Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 7:59 pm Temat postu: |
|
|
lala a nie boisz sie?
juz 40tc a Ty nadal w 2paku.
ja bym panikowała czy tam wszystko ok.
oby nie przenosic..
a jak jutro okaze sie ze nic to co wtedy?
kiedy zabiora Cie do szpitala??
ile jeszcze masz tak czekac?
i co masz spakowane w drodze na porodowke?
duzo tego?
ale mam pytan _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Boje sie jak cholera!!!!
Boje sie,ze nie dam sobie rady,ze bol mnie przeosnie itp itd,no ale coz...trzeba jakos urodzic.
No ja przenoszenia sie tez bardzo boje,takiego dluzszego,tydzien ok,ale nie dluzej!!!!
Jesli nic sie nie ruszy to umowia mnie na indukcje...a tego bardzo bardzo bym nie chciala:( jutro musze zapytac polozna,czy mozna byc w basenie jak sie ma kroplowe,ale pewnie nie :/
W torbie to juz nie pamietam co mam...ciuszki dla malego,pieluchy...recznik...dla siebie kosmetyczka,pizamy dwie,jedna do porodu,druga na po porodzie,reczniki dla mnie,kapcie,japonki musze dopakowac,bo pod prysznic potrzebuje,jakies slodycze dla N i picie dla N,bo sklepik w szpitalu od 10 otwarty,a nie wiadomo o ktorej tam pojedziemy. Pewnie zapomnialam czegos,ale to najwyzej mi N dowiezie:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Etam...czego sie bac )? Żartuje oczywiście. dziewczyny przenoszenie dziecka nie jest niewiadomo jak niebezpieczne, gorsze jest urodzenie wcześniej niz to. Przenoszenie jest zawsze monitorowane przynajmniej u nas. NIe czekaja za długo tylko wywołują i po sprawie. Tylko musi byc opieka bo w razie zielonych wód konieczna jest szybka reakcja.Lalaunia jutro masz położna to sie wszystkiego dowiesz. Trzymam kciuki . Nie bój się . Ból jest duzy ale do zniesienia, naprawdę . Poćwicz oddychanie bo to bardzo ważne. Jak złapie Cie skurcz to oddychaj ale tak jak Ci połozna pokaże, przeponą . Pomaga bardzo dużo .
Co do basenu to z kroplówka można być. Ja miałam podłączoną i pluskałam się kilka razy . Później to juz nawet trzy i też do wody siup . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 8:58 pm Temat postu: |
|
|
No to mnie pocieszylas z ta woda Tosiu
Tak dowiem sie wszystkiego jutro:)
Tutaj tez monitoruja wiec spoko:)
Oni mi jutro policza 40 tydz,bo usg podalo 17 styczen i oni sie tym kieruja...bo 3 razy podalo tak...z okresu to wlasnie mi juz minelo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Nic się nie martw. Dzieciątko na pewni jest pod dobra opieką. Jeśli cokolwiek zaniepokoi położną to skieruję Cie do szpitala na wywołanie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 9:37 pm Temat postu: |
|
|
To na pewno:) a jak sie oddycha przepona,bo ja nie wiem? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 9:46 pm Temat postu: |
|
|
oj nie wiem jak Ci wytłumaczyć ....polega na takim nabieraniu powietrza, by jak najbardziej wypchnąć brzuch do przodu, czyli jak najbardziej obniżyć przeponę. Nabierasz powietrze przez nos, wydychaj przez usta. Wydech powinien trwać dwa razy dłużej niż wdech. Takie szybkie wydychanie powietrza. Jak bedech prawie. No kurcze musiałabym Ci pokazac. Moze na necie znajdziesz filmik _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 9:48 pm Temat postu: |
|
|
wydech powinien trwac dwa razy dluzej niz wdech....szybkie wydychanie...
to dluzej oznacza,ze szybciej tak? nie wiem,czy sensownie to napisalam:D _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 10:18 pm Temat postu: |
|
|
tak , takie szybkie wydychanie podczas skurczu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 2:52 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie dziewczynki, rzadko wpadam ostatnio, bo z pracy dość późno wracam, a potem jeszcze parę domowych obowiązków i padam na nos
Lala, ja myślałam, że Ty już może tulisz w objęciach swoje maleństwo hehe
Jeju, takie czekanie na samym końcu i jeszcze po terminie to musi okropne być... nie wiesz kiedy Cię dopanie, ja bym chyba nie mogła normalnie funkcjonować
Wind, ale Ci fajnie, że znasz już płeć Gratuluję dziewuszki Też chcę już wiedzieć, a tu jeszcze ponad 3 tygodnie czekania, ehhh :/ _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|