Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja tez wiem sporo na ten temat...o rozerwaniu,peknieciu itp itd...
No krolewicz cos nie chce wyjsc i mamusie denerwuje tylko!!!
Jak mi nie przejdzie ten bol to zadzwonie do poloznej,albo jak nie urodze do srody to jej powiem,ze przez ten bol ledwo zyje i niech cos robi bo juz mam dosc!

Dodano po 3 minutach:

Wlasnie wstalam i tak mnie zakulo TAM,ze ja pierdziele!!!

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 5:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala Ty jeszcze w dwupaku?? Shocked Very Happy
Zasuwaj na porodówkę i wracaj z cudnym chłopczykiem! Będę czekać w dziale "pogaduchy o maluchach" Wink Very Happy

Wind to zależy od szpitala, kiedy wychodzisz, ja wyszłam 2 doby po cc. Nie wiem, czy jeszcze gdzieś trzymają 5 dni... Oczywiście chodzi o pieniążki.

lizelotko szybko zaczęłaś puchnąć. Confused Ale nie ma reguły.

lizelotko, Wind Wy jestescie obydwie CZERWCÓWKI 2012?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 5:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No widzisz Lobuz, moj maly sie nie pcha na swiat...
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Sty 20, 2012 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj pogoda kiepska to i maluszkowi nie chce się wyjść Wink)
Co jest wskazaniem do cesarki to zależy od szpitala ...i lekarza tak naprawdę . Np. wiekszośc szpitali wyznaję zasadę ,że po pierwszej cesarce jeśli nie ma wskazania przy drugiej ciąży to i tak Ty decydujesz jak chcesz rodzic. Są jednak placówki gdzie pierwsza cesarka absolutnie nie ma znaczenia i rodzi się naturalnie. Cóż....
Wind oglądanie sali Wink. Nie praktykuje sie tego w większości szpitali a to dlatego,że byłby tłok cały czas. Nie mozna wchodzic na porodówke a już na pewno jak któras rodzi Wink. Są jednak szkoly rodzenia gdzie na jednych z zajęć oglada sie taką salę. Oczywiście jeśli jest wolna. Nikt Cie nie wpuści na porodówkę no chyba,ze jest akurat fajna połozna na zmianie i pusta sala.
Ale nic tam Cie nie zaskoczy. To zwykła sala. łóżka takie jak u ginekologa, aparatura i tyle

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Sty 21, 2012 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz, niezupełnie jesteśmy czerwcóweczki Smile
Tzn... ja jestem, mam termin na 8 czerwca, a Wind jest majówką, ma termin na 27 maja
To oczywiście z OM, ale z usg, rzeczywiście wyoada, że obydwie jesteśmy z czerwca Smile

Lala, ja Ci współczuję z całego serca tych wszystkich bóli Sad
Ale może już niedługo Smile
Chyba wszystkie czekamy tu jak na szpilkach Wink

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Sty 21, 2012 2:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka no powiem Ci ze nie sadzilam ze bede sie tak meczyc pod
Koniec tzn wiem ze ost mc jest najgorszy ale nie sadzilam ze bede tyle czekac. Jest 00:15 ja znow nie spie, nawet poszlam do lazienki i zaczelam wyciskac zaskorniki, umylam buzie, zrobilam peeling itp;) leze w lozku i nic, a N smacznie spi... Ehh...

PostWysłany: Nie Sty 22, 2012 1:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja dalej w dwupaku.
Myslalam wczoraj,ze cos sie zacznie...mialam dziwne bole,wiec postanowilam wziasc kapiel...ciepla woda,muzyczka,ksiazka,maseczka na twarz i rozluznilam sie.
Potem moj N zrobil curry,szczeze,myslalam,ze chociaz mnie pogoni do kibelka,ale nie....znow zaczelo mnie pobolewac,do tego strasznie mokro mi bylo...ale to na bank nie wody,bo podpaska suchutka...sorry za szczegoly,ale od czego tu jestesmy;)))
Mielismy z N poigraszkowac,ale zasnelismy w sekunde:D romantico,co:DVery Happy haha!! i o dziwo przespalam cala noc!! Moj syn mnie posluchal i poszedl spac ze mna!! Pomimo,ze bolalo mnie wszystko,ale nie kopal w zebra i w bok i spalam
Smile))))) cudownie!! no ale bole przeszly i co...i nico dalej. dzis mamy isc do znaojmych,a to jest spacer,wiec w ta i z powrotem,moze cos ruszy.
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Sty 22, 2012 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

biedna TY lala Sad
wspołczuje.
jeszcze troszke i bedziecie juz w trojke.

łobuz tak jest- LIzelotka juz mnie uprzedziła.
gin pow. ze moge urodzic i po 15.05 jak i w czerwcu.
takze ja mam nadzieje ze corka zrobi nam miła niespodzianke 24,05 lub 26.05, lub 1,06 Razz hehe.

a mam do Was pytanie:
chciałybyscie miec sesje ciazowa?

Tosiu. Łobuz? mialyscie?
a TY lala? Lizelotko?

z tym szpitalem to nie chodzilo mi o ogladanie porodowek tylko samego szpitala, wejsc , zaaklimatyzowac sie i tyle.
wiem ze nie wpuszcza Wink

Łobuz to szybko wyszłas po cc.! Smile
a jak sie po tej operacji czułas? jak długo trwał połog???

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Nie Sty 22, 2012 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind my mielismy sesje,ale nie profesjonalna:) mojej przyjaciolku maz interesuje sie fotografia i zrobil nam pare zdjec:) jeszcze ich nie dostalam,dalej czekam,takze zobaczymy.

Mnie znow ta moja nera boli Sad wskoczylam do wanny,boli nadal:( nienawidze tego bolu!
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 10:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Boże lala jak Ty sie meczysz..
jeszcze troche i bedzie po wszystkim.
mnie przeraza i porod i te ost dni..
Sad
tym bardziej jak czytam to co piszesz, o tych bolach, parciach, opuchnieciach Neutral

a tutaj moj Zuzankowy domek w 22tc:

prawda ze mały?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41