Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 6:38 pm Temat postu: |
|
|
NIe, to nie bardzo źle . Chodzi mi o to,że już macica jest na tyle obciążona dzieckiem,że nie chce większego forsowania w postaci długich maratonów, dźwigania zakupów itd. MOżliwe,że już wiązadła dają o sobie znać. Mnie tak brzuch bolał często i nic się nie działo . Lekarz kazał odpoczywać co godzinkę na 10 minut do łózka z nogami podniesionymi na poduszce. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 7:12 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje kochana za odp
no ja juz lepiej sie czuje,leze sobie z komputerkiem,wiec ok,moj N gotuje kolacje,wiec full wypas:)) bede uwazac na siebie:)) abolutnie nie mam zamiaru nic dzwigac itp:* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Lala jak byłam w tym tygodniu co ty to tez mi sie wydawalo ze tak mocno kopie poczekaj jeszcze pare tygodniu to poczujesz co to znaczy mocne ruchy, mi sie caly brzuch przelew z lewej na prawa i do gory albo podskakuje bo maly sie rozpycha:)
najgorsze ze bola mnie mega pachwiny(wiezadła) i zebra, juz mi tak macica uciska na zebra i przpone ze coraz trudniej oddychac i siedziec, a lezec tez niewygodnie:)
ale wiem jedno nie ma co sie forsowac tak jak TOsia powiedziala, odpoczywaj duzo, ale troszke ruchu tez nie zaszkodzi. Ja chodze na spacery co prawda slimaczym tempem bo szybko nie dam rady, ale troszke codziennie sie staram dotelinic _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 7:59 pm Temat postu: |
|
|
lala moze sproboj popukac w brzucholka i dzidzia sie obudzi i zacznie fikac.
nie mowie o tym zeby walic piescia ale delikatnie tu dotknac, tam
nie martw sie!
jestes taka sama panikara jak ja.
eh skoro mowicie ze kasa sie znajdzie to musze w to wierzyc
a jesli bedzie źle to oddam małego do złobka i pojde byle gdzie.. bo innego wyjscia nie mam.
a R nie puszcze za granice.
o nie!
a mnie pobolewa pod zebrami, czuje jakbym zrobila 100 brzuszkow i miala zakwasy a i głowa nie boli!!!!! jupi!!!! oby tak dalej.
dziewczyny a kiedy pojawi sie brzuszek?
my mamy u znajomych wesele w listopadzie..kurcze pewnie juz bedzie widac? czy moge kupic sukienke troche opinajaca czy raczej mam chodzic jak w worku? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Wind u mnie był brzucholek widoczny pod koniec 3 miesiaca, a tak juz bardzo widoczny kolo 5 teraz sama widzialas jaki jest
Ale polecam mniej opinajaca ale nie worek. Ja kolo 3 miesiaca to czulam ze juz mi sie tak napina brzuch i normalne dzinsy juz mnie gniotly zaczełam nosic te z pasem i bylo o niebo wygodniej. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny,odpoczelam i teraz czuje kopniaczki:)
Doroti- ja wiem,ze te kopniaczki to nic w porownaniu co bedzie za pare tygodni:D
U mnie brzuszek taki konkretny pojawil sie wlasnie w 5 miesiacu
Ja dzinsow nie nosze,legginsy ciazowe to najlepsze wyjscie na swiecie:) rewelka:)) polecam...
Co do sukienki Wind to w czym sie bedziesz dobrze czula:)) poprzymierzaj rozne fasony i zobaczysz w czym najlepiej wygladasz i w czym Ci wygodnie bedzie:)
A moj facet chcial na offshore jechac,a ja sie absolutnie nie zgadzam!! wole juz tak jak jest niz mialabym sama siedziec,nie nienie!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 8:54 am Temat postu: |
|
|
dzieki
doroti mam pytanko odnosnie becikowego
nadal mnie to meczy.
hehe
czy te zaswiadczenia musza byc wystawiane tylko i wyłacznie przez lekarza ktory prowadzi ciaze czy moze byc np przez prywatnego gin?
zamierzam chodzic raz tak raz tak.
tylko nie wiem czy to bedzie wazne jak kazde zaswiadczenie bedzie podpisane przez innego gin...
wiesz cos o tym?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 9:49 am Temat postu: |
|
|
Ale spokojnie napewno ci założą wcześniej karte ciąży wiec to bedzie twoja podstawa do świadczenia Mi karte założył lekarz w 8 tygodniu a tez sie o to martwiłam....i teraz wiem ze niepotrzebnie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 10:01 am Temat postu: |
|
|
doroti wiem ze załoza tylko chodzi mi o to czy nie bedzie potem jakis problemow z becikowym jesli do 10tc wystawi mi np Pan Kowalski, w 2trymestrze : pani Sochacka, a w 3cim znow pojde do Kowalskiego.
czy musze cały czas byc u tego samego lekarza?
rozumiesz?
(nazwiska sa przypadkowe i przykładowe)
aaahaa
umowiłam sie do gin na 7 pazdziernika. to bedzie prawie 7tc wiec chyba odp moment co nie?
jak uwazasz?
teraz nie ma czego isc bo i tak nic nie zobacze a tylko zaczne przezywac... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Wind mysle, ze wybralas odpowiedni
Moment na pojscie do lekarza;) ja wlasnie czekam na poranny tzn juz popoludniowy odzew mojego szkraba!!! Rano czulam jak staralam sie jeszcze pospac gdy moj N poszedl do pracy a teraz jestem po sniadaniu i czekam;) 11.30 a ja dopiero po sniadaniu;) sluchajcie spie ost do 11!! Szok;))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|