Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Lobuz ładny brzuszek Smile teraz z tygodnia na tydzień będzie większy Smile

Madzia gratuluje córeczki Smile ja mam za tydzień USG i zobaczymy co u mnie Wink
Mnie tez ostatnio coś brzuch Pobolewa ....

Justynko witaj wsród nas Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Justyna88

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 4:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na początku była dziewczynka ostatnio chłopczyk myślę że to się już nie zmieni ale wolę się za bardzo nie nastawiac Smile bo potem może być niespodzianka Smile

Dodano po 41 sekundach:

Na początku była dziewczynka ostatnio chłopczyk myślę że to się już nie zmieni ale wolę się za bardzo nie nastawiac Smile bo potem może być niespodzianka Smile
Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Sty 24, 2011 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No u mnie też teraz lekarz powiedział że będzie dziewczynka ale zrobił powiększenie na nóżki bo pępowina się podpinała pod peniska Very Happy
I dlatego mam nadzieje że ta informacja jest pewna....
A Justyna88 jak lekarz robił u Ciebie usg?? Też robił powiększenie??
Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 9:15 am    Temat postu: Mmmadzia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niby nie robił powiększenia ale ostatnie usg miałam w 30 tc to myślę że powinno już być widać bez powiększenia przynajmniej przy dobrym ułożeniu bobasa bo jak się zasłoni to ani najlepszy lekarz ani przybliżenie niewiele da Smile
Powrót do góry
Sunia

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć wszystkim.jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie,przeszłam poronienie i ciążę pozamaciczną a teraz jestem w piątym miesiącu ciąży i jest wszystko dobrze po prostu nie wiem jakimi słowami to opisać.A teraz gdy odczuwam ruchy mojego maleństwa to ze szczęścia bym płakała.
Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 5:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Każdy ma chyba swój limit pecha Twój się już pewnie wyczerpał Smile i teraz na pewno będzie wszystko ok:-) mogę się tylko domyślać co czułas ja rok temu byłam z synkiem w prokocimiu bo ma chore serduszko leżelismy tam miesiąc już jest wszystko w porządku ale co człowiek przeżył i zobaczył to jego. Kiedy dowiedziałam się o ciąży to wszystko wróciło oprócz radości przeraźliwy strach - że na pewno coś będzie nie tak ale z upływem czasu pojawiało się coraz więcej optymizmu każdy kolejny dzień utwierdza w przekonaniu że będzie dobrze. Teraz się już nie boję do terminu zostało mi jeszcze 1.5 mies ale wiem że nawet gdybym teraz musiała urodzić (od 4 mies biorę leki na podtrzymanie) będzie wszystko dobrze, mam nadzieję że bobas jeszcze poczeka z miesiąc ale już się nie boję. Tak że trzymam kciuki za Ciebie Sunia i za wszystkie przyszłe mamusie
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 5:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj Sunia!

Dziewczyny, współczuję Wam tych przeżyć i rozumiem ten stres. Sama w roku 2009 przeszłam ciążę pozamaciczną i gdy byłam już po zabiegu usunięcia, to wylałam ocean łez, bo tak bardzo, bardzo czekałam na tą ciążę!..

Tym razem mam przeczucie, że wszystko będzie dobrze, ale pomimo tego gdzieś w mózgu jest strach o dziecko... I myślę, że nam ten strach o dziecko zostanie już do końca życia. Wink

Ja też czasem mam takie chwile, że łzy mi się cisną do oczu... Np. gdy wyobrażę sobie chwilę pierwszego widoku mojego maleństwa. Dziś zakupiłam pierwsze śpioszki, kaftaniki i body i też mam "szklane oczka", gdy myślę, że w tych słodkich fatałaszkach będzie fikał jeszcze słodszy mały nicpoń...

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sunia wspaniale Wink. Cudnie jest czuć ruchy maleństwa. Wszystko bedzie dobrze.
Dziewczyny to naturalne ,że obawiacie sie o dzieciaczki. Ja bałam się całą ciąże Smile. Teraz o Zunie też się boję...ot to przypadłość mamusiek Very Happy Wink.

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja ostatnimi czasy miewam lekkie skurcze w dole brzucha. Robi się wtedy nieco twardszy, ale skurcze nie są bolesne. Nie ma plamień ani krwawień. Za tydzień mam wizytę, to spytam o to gina.

Powtarzam pytanko, bo jednak zależy mi na odpowiedzi - jak bolą wiązadła? Jaki to ból? W dole brzucha, czy gdzieś wyżej?

Powrót do góry
Justyna88

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja Ci raczej nie pomogę bo nigdy nie miałam z tym problemów ale więzadła to są chyba przy stawach, u dołu brzucha żadnych stawów nie ma Smile chyba. A to napinanie się brzucha to pewnie skurcze przepowiadające. Nie ma się co bać Smile to jeszcze nie poród Smile ale jak będziesz u lekarza to mu o nich powiedz. W szóstym siódmym mies to jest na pewno normalne że brzuch się napina kilka razy dziennie a wcześniej to nie wiem. Ja je miałam już w 3 mies - to na pewno norma nie jest.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41