Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 7:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala a nie boisz sie?
juz 40tc a Ty nadal w 2paku.
ja bym panikowała czy tam wszystko ok.
oby nie przenosic..
a jak jutro okaze sie ze nic to co wtedy?
kiedy zabiora Cie do szpitala??
ile jeszcze masz tak czekac?
i co masz spakowane w drodze na porodowke?
duzo tego?
ale mam pytan Neutral

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Boje sie jak cholera!!!!
Boje sie,ze nie dam sobie rady,ze bol mnie przeosnie itp itd,no ale coz...trzeba jakos urodzic.
No ja przenoszenia sie tez bardzo boje,takiego dluzszego,tydzien ok,ale nie dluzej!!!!
Jesli nic sie nie ruszy to umowia mnie na indukcje...a tego bardzo bardzo bym nie chciala:( jutro musze zapytac polozna,czy mozna byc w basenie jak sie ma kroplowe,ale pewnie nie :/

W torbie to juz nie pamietam co mam...ciuszki dla malego,pieluchy...recznik...dla siebie kosmetyczka,pizamy dwie,jedna do porodu,druga na po porodzie,reczniki dla mnie,kapcie,japonki musze dopakowac,bo pod prysznic potrzebuje,jakies slodycze dla N i picie dla N,bo sklepik w szpitalu od 10 otwarty,a nie wiadomo o ktorej tam pojedziemy. Pewnie zapomnialam czegos,ale to najwyzej mi N dowiezie:)
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Etam...czego sie bac Wink)? Żartuje oczywiście. dziewczyny przenoszenie dziecka nie jest niewiadomo jak niebezpieczne, gorsze jest urodzenie wcześniej niz to. Przenoszenie jest zawsze monitorowane przynajmniej u nas. NIe czekaja za długo tylko wywołują i po sprawie. Tylko musi byc opieka bo w razie zielonych wód konieczna jest szybka reakcja.Lalaunia jutro masz położna to sie wszystkiego dowiesz. Trzymam kciuki Wink. Nie bój się . Ból jest duzy ale do zniesienia, naprawdę . Poćwicz oddychanie bo to bardzo ważne. Jak złapie Cie skurcz to oddychaj ale tak jak Ci połozna pokaże, przeponą . Pomaga bardzo dużo .
Co do basenu to z kroplówka można być. Ja miałam podłączoną i pluskałam się kilka razy Wink . Później to juz nawet trzy i też do wody siup Wink.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 8:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to mnie pocieszylas z ta woda Tosiu Smile
Tak dowiem sie wszystkiego jutro:)
Tutaj tez monitoruja wiec spoko:)
Oni mi jutro policza 40 tydz,bo usg podalo 17 styczen i oni sie tym kieruja...bo 3 razy podalo tak...z okresu to wlasnie mi juz minelo.
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nic się nie martw. Dzieciątko na pewni jest pod dobra opieką. Jeśli cokolwiek zaniepokoi położną to skieruję Cie do szpitala na wywołanie

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To na pewno:) a jak sie oddycha przepona,bo ja nie wiem?Very HappyVery Happy
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj nie wiem jak Ci wytłumaczyć ....polega na takim nabieraniu powietrza, by jak najbardziej wypchnąć brzuch do przodu, czyli jak najbardziej obniżyć przeponę. Nabierasz powietrze przez nos, wydychaj przez usta. Wydech powinien trwać dwa razy dłużej niż wdech. Takie szybkie wydychanie powietrza. Jak bedech prawie. No kurcze musiałabym Ci pokazac. Moze na necie znajdziesz filmik

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wydech powinien trwac dwa razy dluzej niz wdech....szybkie wydychanie...
to dluzej oznacza,ze szybciej tak?Smile nie wiem,czy sensownie to napisalam:D
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak , takie szybkie wydychanie podczas skurczu.

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Sty 17, 2012 2:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie dziewczynki, rzadko wpadam ostatnio, bo z pracy dość późno wracam, a potem jeszcze parę domowych obowiązków i padam na nos Sad

Lala, ja myślałam, że Ty już może tulisz w objęciach swoje maleństwo hehe Smile
Jeju, takie czekanie na samym końcu i jeszcze po terminie to musi okropne być... nie wiesz kiedy Cię dopanie, ja bym chyba nie mogła normalnie funkcjonować Rolling Eyes

Wind, ale Ci fajnie, że znasz już płeć Smile Gratuluję dziewuszki Smile Też chcę już wiedzieć, a tu jeszcze ponad 3 tygodnie czekania, ehhh :/

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 10 z 41