokoju dziecięcego, to na górze czekają dwa: jeden żółto-pomarańczowy, a drugi budyniowo-grejfrutowy. Jeden z nich musimy jeszcze wybrać dla pierwszej pociechy. Zrezygnuję z wzorków na ścianach, a już tym bardziej żadnych dziecięcych mebli. Pokój będzie umeblowany normalnie, żebym za parę lat nie musiała kupować wszystkiego od nowa.

Trzeba przyznać, że koszty kupna wszystkich potrzebnych dla dzidzi rzeczy są niemałe. Takie rzeczy, jak wózek, łózeczko, wanienka, chcę zacząć kupować dopiero od wiosny. Marzec - kwiecień.

Ja się z mdłościami pożegnałam już na dobre. Cieszę się dobrym nastrojem, żadne bóle głowy, żadne pryszcze, czy humory mi nie dokuczają. Brzuszek powoli rośnie - za jakiś czas znów zamieszczę zdjęcie. Wink

Mmmadzia, a jak Ty się czujesz? Jest lepiej, czy wciąż nie?..
anetka, a jak u Ciebie? Mdłości wciąż są?

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sty 16, 2011 3:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka Sad Chociaż od paru dni "coś " zaczyna się dziać w brzuszku bo czuję jakby przesuwania , czy jakby rybki mi pływały Wink Więc może to to Wink Moja ginka mówi że pierworódki mogą dopiero po 20 tygodniu zacząć czuć i nie ma reguły ...
Ja jeszcze mam mdłości , szczególnie rano ale jest już lepiej niz kiedyś Wink
Zaczyna mi kręgosłup dokuczać a brzuszek rośni teraz z dnia na dzien Smile

Co do wyprawki to my ubranka trochę dostaniemy, trochę musimy kupowac. Dobrze że rodzę w czerwcu to nie trzeba duzo ubrań ciepłych- kurtek, czy kombinezonu Smile
My narazie skupiamy się na wzięciu kredytu a potem chcemy cały strych wyremontować i zrobić sobie mieszkanko, pewnie do urodzin nie zdążymy na ale mamy czas Wink
Pokoju dla dziecka narazie nie robimy, będzie z nami spało w sypialni, potem go zrobimy jak będzie starsze Smile

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Nie Sty 16, 2011 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No moje samopoczucie rak lepiej raz gorzej, denerwują mnie te kopnięcia na przykład w toalecie, w końcu to moja chwila spokoju Wink
Ciągle się nie mogę przyzwyczaić do rosnącego brzucha... Sad
wind_of_hope no w tej karcie są same rzeczy wypisane od apteczki dla dziecka po wózek. Z kratkami do zaznaczania co już mamy. Na razie odznaczyłam dwie kratki. Skarpetki i kaftanik na zimę, bo to też nie będzie potrzebne. hehe Laughing
No ja mam pecha że nie mam od kogo dostać ciuszków, wiedz muszę liczyć na siebie. Chociaż pewnie przyjaciółki coś kupią, ale podstawę wole mieć żeby spać spokojnie.
No my zbieramy na remont pokoiku, remontować mamy plan w maju.
Łóżeczko kupią teściowe, a wózek to z becikowego....
Będzie ciężko ale mam nadzieje że to się jakoś ułoży. Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 5 z 41