Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.7)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
doroti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lis 30, 2011 10:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny,

Ja dalej w jednym kawałku. Jutro ide do poradni przyszpitalnej na badania i jak sie dalej nic nie ruszyło to pradopodobnie w piatek bede miec wywolywany porod...no coz nie mam wyjscia. Trzymajcie kciuki zeby sie samo ruszylo.

Wind nie martw sie bezsenesownie, jak nigdy nie mialas problemow to teraz tez nie powinnas miec. Zrob sobie to badanie platne albo idz do internisty to Ci zleci i po temacie, po co od razu sie denerwowac.
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lis 30, 2011 1:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kuba wyłaz z maminkowego domku!
juz pora ujrzec swiatło dzienne Wink

Doroti mam nadzieje, wiesz jak to ja: naczytam sie a potem martwie.
gdyby było cos nei tak to chyba lekarz zwrociłby mi uwage na cokolwiek.
no nic postaram sie myslec pozytywnie Smile

Dodano po 33 sekundach:

doroti a czemu masz miec wywoływany przeciez jeszcze nie przekroczyłas swojego terminu porodu Smile skad ten pospiech??

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lis 30, 2011 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind badanie na tarczyce nie jest badaniem "ciążowym" stąd nie ma go w pakiecie. JA nie robiłam w ciązy . Lekarze zlecaja tylko jesli sa podejrzenia co do chorób tarczycy lub jeśli były problemy wcześniejsze.

Co do spermy...to napisałaś dobrze czyli ,że w spermie znajdują się związku które mogą powodować skurcze macicy więc bezpośrednie zagrożenie zwiększające ryzyko szybszego porodu u rozwierania ale stosunek sam w sobie też niesie takie ryzyko to nie głownie sperma ale orgazm czyli SKURCZ macicy. Tak czy inaczej cały stosunek nie tylko z wytryskiem w środku ale kończący się orgazmem jest już później lekko niewskazany;).

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Lis 30, 2011 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind pospiech moze nie jakis ogromny ale wynika stad ze cisnienie mi sie podnosic zaczyna i mam duze obrzeki ciała - prawą rękę mam tak scierpnieta ze ledwo moge nia cokolwiek zrobic.

Zobaczymy co mi jutro po badaniach powiedza ale czuje ze mnie juz zostawia w szpitalu...

PostWysłany: Sro Lis 30, 2011 3:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind-mozesz sobie sprawdzic ta tarczyce dla swietego spokoju Smile ja zrobilam bo od 14 chyba roku zycia(nawet nie pamietam) mam problemy z tarczyca i musze ja kontrolowac,podskoczyla mi w ciazy,ale jestem dalej w normie,na szczescie:))))

Doroti-oj to nieciekawie z tym cisnieniem i obrzekami...ciekawa jestem,czy Ci wywolaja,bo wlasnie z tego co wiem to dopiero po 10-14 dniach wywoluja prawda,jesli nie zacznie sie nic dziac...cekawe,czy zwroca uwage na Twoje dolegliwosci i wywolaja Ci wczesniej:))
a jakie masz cisnienie jesli mozna zapytac? widzicie ja mialam wczoraj 128/78 i musze chodzic czesciej na kontrole,a wydaje mi sie,ze jest calkiem ok...ale moze dlatego,ze zwyle to dolne bylo miedzy 70 a 74...no nie wiem...
Moderator

PostWysłany: Czw Gru 01, 2011 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Wind badanie na tarczyce nie jest badaniem "ciążowym" stąd nie ma go w pakiecie. JA nie robiłam w ciązy

uffffffffff. myslalam ze tylko ja jestem jakims wyjatkiem Neutral
postanowiłam wstrzymac sie do czasu wizyty u gin, bede akurat miała wyniki krwi,moczu, zelaza itp to wtedy napomkne o tych hormonach.
moze niepotrzebnie panikuje,wewnetrznie czuje ze jest ok.

doroti rozumiem, skoki cisnienia to nie przelewki.w takim razie 3mam kciuki zeby Kubus do 6.12. juz przyszedł na swiat Wink

lala uwazaj z sexem :>

Dodano po 1 minutach:

a mi 6.12 stuknie 5 lat odkad siedze na bio Razz no i rocznica zareczynowa Wink
jest co swietowac Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Czw Gru 01, 2011 6:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj uwazam,uwazam...zreszta nie mam nawet ochoty (biedny moj facet,ale chyba rozumie,zreszta sam zmecozny remontem,wiec tez mu sie nie chce )
Tak mnie krocze boli,ze to jest szok!!!! ciagnie,kluje...dodatkowo jak maly na pecherz nacisnie,to tak kluje,ze mozna zwariowac:D w nocy wstawalam 6 razy do lazienki,spojenie lonowe to az mnie pieklo...wzielam lusterko i spojrzalam na siebie TAM i sluchajcie chyba spuchniete tam mam,ale wiem,ze to nromalne....a w ogole jakie ciemneee,ja ogolnie jestem ciemna,ale szok!!! no tak zajechalo ontymnoscia:DVery HappyVery Happy sorry:D ale trzeba sie komus wygadac:)
Moderator

PostWysłany: Czw Gru 01, 2011 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe lala a zdarzylo Ci sie ze jak mały nacisnie na pecherz to nie zdazysz powstrzymac i ... poleci.. Razz Embarassed ? czy da sie nad tym zapanowac?

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Gru 01, 2011 9:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind mi się nigdy nie zdarzyło. Choć naprawdę czasami było bardzo cięzko. To takie dziwne uczucie napierania i czujesz normalnie ucisk aż na cewkę. No ale nie zdarzyło mi się posiusiać Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Czw Gru 01, 2011 10:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi tez sie nie zdarzylo...moje miesnie daja rade... a najgorsze,ze toaleta u gory,a nasza sypialnia na dole,no ale jak juz sie wprowadizmy do nowego mieszkania,to bede miala kibelek obok swojej sypialni,to bedzie cudowne:DVery Happy
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 23 z 41