Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Sty 31, 2012 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala, to wspaniale Smile
Wreszcie będziesz mogła nacieszyć się synkiem w domku, tak jak chciałaś Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

PostWysłany: Pią Lut 03, 2012 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No i co tu taka cisza?? Smile
Wind jak sie czujesz? Dobrze wszystko?
Lala, kiedy będą zdjątka synka?? Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
doroti

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 03, 2012 3:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala super ze juz w domku jestescie!Smile A pokarmem sie nie martw, ja tez tak mialam ale walczyłam laktatorem i pojawil sie wreszcie no i dziecko przystawiaj jak najczesciej. Ja Kubusia dokarmialam napoczatku potem byl w wiekszosci na piersi, ale tez dokarmialam bo ciagle mialam malo pokarmu. A teraz Kubus ma juz prawie 2 miesiace a ja musze przerwac karmienie piersia i przejsc na butelke. Niesttey mam taka alergie ze juz nie daje rady i musze sie zaczac leczyc wkoncu.

Takze nie mrwt sie bedzie super czy bedziesz karmic piersia czy tez nie:) Glowa do gory!

Lizelotko, Wind a wy jak tam? brzuszki juz duze? jak sampoczucie?
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lut 03, 2012 4:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala znikneła to i cisza nastała..
hehe Cool

lizelotko i doroti brzucho wg mnie mały, jutro wstawie foto bo wkroczymy w nowy tydzien.

ze mna wszystko ok tyle ze naczytalam sie o cholestazie i mam wrazenie ze całe ciało mnie swedzi. boje sie zeby chociaz tego nie złapac Sad
najbardziej swedza mnie łydki i czesc krzyzowa..ale to pewnie od tego ze nie smaruje sie niczym bo zwyczajnie mi sie nie chce paplac w balsamach Neutral

tak poza tym to corka raz bardziej aktywna,raz mniej.
ost sobie uzbdurałam zeby chociaz w pepowine sie nie zaplątała...

a z nowosci to we Wtorek ide na glukoze Sad
az mi niedobrze na sama mysl.
trzymajcie kciuki i obym nie miała cukrzycy..

Lizelotko a jak u Ciebie? jak bebenek?
ja dzis zmierzyłam sobie obwod pasa i mam 98cm Razz
nie wiem czy to duzo czy mało.

Doroti jak sie czujesz w roli mamy?
jak Kubus?
mial juz szczepienia?\\

jak dlugo byłas w szpitalu?
no i pochwal sie miesiecznym szczesciem! strasznie jestem ciekawa jak sie zmienił Smile

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Lut 03, 2012 6:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem,jestem:)

Szczeze to Wam powiem,ze mam czas,zeby wejsc na kompa,ale mi sie nie chce:D

U nas ok:) Noce sa troszke ciezkie,bo jak maly sie obudzi,zje,zmieni sie mu pieluche,ulula to mija troche czasu i potem jestem z deka nieprzytomna,ale jest ok:)) daje rade:))) Maly ma czkawki po jedzeniu i to go meczy,polozna mowila,ze to normalne,ale biedactwo sie denerwuje wtedy.
Jest kochany i taki slodki,usmiecha sie,obserwuje.

Doroti-no zobaczymy jak bedzie z tym karmieniem,sciagam laktatorem,ale na razie sa to kropelki doslownie,to dodaje to do butelki,przystawiam go tez,ale mam problem z prawa piersia,gdzie brodawka jest dosc duza i on nie lapie...z lewa ok,ale w lewej nie bedzsie caly czas pokarmu,nawet jak sie pojawi.
No ale walcze,pije herbaki laktacyjne:)

A oto Nasz ksiaze:)

Moderator

PostWysłany: Pią Lut 03, 2012 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala moze kup sobie takie nakładki na brodawki.
czesto maluchy nie dadza rady zlapac same wiec trzeba im pomoc.
pojdz do apteki i kup.
powinno pomoc.
a z piersi leci mleczko czy nadal siara??
jak sie czujesz po cc? jak rana?
ale słodki chłopczyk! Smile

ps- czesto zmieniasz pieluchy ? Razz

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Lut 03, 2012 11:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam te oslonki, one sa kijowe, mam i z aventa i z tomee tippie, odklejaja sie i jak maly ssa to odchodza od piersi. Powoli leci mleko, dzis 20ml udalo mi sie sciagnac laktatorem. Wiem, ze to nic ale dzialamy;) pieluchy zmieniam po kazdym karmieniu, chyba, ze spi jak susel to go nie budze i jesli nie placze to znaczy ze nie przeszkadza mu. Dzis kupki niee robil i troche mnie to martwi. Tak apropos to
Ja powinnam sie wyniesc z tego watku tzn o dzidzi pisac ba innym watku a tu o ciazy;)

Dodano po 16 minutach:

Aha a po cc ok;) chodze, normalnie wszystko robie. Oczywiscie uwazam ale generalnie ok;) blizna ladnie sie goi, zaszyli mnie ladnie;)
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Lut 04, 2012 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind...glukoza nie jest zła. weź cytrynę ze sobą i wciśnij troszkę soku. Pomaga Wink i da się wypić
LAla książę przeuroczy....cudeńko małe. Co do pokarmu to ja próbowałam laktatorem ściągać. NA początku zleciało może około 20ml, później już coraz mniej mniej i w końcu nie leciało w ogóle. Trwało to około tygodnia. A co do nakładek to mi w ogóle nie pomogły a miałam chyba z każdej firmy Wink

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Sob Lut 04, 2012 8:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
najbardziej swedza mnie łydki i czesc krzyzowa..ale to pewnie od tego ze nie smaruje sie niczym bo zwyczajnie mi sie nie chce paplac w balsamach

Wind, Ty chyba za dużo czytasz kochana, a potem nam się tu stresujesz i po co, kiedy wszystko jest dobrze? Smile
Na pewno to dlatego, mi wystarczy, że jeden dzień kremowania sobie odpuszczę i już mogę sięcała drapać jakbym miała jakąś chorobę skóry Smile

U mnie dobrze wszystko, też mam obwód 98 cm Smile

Lala, śliczny ten Twój synek Smile I chyba duży chłopaczek? Nie pamiętam czy to pisałas... ile ważył i miał cm??

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Lut 04, 2012 9:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko posmarowałam sie i swiad minał albo w mojej głowie mineło przeswiadczenie ze cos jest źle..
ale panikara ze mnie , jejku.......

Tosiu nie kazdy lab zgadza sie na cytryne, ponoc zaburza wynik,ale wezme na wszelki wypadek.

a to moj bebenek:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 21 z 41