Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 10:09 am Temat postu: |
|
|
Lala gratuluję synusia:D same chłopy się rodzą, no wojna bedzie
Ja ide dzis do doktora zobaczymy co mi powie ciekawego _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 11:00 am Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczyny )
oj radosc wielka:)) szczegolnie mojego N
ale powiem Wam,ze ona od razu zobaczyla a potem wpadla w jakas paranoje i strasznie mnie ''uderzala'' w brzuch,bo maly nozki zlaczyl i nie chcial pokazac tego siusiaka,tylko jadra bylo widac,a ona chciala zdjecie ladne zrobic i nie udalo sie i mowi do m nie,ze ma paranoje,ale ze na pewno to siusiak,bo to za duze jak na wargi sromowe,hihi:PP
Wkleje zdjecia jak wroce do siebie,bo nie ma kabla tutaj itp,zreszta na swoim kompie lepiej,takze w niedziele wkleje fotki ))
Imie : Jamie Alan
( dziewczynka miala miec polskie imie)
Doroti-ja czytam tez styczniowe forum i powiem Ci,ze tam same dziewczynki
Trzymam kciuki za wasze wizyty,dajcie znac co i jak:)
A ja dzis na szalenstwo wozkowe jade:) buziaki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 1:36 pm Temat postu: |
|
|
lala gratulacje! wiedziałam ze bedzie chłop tamte usg co pokazywałas ewidentnie wskazywało na męzczyzne
ależ Ci zazdroszcze.
jak ja bym chciała miec małego urwisa..
nie wiem dlaczego.. poprostu.
od samego poczatku mowimy do niego jako do chłopca i wielce sie rozczaruje jak bedzie inaczej,no ale co zrobic..
problem płci to nie problem. oby zdrowe. musze pomału przyzwyczajac sie ze moze byc corka.. ale wcale to nie jest takie proste.
ja to pewnie w połowie stycznia pojde na podglądanko,ale tym razem to prywatnej kliniki. napewno maja lepszy sprzet itp.
ej dziewczyny jakbym chciała filmik z usg to musze poprosic co nie? oczywiscie na nfz tego nie robia tylko za kase tak??
moze jak juz poznamy płec to wtedy poprosze o wersje na CD, w sumie i tak i tak prywatnie wiec ..
Dodano po 1 minutach:
lizelotko a Ty czesto na krew chodzisz?
ja poszłam tylko raz i powiedziała ze nie musze teraz robic bo wszystko wyglada ok. gdyby były jakies odchylenia to wtedy musiałabym co m-c chodzic.
lala a jak to jest u Ciebie z pobieraniem? ile razy byłas? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 4:14 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lizelotko a Ty czesto na krew chodzisz? |
Będę teraz drugi raz, u mnie niektóre badania z morfologii wyszły poza normą no i tarczycowe hormony mi wystrzeliły w kosmos w ciąży, choć wcześniej były w idealnym poziomie... Dostałam zwiększoną dawkę leku, ale trzeba sprawdzić czy ona wystarczy. Ja ze swoją tarczycą prawdopodobnie będę musiała powtarzać częściej badania krwi
No i ta morfologia... niby nieduże odchylenia, ale dostałam skierowanie na rozmaz ręczny i jakby coś to będę musiała iść do hematologa, tak mi gin powiedziała... Dostałam też skierowanie na badania HIV, kiły i jeszcze jakichś świństw już nie pamiętam, podobno w ciąży powinno się takie robić.
Jak to jest z filmikiem to nie wiem niestety
Ale życzę chłopca, skoro tak byście chcieli, a przede wszystkim zdorwego maluszka
Lala, czekamy na fotki!
Dodano po 15 minutach:
wind_of_hope napisał: | jak ja bym chciała miec małego urwisa.. |
a ja chcę dziewczynkę, a M chłopca, a więc mamy pół na pół i w pragnieniach i w szansach trafienia _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 4:19 pm Temat postu: |
|
|
lizelotka napisał: | a ja chcę dziewczynkę, a M chłopca, a więc mamy pół na pół i w pragnieniach i w szansach trafienia Laughing |
no to u nas nie ma 50:50 oboje stawiamy i trzymamy kciuki za synka
ale masz racje-oby zdrowe.
lizelotko myslisz ze skoro moje wyniki sa ok to nie powinnam sie martwic tym ze nie ganiam co miesiac na pobieranie krwi???
Dodano po 48 sekundach:
moja gin pow ze na hiv nie jest obowiazkowe, ode mnie zalezy czy chce to zrobic czy nie. jeszcze nie chodziłam ale mysle ze wykonam.. tak dla spokoju.
a no i cytomegalie bym chciała.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 5:06 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lizelotko myslisz ze skoro moje wyniki sa ok to nie powinnam sie martwic tym ze nie ganiam co miesiac na pobieranie krwi??? |
Wind jeżeli wyniki są ok i gin nie każe ich powtarzać, to wie co robi
Ja niestety nie mam tak dobrze
Cytomegalię miałam robiona razem z różyczką i toksoplazmozą. Przechodziłam wszystko oprócz toksoplazmozy.
Co do HIV i tych innych, to mnie gin zapytała czy zgadzam sie na to badanie i musiałam podpisać, że tak. Powiedziała, że to ważne, i w ciąży według niej powinno się robić je obowiązkowo, no ale obowiązkowe nie są, tylko zalecane. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczynki;)) zdjecia wrzuce jak wroce do siebie bo bede miala swoj komp;))) takze musicie wytrzymac;)) wiecie, ze wydaje mi sie, ze cos w tym jest, ze jesli dochodzi do zaplodnienia w owulacje dokladnie to wychodzi chlopiec;))) dzis nakupowalismy;) kombinezon, dresiki itp;))) ja mialam krew pobierana dwa razy na zlecenie lekarza i dwa razy robilam na wlasna reke, prywatnie;) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 7:11 pm Temat postu: |
|
|
Lala gratuluję )))).
Wind czasami kobieta ma przeczucie. Ja już kiedyś pisałam,że wiedziałam od początku ,że będzie dziewczynka. Po pierwszym usg zaczęłam szaleństwo ubrankowe . Oczywiście kupowałam wszystko dla dziewczynki . Może u Ciebie też się sprawdzi.
Co do usg to nie wiem bo ja miałam nagrywane przy każdej wizycie. Miałam film i zdjęcia . Może zapytaj ale przed usg żeby zdążył w razie czego nagrać.
Krew pobiera się kilka razy w trakcie ciąży ale to zalezy od lekarza. Te jednorazowe jak toxo, cytomegalia to tylko raz ale morfologia , cukier i mocz powinny być wykonane kilka razy. No później jeszcze glukoza _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 7:34 pm Temat postu: |
|
|
tosiu wiem wiem ze glukoza mnie czeka ale to jeszcze szmat czasu.
oj nie byłabym taka pewna ze bedzie chłopak.
dokładnie wiem w ktore dni sie przytulalismy,,,i zarowno przed owu jak i w jej trakcie było ... wiec nie wiadomo czy boy czy girl tam siedzi.
byłabym w 7niebie gdyby chłopak ale co ma byc to bedzie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 11:34 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny, ja bylam dzis u doktora i powiedzial ze dzidziol ma juz prawie 3kg i powiedzial tez ze szyjka juz jest miekka i lekko skrocona. Za tydzien mam miec kolejna wizyte. Ogolnie wszystko jest ok
Dodano po 2 godzinach 24 minutach:
Dziewczyny zgadnijcie co widac na foto, ledwo udalo mi się z filmiku uchwycic
Uploaded with ImageShack.us _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|