Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No mecze sie, robie sie juz cholernie niecierpliwa, zmeczona... Juz mialam taki okres, ze bylam pozytywnie nastawiona do porodu itp a przez to czekanie znow wpadam w panike!!! boje sie zielonych gestych wod, w ogole mam paranoje i w nocy sprawdzam spodnie od pizamy i przescieradlo czy wody mi nie odeszly. Albo jak wstaje z lozka czy kanapy to mam wkret ze mi chlupna. Ja juz chce moje dzieckooo!!!!
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U nas wychodzi się po cesarce na 5-tą dobę , po naturalnym na 3.
Ja wyszłam na 4-ta dobe bo juz nie mogłam wyleżeć na tych ich łóżkach Wink. CZułam się świetnie więc nie było przeciwwskazań ale ta moja waga ich niepokoiła i hemoglobina bardzo słaba . No ale ubłagałam i wyszłam.

Cytat:
a mam do Was pytanie:
chciałybyscie miec sesje ciazowa?

Mój mąż zrobił mi sesję zdjęciowąWink. Mam z każdego miesiąca zdjęcia brzuszkowe, plenerowe i "klimatyczne" Wink.
Wind brzuszek już całkiem całkiem. NIe jest z tych najmniejszych ale nie jest też z tych wielkich Wink
Lalunia ...cóż poradzić Wink. CZekaj cierpliwie . To już godziny zostały Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosia81 napisał:
Wind brzuszek już całkiem całkiem. NIe jest z tych najmniejszych ale nie jest też z tych wielkich

oby nie był za duzy Wink
boje sie tego co bedzie potem, w sensie obwisłej skory itp Neutral

Tosiu z ta cc to nie wiem czy tak jest.
niedawno rozmawiałam z pewnym chlopakiem bo przywozil meble do tesciow i zapytał sie ktory miesiac u mnie i zeszlo na temat porodu.
jego synek urodzil sie 9.01 tego roku i zona miała CC i wyszła z panstwowego szpitala po 2ch dniach.
wcale 5ciu nie trzymaja,
z kolei siostra cioteczna meza rodziła w prywatnej klinice i tez poprzez cc i tez wyszla po 2ch dniach.

moze kiedys trzymali 5 dób... albo zalezy od szpitala, stanu zdrowia matki i dziecka.

sama nie wiem...

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 9:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind to zależy od szpitala. U nas tyle trzymają na 100%. Ja rodziłam dwa lata temu i tak było. Koleżanka własnie wyszła niedawno i po 5 dniach od cesarki. Tak jest u nas w szpitalu i w szpitalu w miejscowości obok. Ale co szpital to inne zasady. U nas nie było mowy o wyjściu po dwóch dobach bo dopiero na 3 dobę kończyły się całe zestawy kroplówek. Nic się u nas w tej kwestii nie zmieniłoWink. Wiem też ,że w niektórych szpitalach faktycznie nie trzymają tyle. U nas tak jest Wink To akurat według mnie oczywiście jest dobre . Po cesarce w pierwszym dniu nie ma szans na sprawne zajęcie się dzieckiem. Praktycznie chodzi sie zgiętym w półWink. NA drugi dzień już ok ale to też zależy od kobiety. Miałam koleżankę która nie mogła do siebie dojść nawet po tych 5 dniach. Ja już wychodząc śmigałam. To dobry czas na regeneracje i odpoczynek. Po porodzie naturalnym jest inaczej bo jednak nie masz ani cewnika ani kroplówek więc wyjście po dobie jest mozliwe. Jednak lepiej zostać dłużej aby zobaczyć czy wszystko ok no i przejść żółtaczkę w szpitalu bo tam lepiej się znają na tym.
Co do obwisłej skóry..kochana to zależy od elastyczności Wink. Ja byłam odrazu szczypior bez żadnych krągłości czy zwisów Wink. Jednak poczatkowo czuło się ,że skóra jest mniej jędrna . Po kilku tygodniach wróciło wzystko do normy. Teraz nie ma śladów po ciazy...no oprócz blizny

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tym wypuszczaniem po porodach,to Tosia ma racje,wszystko zalezy od szpitala!!!!! Smile

Wind-brzuszek masz super:))))

Ja teraz wygladam jak wieloryb,niedawno mi sie taki ogromniasty brzuch zrobil,bo dzidzia przybiera i to ostro w tych ostatnich dniach!!!!

Tosia- godziny....oj kurcz eoby to byly godziny,bo ja juz siedze jak na spzilkach!!
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 23, 2012 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalunia Wink słuchaj kiedyś słyszałam ,że jak się chce wywołać poród to powinno się kilka razy wejść i zejść po schodach, umyc podłogi i zawiesić firanki;))) . Ponoc to ostatnie bardzo pomaga

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Sty 24, 2012 2:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia-nie mam firanek:D
mieszkam na parterze:D wiem,ze moglabym na klatce pochodzic:PP
Myje podlogi codziennie:)
Ale jest 24 wlasnie i ja siedze i mnie cos pobolewa,nawet bardzo,wiec moze,moze...Smile
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 24, 2012 12:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i jak??? Masz już dzidziusia przy sobie? Penie tak Wink Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Sty 24, 2012 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, ale wody odeszly, a wiadomo w uk nie biora od razu do szpitala, zadz, powiadomilam, kazali odpoczac i zadz po paru godzinach. Nie odeszlo mi ich b duzo ale to na pewno to bo czulam cieplo i mokro jak ze mnie lecialo, zdarzylam do lazienki , teraz czop odpada. Mam app w tel co do liczenia skurczy i sa nietegularne ale dosc dlugie. Jak po 24h od odejscia wod nic sie samo nie zadzieje to wywolywanie ale mi sie dzieje eiec 3mac kciuki!! Teraz jestem w miare spokojna ale jak mi polecialo to sie az trzeslam z nerwow i paniki!!
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 24, 2012 2:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeju ja chyba się nigdy nie przyzwyczaję do opieki medycznej w Uk...Po paru godzinach zadzwonić? No dla mie to nie do pomyślenia. U nas zawsze było mówione że po odejściu wód trzeba jechać do szpitala. Nie zaraz natychmiast ale na pewno nie za parę godzin. Gdybym ja miała tak czekać to urodziłabym w domu;). U mnie po odejściu wód poszło b.b.b. szybko.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 14 z 41