Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 10:46 am Temat postu: |
|
|
doroti zapewne widac "swiadectwo" meskosci
tyle ze ja zupełnie nie wiem gdzie tego szukac..
wogole dla mnie te usg to czarna magia.. zeby dopatrzec sie szczegołow to chyba musiałabym poprosic o zaznaczanie strzałeczkami
pokieruj mnie w odp strone ))
Dodano po 1 minutach:
doroti czy synuś ma łapki przy ustach? i tak jakby pociera rączkami? ... :>> czy nadal ślepa jestem :> _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 10:54 am Temat postu: |
|
|
Wind to wklejam ze strzakami co bys sie nie stresowała mam nadzieje ze teraz lepiej widac
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 10:58 am Temat postu: |
|
|
ojej a ja myslałam ze gdzies jest "osprzet" małego..
wybacz.
tak jak mowie: zupelnie nie znam sie na tych obrazach.
jak podpisałas to faktycznie widze nosek i warge...
ojej az mi głupio
Doroti a przy tak duzym dziecku w sensie przy koncowce ciazy jest szansa ze zmiesci sie cały na obrazie usg? czy to jest podzielone na czesci? oddzielnie głowka,raczki i oddzielnie od pasa w doł?,,, _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 11:04 am Temat postu: |
|
|
Wind juz duzo wczesniej nie widac calego dzidziusia, widac albo glowke albo raczki i brzuszek, albo nozki Niestety mały szkrab nie miesci sie caly albo i stety bo rosnie a Ty nie masz za co przepraszac, mi chwilke zajelo zanim nauczyłam sie usg odczytywac a i tak nie wszystko wiem co jest
ale buziaczka slodko bylo widac taki pulchniutki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 11:10 am Temat postu: |
|
|
a nosek to ma po kim ? bo usg 3d czy 4d ( nie pamietam ) tez robiłas i widac wyraźnie całego malucha to mozesz sie domyslac na podstawie zdjec czy wykapana mamuska czy tatus
ponoc chłopcy podobni do mamy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 11:38 am Temat postu: |
|
|
oj ciezko cokolwiek zauwazyc usg 3d mialam w 22 tygodniu robione to jeszcze byl caly maluszek, ale kolejne usg to juz nie wszystko naraz bylo widac ...
jak sie urodzi to sie ozbaczy do kogo podobny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Znacie taki obrazek na którym jest albo stara kobieta albo młoda dziewczyna, zależy jak się patrzy?? Dla mnie usg to właśnie taki obrazek
Doroti śliczna buźka No normalnie śliczna! Ale gdybyś nie zaznaczyła strzałkami i powiedziała, że tam jest coś innego pewnie też bym Ci uwierzyła Gapiłam się i gapiłam i szukałam tego noska i górnej wargi i znaleźć nie mogłam mimo strzałek Dopiero po jakichś 2 minutach, jak już zobaczyłam, to aż mi się buzia uśmiechnęła No jak ja mogłam nie zobaczyć od razu! Przecież to tak wyraźnie widać!
Dziewczyny, a ja jutro na usg, zobaczę wreszcie serduszko, no musiałam trochę na to poczekać. Denerwuję się... _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 1:23 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotko dziekuje:) i nic sie nie martw napewno bedzie dobrze i uslyszysz piekne bicie serduszka:) albo zobaczysz jak lekarz nie da na glosniczek
Moja mama mimo ciaglego wpatrywania sie nie zobaczyla wogole buziaka wiec jak widac nie kazdemu jest dana umiejetnosc odgadywania usg _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Śliczne maleństwo. Ja tam odrazu wiedziałam co gdzie jest. Jakoś odczytywanie nie przynosiło mi problemu .
Nosek pyrkaty;). Moja Zu jak się urodziła to miała bardzo szeroki nosek taki ...murzyński po chwili jak ją oczyścili już miała cudny zgrabny noseczek. Ponoć wszystkie dzieci w brzuszku mają większe noski aby łatwiej przyswajać płyny.
Lizelotko nic się nie martw . Serce będzie biło jak dzwon _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 2:35 pm Temat postu: |
|
|
o to widze ze tylko te niemamusiowate nie znaja sie na odczytywaniu usg
ja to na samym poczatku byłam pewna ze maluch pokazuje siusiaka ale jak Doroti zaznaczyła co gdzie jest to az sie puknełam w głowe
lizelotko ja Cie chciałam zapytac i zapominam cały czas:
czy Twoj suwak jest zgodny z obrazem usg?
chodzi mi o to czy fasolka nie jest młodsza niz wynika z om?
Doroti jak to było u Ciebie?
pytam dlatego bo jak 1wszy raz poszłam to ciaza była mlodsza o 4dni. mam nadzieje ze to nic złego..
Wam: Doroti i Tosiu zgrał sie wiek ciazy z usg z wiekiem z om?
lizelotko nic sie nie martw! serducho zobaczysz! nareszcie .
ja musze poczekac do podlgądanka.. ehhh.. niech ten czas szybciej leci.
a dzisiaj przeczytałam taka opowiesc dziewczyny i załuje ze to zrobilam. pisała o tym jak sie starali,jak potem krwawiła, jak ciaza była młodsza niz wynikało z usg az w koncu w 19tc płod obumarł.
duren ze mnie bo naczytam sie i potem martwie sie o siebie
ehhhhh
Dodano po 2 minutach:
a no i jeszcze mam pytanie do mam :
czy usg genetyczne to jest to samo co spr przeziernosci karkowej i innych pomiarow czy to cos zupełnie innego? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|