Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.7)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Gru 13, 2011 2:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
dlatego ja chodze i na nfz i prywatnie

Wind, ja mam z pracy zapewnioną prywatną opiekę medyczną w Enel-medzie i tam też chodzę i nawet gdybym miała co miesiąc usg to i tak pracodawca za wszystko płaci w ramach pakietu, ale gin powiedziała, że następne usg będzie w lutym no i już. Po prostu wcześniej nie ma wskazań medycznych, a w Enel-medzie jest tak, że gin nie ma sprzętu w gabinecie, tylko muszę się oddzielnie zapisać na usg. Mogłabym zrobić na własną rękę, ale bezpłatne mam tylko ze skierowaniem od gin. Nie chcę wydawać kasy tylko dlatego, że ja chcę zobaczyć dzidzię, skoro nic się niedobrego nie dzieje.

wind_of_hope napisał:
lizelotko a duzo kg Ci przybyło??

przytyłam około 3-4 kg, dokładnie nie wiem, bo po powrocie z Egiptu nie ważyłam się, bo miałam zepsutą wagę Cool Ale w Egipcie trochę się rozpuściłam jeśli chodzi o jedzenie słodyczy i w ogóle wszystkiego, więc pewnie przytyłam przynajmniej z kilogram jeszcze przed ciążą Wink
A Ty??

Lala, super, że tak zadbali o Ciebie, ja też - jak Wind - słyszałam sporo złych opinii o zagranicznej opiece medycznej więc tym bardziej super, że jak na razie u Ciebie jest dobrze! Smile
A jak samopoczucie?Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Gru 13, 2011 8:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja od 7tc do teraz przytyłam niecały 1kg.
a przed ciaza to nie pamietam ile wazylam.. Neutral
ale czuje ze jesc mi sie czesciej chce wiec pewnie waga wzrosnie..aj tam Smile
oby nie za duzo.

ja juz jestem po porannych badaniach.
za tydz sie dowiem co tam wyszło..

a no i łaskocze mnie mały urwis cały czas Razz

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Gru 13, 2011 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- bede miala mama przy sobie;) jak bede jechala na porodowle to telefon do mamy, ona bukuje samolot na gwalt i przyleci;))) bedzie ze mna 2 tygodnie;))) rodzice N mieszkaja blisko nas;) moj N tez dostaje z pracy 2 tyg jak sie maly urodzi;) dzis bylam u poloznej, wszystko ok;) takze sie ciesze;)) jutro porobie zdj pokoiku malego i wstawie sie pochwalic;) Lizelotka- samopoczucie ok, ale zmeczenie daje sie we znaki!! Maly dzis kopie i wierci sie caly dzien, ledwo zyje!! Ale tak to ok;)) a aaa Wind ja pisalam juz ze ruchy poczulam dosc pozno, musle ze to bylo jakos w 21 tyg, panikowalam wtedy strasznie przeciez!!
Moderator

PostWysłany: Sro Gru 14, 2011 10:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala no tak, pamietam Smile
ale kiedy to było Smile
teraz blizej do porodu niz do wyczuwania ruchow Smile
czekamy na foty Smile

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Gru 14, 2011 12:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej Smile

przedstawiam Wam Kubusia ur. 7 grudnia o 17:32 przez cc, 4150 g 59 cm Smile jestesmy juz w domu wszystko super, zdjecia jakos pozniej bo sie ogarniam narazie Smile

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Gru 14, 2011 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti! Smile Jestem pierwsza Razz - gratulacje z całego serca! Smile
Super! Jak będziesz miała chwilkę spokojnego czasu to czekamy na zdjątka i na relację z porodu Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Gru 14, 2011 2:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti - super . Wielkie gratulacje Wink))). Pokazuj tego małego przystojniaka

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Gru 14, 2011 4:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dołaczam sie do gratulacji!!!
mało sie pomyliłam Razz
mowiłam ze moze urodzi sie w mikołajki Wink
czekamy na foty Smile !!!
no i napisz jak zniosłas CC i jak sie czujesz Smile

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Gru 14, 2011 8:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny cc dla mnie to bylo okropne przeżycie, ale dałam rade. Rano 7.12. pojechaliśmy do szpitala, przyjeto mnie na oddzial i od 9 podawano mi oksytocyne i około 13 zaczeły się skurcze. Około 15 skurcze były co pół minuty i nie do zniesienia, pekly wody płodowe, rozwarcie na 1,5 cm, głowka nie była nadal wstawiona. Po 16 znowu badanie no i brak postepu porodu. Doktor zadecydowała o cc i po 17 byłam juz na stole. Kubus urodził się o 17:32. Po 12 h mnie uruchamiali, ale mialam niedokrwistosc bo za duzo krwi utracilam i dosc wolno to szło. Od poniedziałku jestesmy w domku i zaczynamy sie powoli odstresowywac od warunków szpitalnych i przyzwyczajac do swojego Smile ogolnie synus jest bardzo grzeczny -odpukac:)

Fotke wrzuce jak zrzuce z aparatu Smile Cierpliwosci Smile
Moderator

PostWysłany: Czw Gru 15, 2011 9:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti a jak rana? boli?
duzo krwi z Ciebie wylatuje? Neutral chodzi mi o połog...
a synus zoltaczke przeszedł??
jejku mam tyle pytan ze połowy zapomniałam...
i do kogo maluch podobny jest? Smile

całe szczescie ze juz w domku Smile
teraz maluszek powita z Wami swieta Smile
ah,zazdroszcze.

a mi dzisiaj snił sie moj maluch Smile
okazał sie synkiem i tez miałam CC Smile
i sniło mi sie ze nawet cyce ssał Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41