Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.7)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 16, 2011 3:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aa no to wszystko jasne!!!
Najwazniejsze,ze wszystko ok!!!
Dziewczyny a moj sluz zrobil sie inny,tzn innego koloru,taki bardziej hmmm zolto brunatny...ale bez krwi ani nic...Znow panika,ze to juz niedlugo!!!
Jeszcze dodatkowo chyba przeziebienie mnie bierze!!Sad
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Gru 16, 2011 4:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala dziwisz sie?
wkroczyłas w 36tc Smile
wiec wcale mały nie musi czekac tych 4 Razz
zabarwienie sluzu,a raczej zmiana koloru moze wskazywac ze niedlugo odleci czop i sie zacznie...
nic sie nie boj! bedzie dobrze!
matko co ja pisze.. sama bede panikowała w maju Neutral
3mam kciuki!

Dodano po 48 sekundach:

doroti 2 tyg był owiniety? dla mnie to jakas masakra Sad
ta pepowina jest okropna. nie moze byc krotsza? Sad
przeciez mogł sie udusic Neutral
jakbys rodziła sn to mogłoby byc nieciekawie, prawda?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
doroti

PostWysłany: Pią Gru 16, 2011 4:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mogłoby by byc nieciekawie, naszczescie natura wie co robi i synus sie nie wstawil do kanalu rodnego i nie chcial sie rodzic naturlanie. Cesarka w moim przypadku to bylo cudowne rozwiazanie.

Cudownie ze juz maluszek jest ze mna i juz po wszystkim Smile teraz najedzony smacznie spi w lozeczku Smile

PostWysłany: Pią Gru 16, 2011 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No nie dziwie sie Wind...staram sie myslec pozytywnie i mowic sobie,ze dam rade i poradze sobie:))))

Doroti-ale slodko Smile zazdroszcze Ci,ze masz juz wszystko za soba!! A jak skurcze bola? dasz rade mniejw iecej opisac co i jak!?Smile
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Gru 16, 2011 10:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti ale zasypujemy Cie pytaniami
to ja tez mam:
- czy robilas badanie na paciorkowca?

lala jak sluz? lepiej czy dalej zabarwiony?

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Gru 17, 2011 12:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Juz nie jest zabarwiony,normalny,ale jest go na pewno ciutke wiecej i jest gestrzy!

PostWysłany: Sob Gru 17, 2011 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny mi podawano oksytocyne przed cesarka i mialam skurcze co pol minuty i myslalam ze sie wykoncze, a lekarka powiedziala ze skurcze bardzo slabe i brak postepu stad decyzja o cesarce. Takze nie chce wiedziec jak bola te prawdziwe skurcze....

Na paciorkowca to nie wiem, ale mialam wymaz z pochwy na posiew po 36 tc robiony, wiec moze to to.

PostWysłany: Sob Gru 17, 2011 12:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wymaz z pochwy to jest wlasnie to,powinno byc tez z odbytu.
Ja wlasnie mam dylemat,bo mialam z pochwy i wszystko czysto i pieknie...zero infekcji i bakterii jednak z odbytu nie mialam i nie wiem co mam robic,bo moge zrobic,ale zaplacic musze...ale chyba zrobie,na wszelki wypadek,zreszta paciorkowiec to taka bakteria,ktore sie nagle moze pojawic,wiec w 35 tyg nie bylo jej,a np w 38 sie pojawi....swinstwo!!!!!

No tak ja to nawet nie chce mysle co tych skurczach,masakra,to mnie najbardziej przeraza!!!
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Gru 17, 2011 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tą pępowiną jest tak,ze dziecko może nawet na samym końcu się owinąć. Nic się na to nie poradzi niestety. Owinięcie nie jest straszne bo zazwyczaj dzieci bawią się pępowinką i owijają gdzie popadnie ale na końcówce nie mają już za wiele miejsca więc jak już się owinie to dziecko chcąc rozplatać ciagnie i stąd podduszenia. No ale nie musi tak być. Może być owinięte i nic się nie dzieje. Zalezy od długości itd.
Spadające tętno to tragedia i horror dla każdej matki.Ja właśnie przez to mam straszne obawy przed drugą ciążą.
LALUNIAWink spko loko Wink Zabarwienie śluzu może świadczyć o zbliżającym się rozwiązaniu ale nie musi. NA końcówce zdarza się Wink).
NIe wiem dziewczyny czy z paciorkowcem troszkę nie na wyrost...można zapytać lekarza co o tym sądzi ale to jest tak,że teraz go nie ma a jutro już jest. To musiałaby być zrobione również podczas porodu na cito bo to gwarantuje dokładność i szybką reakcje.
A do skurczów Wink) Twisted Evil Twisted Evil . Powiem tyle - ja jestm dosyć impulsywna ale w miarę delikatna i nie przeklinająca. W najgorszym momencie powiedziałam do męża.." załatw mi kur... w końcu tą cesarkę" Very Happy Very Happy . JA tego zupełnie nie pamiętam Wink. Więc zobacz co skurcze robią z człowieka Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Gru 17, 2011 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Stres to jest ciagly w ciazy!!!!! moja historia stresu to byla taka,ze najpierw zastanawialam sie,czy w ogole w tej ciazy jestem,pomimo testu....potem stres przed pierwszym usg...potem przed polowkowym,potem ruchy pierwsze,czy czuje,czy nie...teraz stres przed porodem...masakra no!!!!

Oj Tosia a mi sie zdarzy czasem przeklnac,wiec co to bedzie przy porodzie,heh:D boooooooooze boje sie tych skurczy,chyba tego najbardziej wlasnie!!!
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41