Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 3:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A może Lala juz w szpitalu ? Wink. No chyba, że u położnej jeszcze siedzi Wink.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 3:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może, ja tam jej życzę nawet żeby już po porodzie była, szczęśliwa i uśmiechnięta, z dzidzią przy sobie Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 3:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem,jestem,po wizycie pojechalismy do rodzicow N.

Cisnienie ok,mocz ok Smile
Dzidzi serduszko perfect Smile
Zapytala,czy chce masaz szyjki,czy chce,zeby natura sama zrobila co chce...to stwerdzilam,ze niech robi...uczucie cholernie dziwne,dwa palce Ci wklada tak gleboko,ze masakra:D i masuje i rozciaga...czula glowke malego,powiedziala,ze jest nisko.Szyjka miekka,ale dalej dluga,wiec sie jeszcze nie skrocila.
Powiedziala,ze to moze pomoc,ale nie musi,dlatego jesli do przyszlej srody nic sie nie zmieni,to znow mnie ''pomasuje'' i wtedy juz umowi na indukcje...czyli kroplowa z oxy...mam nadzieje jednak,ze ten scenariusz sie nie sprawdzi.
Moze mi odpasc czop,ale nie musi. Bylam w lazience od tamtej pory i troszenke krwi sie pojawilo,wiec moze,moze cos zdzialala,szczegolnie,ze strasznie mnie plecy bola,taki bol jak przy okresie,wiec zobaczymy co i jak:))
na razie tyle z nowosci!!!
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ojej lala to juz blisko!!!!
trzymamy kciuki.

dzieki Lizelotko Wink
3tyg szybko zleca.
u Was pewnie chłopiec siedzi Razz
w sam raz piłkarz na Euro Razz

a mi dzisiaj znow cos skora napina sie na brzuchu Sad
czuje jakby ktos naciagał i nei puszczał...
co to takiego??
;//

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Sty 18, 2012 1:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dopiero niedawno co wstalam!Very HappyVery Happy
Ale maly nie dawal mi spac w nocy,musialam czekac z wygodna pozycja az on pojdzie spac,bo inaczej mialam nozki na zebrach,albo kopy gdzies po boku,a o lezeniu na plecach to nie ma mowy juz!!

Wstalam i poszlam do lazienki i ten rozowawo brazowy sluz jest...ale z tego co slyszalam,to ten czop moze odpadac nawet i przez 2 tygodnie,dlatego sie nie nastawiam na jakies akcje rewelacje.

Dzis dzien kapieli:P hihi,takze jak N wroci z pracy to nalewam wode do wanny:)

Nie powiem juz jak mnie krocze boliiiii...a cisnienie na pupcie w nocy,Jezuuuuuuuuu masakra!

PostWysłany: Sro Sty 18, 2012 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć ,witam Was ponownie.
WIND I Tosia-dziękuję za miłe słowa. Rzeczywiście, chyba jestem silną babką skoro tyle przeszłam i nie placzę całymi dniami. Ale chyba jest coś w tych słowach, ze "co nas nie zabije to nas wzmocni". Na pewno jest smutek w sercu ale na zewnątrz nie rozpaczam i żyję dalej. W pracy zdarza się nawet trochę pożartować z koleżankami w pracy.Wydaje mi się, że udało mi się od tego zupełnie odciąć.Jakbym odcięła kupon nożyczkami.Wiem, że może to brzmi strasznie ale naprawdę czuję że zostawiłam ten balast za sobą wraz ze starym rokiem. Poza tym -tak jak wam pisałam wcześniej-moja 2letnia córa nie pozwala mi się smucić. Ma sto pomysłów na minutę i przy niej nie mam czasu myśleć.
Lala-życzę Ci szybkiego bezbolesnego porodu.Najważniejsze to umieć współpracować z połóżną.Jak powie "przeć"-to wtedy z całej siły nadymać się i...jakoś pójdzie:) Ja urodziłam dosyć szybko, bo w 1,5 godziny.Każdej z was życzę tak szybkiego rozwiązania.
Jeśli chodzi o kolory ubranek, o których rozmawiałyście, to rzeczywiście dla noworodków nie ma różnorodności.Ja kupowałam dużo białych(uwwielbiam ten kolor) i sporo delikatnej żółci.Różowe śpiochy miałam z prezentów.Teraz kupuję różne kolorki dla mojej strojnisi ale trzymam się jasnej tonacji.Osobiście nie przepadam za ciemnymi kolorami dla małych dzieci no ale oczywiście to rzecz gustu.
Pozdrawiam was wszystkie.Zyczę szybkiego "zafasolenia" i do "usłyszenia"
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 18, 2012 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

welcia wpadaj czesciej!

lala o matko... strasznie Ci wspołczuje tych boli..
i
lalalunia napisał:
cisnienie na pupcie w nocy

brrrr... masakra. dobrze mowisz.

oj ten czop to pewnie lada dzien Ci odpadnie.. masz stracha?
ja to zaczynam przezywac razem z Toba..

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Sty 18, 2012 10:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind-odpada powoli...
Kapiel ciepla wzieta:PP moze w nocy jakies bara bara:DVery Happy hihi,zobaczymy:)
No te bole wlasnie i dlatego czlowiekowi nie chce sie jakis wygibasow....

Boje sie,boje,ale co mam zrobic...nic z tym nie zrobie,musze to przezyc i jakos to zniesc,a na koniec jaka nagroda za to:)))

Welcia-dzieki za slowa otuchy i wpadaj tutaj:)))

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 12:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala, no teraz to naprawdę już lada moment powinno zacząc coś się dziać Smile
Aż Ci zazdroszczę! Smile Już niedługo będziesz trzymaćw objęciach swoje maleństwo... ech... tez bym juz chciała Smile A mój M mówi, że on z przyjemnością jeszcze poczeka hehe Very Happy

Wind, no nie wiem czy chłopiec, ale od niedawna taką mam nadzieję Wink
Jak się czujesz? Czujesz już mocniejsze kopniaczki? Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 19, 2012 1:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko oj tak.
wczoraj własnie maz zobaczył jak nasza corka kopie.
az skora podskoczyła Wink
wczesniej wmawiał mi ze to puls tak bije Razz głupol. heeh Cool

bardzo fajne uczucie. juz nie takie jak na poczatku, pykanie, łaskotanie, tylko konkret.
i czesto na dole, upodobała sobie miejsce do figlow.

ojjj ja to porodu nie zazdroszcze lali ale chwil po jak najbardziej!
mnie przeraza mysl ze bede nastepna.. a Ty po mnie.. Razz

a jak u WAs? jak maluszek? niedlugo chyba usg, co?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41