Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 3:10 pm Temat postu: |
|
|
No mecze sie, robie sie juz cholernie niecierpliwa, zmeczona... Juz mialam taki okres, ze bylam pozytywnie nastawiona do porodu itp a przez to czekanie znow wpadam w panike!!! boje sie zielonych gestych wod, w ogole mam paranoje i w nocy sprawdzam spodnie od pizamy i przescieradlo czy wody mi nie odeszly. Albo jak wstaje z lozka czy kanapy to mam wkret ze mi chlupna. Ja juz chce moje dzieckooo!!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 8:02 pm Temat postu: |
|
|
U nas wychodzi się po cesarce na 5-tą dobę , po naturalnym na 3.
Ja wyszłam na 4-ta dobe bo juz nie mogłam wyleżeć na tych ich łóżkach . CZułam się świetnie więc nie było przeciwwskazań ale ta moja waga ich niepokoiła i hemoglobina bardzo słaba . No ale ubłagałam i wyszłam.
Cytat: | a mam do Was pytanie:
chciałybyscie miec sesje ciazowa?
|
Mój mąż zrobił mi sesję zdjęciową. Mam z każdego miesiąca zdjęcia brzuszkowe, plenerowe i "klimatyczne" .
Wind brzuszek już całkiem całkiem. NIe jest z tych najmniejszych ale nie jest też z tych wielkich
Lalunia ...cóż poradzić . CZekaj cierpliwie . To już godziny zostały _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 8:09 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Wind brzuszek już całkiem całkiem. NIe jest z tych najmniejszych ale nie jest też z tych wielkich |
oby nie był za duzy
boje sie tego co bedzie potem, w sensie obwisłej skory itp
Tosiu z ta cc to nie wiem czy tak jest.
niedawno rozmawiałam z pewnym chlopakiem bo przywozil meble do tesciow i zapytał sie ktory miesiac u mnie i zeszlo na temat porodu.
jego synek urodzil sie 9.01 tego roku i zona miała CC i wyszła z panstwowego szpitala po 2ch dniach.
wcale 5ciu nie trzymaja,
z kolei siostra cioteczna meza rodziła w prywatnej klinice i tez poprzez cc i tez wyszla po 2ch dniach.
moze kiedys trzymali 5 dób... albo zalezy od szpitala, stanu zdrowia matki i dziecka.
sama nie wiem... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Wind to zależy od szpitala. U nas tyle trzymają na 100%. Ja rodziłam dwa lata temu i tak było. Koleżanka własnie wyszła niedawno i po 5 dniach od cesarki. Tak jest u nas w szpitalu i w szpitalu w miejscowości obok. Ale co szpital to inne zasady. U nas nie było mowy o wyjściu po dwóch dobach bo dopiero na 3 dobę kończyły się całe zestawy kroplówek. Nic się u nas w tej kwestii nie zmieniło. Wiem też ,że w niektórych szpitalach faktycznie nie trzymają tyle. U nas tak jest To akurat według mnie oczywiście jest dobre . Po cesarce w pierwszym dniu nie ma szans na sprawne zajęcie się dzieckiem. Praktycznie chodzi sie zgiętym w pół. NA drugi dzień już ok ale to też zależy od kobiety. Miałam koleżankę która nie mogła do siebie dojść nawet po tych 5 dniach. Ja już wychodząc śmigałam. To dobry czas na regeneracje i odpoczynek. Po porodzie naturalnym jest inaczej bo jednak nie masz ani cewnika ani kroplówek więc wyjście po dobie jest mozliwe. Jednak lepiej zostać dłużej aby zobaczyć czy wszystko ok no i przejść żółtaczkę w szpitalu bo tam lepiej się znają na tym.
Co do obwisłej skóry..kochana to zależy od elastyczności . Ja byłam odrazu szczypior bez żadnych krągłości czy zwisów . Jednak poczatkowo czuło się ,że skóra jest mniej jędrna . Po kilku tygodniach wróciło wzystko do normy. Teraz nie ma śladów po ciazy...no oprócz blizny _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:12 pm Temat postu: |
|
|
Z tym wypuszczaniem po porodach,to Tosia ma racje,wszystko zalezy od szpitala!!!!!
Wind-brzuszek masz super:))))
Ja teraz wygladam jak wieloryb,niedawno mi sie taki ogromniasty brzuch zrobil,bo dzidzia przybiera i to ostro w tych ostatnich dniach!!!!
Tosia- godziny....oj kurcz eoby to byly godziny,bo ja juz siedze jak na spzilkach!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Lalunia słuchaj kiedyś słyszałam ,że jak się chce wywołać poród to powinno się kilka razy wejść i zejść po schodach, umyc podłogi i zawiesić firanki;))) . Ponoc to ostatnie bardzo pomaga _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 2:01 am Temat postu: |
|
|
Tosia-nie mam firanek:D
mieszkam na parterze:D wiem,ze moglabym na klatce pochodzic:PP
Myje podlogi codziennie:)
Ale jest 24 wlasnie i ja siedze i mnie cos pobolewa,nawet bardzo,wiec moze,moze... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 12:26 pm Temat postu: |
|
|
No i jak??? Masz już dzidziusia przy sobie? Penie tak _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Nie, ale wody odeszly, a wiadomo w uk nie biora od razu do szpitala, zadz, powiadomilam, kazali odpoczac i zadz po paru godzinach. Nie odeszlo mi ich b duzo ale to na pewno to bo czulam cieplo i mokro jak ze mnie lecialo, zdarzylam do lazienki , teraz czop odpada. Mam app w tel co do liczenia skurczy i sa nietegularne ale dosc dlugie. Jak po 24h od odejscia wod nic sie samo nie zadzieje to wywolywanie ale mi sie dzieje eiec 3mac kciuki!! Teraz jestem w miare spokojna ale jak mi polecialo to sie az trzeslam z nerwow i paniki!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Jeju ja chyba się nigdy nie przyzwyczaję do opieki medycznej w Uk...Po paru godzinach zadzwonić? No dla mie to nie do pomyślenia. U nas zawsze było mówione że po odejściu wód trzeba jechać do szpitala. Nie zaraz natychmiast ale na pewno nie za parę godzin. Gdybym ja miała tak czekać to urodziłabym w domu;). U mnie po odejściu wód poszło b.b.b. szybko. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|