Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 10:01 am Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez doroti dnia Pią Gru 16, 2011 11:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Doroti, no powiem Ci, że śliczna kruszynka
Wygląda jakby się uśmiechał _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 1:02 pm Temat postu: |
|
|
Doroti kochana,gratuluje z calego serca:)))) Maly jest uroczy i tez uwazam,ze sie usmiecha:)) Cudo!!!
Mam nadzieje,ze dochodzisz do siebie!!Jak bedziesz miala chwilunie napisz jak tam po cc,w sensie po jakim czasie wstalas i czy bardzo rana bolala? glupie pytanie wiem,ale kazda przechodzi to inaczej!!
Ja sluchajcie natomiast ledwo sie juz ruszam!!nie mam sily,nie daje rady!!Maly sobie jakies jaja robi,hihi,bo zwykle jak Ty chodzisz to dziecko spi,a moj nie,ja chodze to on razem ze na,rusza sie wtedy,wygina,uciska,ostatnio znow dostalam tego okropnego bolu w nerke,myslalam,ze umre,autetntycznie!! Ja juz jestem skazana na odpoczynek!!Mama byla i nawet zakupow porzadnych z nia nie moglam zrobic!! Bo nie moglam chodzic!!!
Bedac na poczcie,kolejka milion bilion,podeszlam do okienka i pytam kolesia,czy bedac w 9 mcu musze w niej stac,a on do mnie,ze TAK!! kumacie?! SZOK!!! Nie moglam w to uwierzyc,powiedziala,ze to zalosne i wyszlam!!Ehh...
Wczoraj kupowalam pizamy do szpitaLA I ogarnela mnie panika,stres,ze to sie zbliza,ze niedlugo,ze bedzzie bolalo,ze bede sie darla,ze nie dam rady...BOZE:( w sklepie tak ze stresu brzuch mnie bolal,ze szok....
Ojjj no i to tyle na razie co u mnie! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Doroti ) jest boski )
Wind ja może odpowiem Ci z swojego doświadczenia
Sama rana nie boli ale mięsnie owszem l) i to bardzo. Niektóre szpitale oferują znieczuleniowe zastrzyki więc nie czujesz za bardzo ale jak puszcza przeciwbólowy to wyprostować się nie można . Dwa dni boli a później już jest lajcikowo
Cytat: | duzo krwi z Ciebie wylatuje? Neutral chodzi mi o połog... |
po cesarce jest inaczej niż po naturalnym. Podczas cesarki zazwyczaj dobrez czyszczą więc to co wylatuję później to już niewiele. Dwa trzy dni jest krwawienie dosyć mocne a już później normalne a jeszcze później sam brudny śluz .
a synus zoltaczke przeszedł??
żółtaczkę przechodzą wszystkie dzieci...a przynajmniej większość. Lepiej żeby w szpitalu bo w razie czego naświetlą maluszka i po sprawie. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 3:56 pm Temat postu: |
|
|
doroti słodziak z Kubusia!
a czy te zdj z usg 3d ktore miałas przypominaja jego?
Tosia o zoltaczke pytam dlatego ze siostra cioteczna mojego męża we wrzesniu urodziła synka i z tego co mi mowila to nie naswietlaja dzieci ktore maja zoltaczke.
on normalnie przechodzi ja w domu,tylko nie wiem czy dostaje jakies leki czy nie..
to ja chce cc! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 5:46 pm Temat postu: |
|
|
No pewnie,że nie wszystkie są naświetlane. Może i niejasno to napisałam . Żółtaczkę ma zazwyczaj 99% dzieci a taka normalna rzecz. Jednak naświetlane są dzieci z bardzo "dużą " żółtaczką. Moja Zu miała łagodną i normalnie wyszłam do domu. Pediatra sprawdziła tylko przy wyjściu czy jest to już etap cofający czy nie. Jeszcze jakieś 2 tygodnie była zażółcona lekko. Koleżanki synek leżał 2 dni pod lampami bo miała bardzo mocną żółtaczkę która wyszła w drugiej dobie życia.
NIe bierze sie żadnych leków na tą normalną słabą żółtaczkę. Na silną są lampy a jak mimo to bilirubina nie spada wtedy się leczy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny po cc lezałam 12 h bo po znieczuleniu podpajeczynowkowym trzeba tyle lezec. Wstawanie bylo ciezko bo rana i miesnie bardzo bolaly, ale powoli dałam rade. Duzo krwi utraciłam i mroczki duze mialam , krecilo mi sie w glowie, ale powoli sie udalo - 3 h mi to zajelo zeby pod prysznic pojsc. Na 3 dzien juz bylo niezle ale miesnie brzucha bolaly caly czas ale do wytrzymania. Teraz juz sie niezle poruszam, jutro mam zdjecie szwow.
Nie krwawie bardzo, troszke tylko bo chyba mnie dobrze wyczyscili. A nie mowilam bo moj dzidzius byl mial kolizje pepowinowa - 2 razy byl owiniety i wyszlo to przy cc. Dostal 6 na poczatek a za chwilke juz 9 wiec szybciutko doszedl do siebie.
Synus miał lekka zoltaczke ale za chwilke sama przeszla wiec super.
Koncze bo lece do malenstwa
Pozdrowionka
Ps. Wind synus podobny do zdjecia z USG 3 D i do mnie jak bylam malutka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 11:29 am Temat postu: |
|
|
ha czyli cała mamusia
doroti napisał: | A nie mowilam bo moj dzidzius byl mial kolizje pepowinowa - 2 razy byl owiniety |
o matko! i nie spadało mu tetno?
to brzmi groźnie...
ja bym chyba oszalała _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 2:08 pm Temat postu: |
|
|
Tez bym oszalala...a Doroti nie wyszlo na wczesniejszym usg,ze may byl owiniety 2 razy pepowina? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Wogole na USG tuz przed porodem rano na przyjsciu do szpitala wyszlo ze maly ma 3800. Urodzil sie 4150, ale patrzac na ten sprzet USG to mogla sie lekarka az tak pomylic. Ale pepowiny nie widac na USG na tak poznym etapie. W ostatnich dwoch-trzech tygodniach musial sie owinac bo wczesniej bylo sprawdzane i nie byl. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|