Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję wam wszystkim za dobre słowa.Mi się wydaje że więzadła bolą w dole brzucha ponieważ podtrzymują powiększoną macicę.Ja mam teraz takie bóle brzucha przeplatające się w bóle pleców, więc nie martw się wszystko powinno być dobrze.Ja też miałam różnie myśli jak tylko zrobiłam test ciążowy to 2 dni później dostałam plamienia od razu myśl ,,poroniłam'' ale jak pojechałam do lekarza okazało się że jestem już w 6tyg ciąży i wtedy pierwszy raz usłyszałam bicie serca mojego maleństwa coś niesamowitego.I jest dobrze tylko że od samego początku biorę proszki na podtrzymanie 2razy dziennie i teraz jestem w 19tyg ciąży i moje maleństwo rozwija się prawidłowo JESTEM DOBREJ MYŚLI
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 3:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz ból więzadeł jest koszmarny....zależy które wiązadła Cię bolą . Najgorsze są te trzymające brzuch czyli po bokach brzucha u góry . Pokazywałam kiedyś zdjęcie......pamiętasz?
Twardnienie brzuszka to skurcze delikatne. Nie ma się czego bać jeśli nie występują częściej niż 5-6 x dziennie i nie bolą. w razie czego bierz no-spe.

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No akurat ja mam największy problem w nocy przy obracaniu się z boku na bok... Dzisiaj nie spałam 2 godziny bo nie mogłam się ułożyć...
A brzuszek z dnia na dzień większy a oto i on Very Happy
Tak jak obiecałam... Razz

Uploaded with ImageShack.us
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 3:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no cudny Wink)))

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 3:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

piekkkkkkkkkkkknyy Smile eh i te zelastwo swieci na kilometr Razz

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mmmadzia, całkiem sporawy. Córcia ma niezły apartament!.. Laughing Czujesz już wyraźne ruchy bobasa?

tosia, dzięki, pamiętam zdjęcie. O rany, nastraszyłyście mnie z tym bólem wiązadeł... A te moje skórcze to tylko późnym popołudniem, bądź wieczorkiem się pojawiają, kilka razy ściśnie i puszcza.

Myślałam , że to od kawy, bo przez ostatnie tygodnie piję jedną dziennie taką słabiutką z płaskiej łyżeczki, bo mnie głowa po niej boleć przestaje i wczoraj nie wypiłam. Dziś też i teraz siedzę i czaszka mnie ćmi...

Poczytałam trochę o tych skórczach, że mogą wystąpić już w 4 m-cu ciąży Shocked Myślałam, że te przepowiadające to tylko w 9 mc... Jeśli to już tak ma zostać, to - cóż - przyzwyczaję się, ale i tak chcę, żeby lekarz o nich wiedział i niech powie mi coś uspokajającego.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja przez wiązadła spać nie mogłam. Tak okropnie bolały...brrr
Skurcze przepowiadajcie zaczynają się miej więcej od 20 tygodnia ale nie jest powiedziane ,że wcześniej nie mogą wystąpić. Masz takie twardnienia jak ja. Wieczorami zawsze miałam. Lekarz powiedział,że w ciągu dnia trzeba troszkę przystopować. Jeśli zaczną się bolesnę lub drażniące to bierz odrazu no spe

Powrót do góry
Justyna88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bobas nie daje o sobie zapomnieć jak nie kopie to znów skurcze Smile a jeszcze trochę i okaże się że nagle przejście między szafa a stołem jest za ciasne... Smile
Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 2:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz no brzuszek rzeczywiście spory, mam wrażenie że z dnia na dzień staję się coraz większy Very Happy A dziecko czuję i to bardzo wyraźnie, reaguje bardzo intensywnie na niektóre dania Razz A tak to daje o sobie znać jak wstaje, bo właśnie czytałam że dzieci już mają na tym etapie ciąży mają drzemki Very Happy Ale nie lubię jak się przykręca nie wiem co robi konkretnie ale ostatnio tak się przesunęło że dało się normalnie pomacać po główce (tak podejrzewam że to główka Wink ) I to nie należy to najprzyjemniejszych rzeczy. Ale kiedy się tak obkręca to zaraz się boje że się owinie pępowiną...
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 6:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze, fajnie macie dziewczyny z tymi ruchami. Mmmadzia, nie martw się zawczasu o owijanie w pępowinę. Moje bobo od kilku dni ucichło i - chyba jak każda kobieta na moim miejscu - martwię się.

tosia, ja już nie wiem, jak miałabym przystopować JESZCZE BARDZIEJ... Jestem na zwolnieniu, do pracy nie chodzę, siedzę w domku, czasem jakiś spacerek po parku z psem... Crying or Very sad

Boleć nie boli, ani troszkę, ale spięty brzuch czuję wraźnie. Jutro dzwonię do mojego gina, i jadę do apteki po no-spę...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41