Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 10:40 pm Temat postu: |
|
|
Lala, to wspaniale
Wreszcie będziesz mogła nacieszyć się synkiem w domku, tak jak chciałaś _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 2:18 pm Temat postu: |
|
|
No i co tu taka cisza??
Wind jak sie czujesz? Dobrze wszystko?
Lala, kiedy będą zdjątka synka?? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 3:43 pm Temat postu: |
|
|
Lala super ze juz w domku jestescie! A pokarmem sie nie martw, ja tez tak mialam ale walczyłam laktatorem i pojawil sie wreszcie no i dziecko przystawiaj jak najczesciej. Ja Kubusia dokarmialam napoczatku potem byl w wiekszosci na piersi, ale tez dokarmialam bo ciagle mialam malo pokarmu. A teraz Kubus ma juz prawie 2 miesiace a ja musze przerwac karmienie piersia i przejsc na butelke. Niesttey mam taka alergie ze juz nie daje rady i musze sie zaczac leczyc wkoncu.
Takze nie mrwt sie bedzie super czy bedziesz karmic piersia czy tez nie:) Glowa do gory!
Lizelotko, Wind a wy jak tam? brzuszki juz duze? jak sampoczucie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 4:48 pm Temat postu: |
|
|
lala znikneła to i cisza nastała..
hehe
lizelotko i doroti brzucho wg mnie mały, jutro wstawie foto bo wkroczymy w nowy tydzien.
ze mna wszystko ok tyle ze naczytalam sie o cholestazie i mam wrazenie ze całe ciało mnie swedzi. boje sie zeby chociaz tego nie złapac
najbardziej swedza mnie łydki i czesc krzyzowa..ale to pewnie od tego ze nie smaruje sie niczym bo zwyczajnie mi sie nie chce paplac w balsamach
tak poza tym to corka raz bardziej aktywna,raz mniej.
ost sobie uzbdurałam zeby chociaz w pepowine sie nie zaplątała...
a z nowosci to we Wtorek ide na glukoze
az mi niedobrze na sama mysl.
trzymajcie kciuki i obym nie miała cukrzycy..
Lizelotko a jak u Ciebie? jak bebenek?
ja dzis zmierzyłam sobie obwod pasa i mam 98cm
nie wiem czy to duzo czy mało.
Doroti jak sie czujesz w roli mamy?
jak Kubus?
mial juz szczepienia?\\
jak dlugo byłas w szpitalu?
no i pochwal sie miesiecznym szczesciem! strasznie jestem ciekawa jak sie zmienił _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Jestem,jestem:)
Szczeze to Wam powiem,ze mam czas,zeby wejsc na kompa,ale mi sie nie chce:D
U nas ok:) Noce sa troszke ciezkie,bo jak maly sie obudzi,zje,zmieni sie mu pieluche,ulula to mija troche czasu i potem jestem z deka nieprzytomna,ale jest ok:)) daje rade:))) Maly ma czkawki po jedzeniu i to go meczy,polozna mowila,ze to normalne,ale biedactwo sie denerwuje wtedy.
Jest kochany i taki slodki,usmiecha sie,obserwuje.
Doroti-no zobaczymy jak bedzie z tym karmieniem,sciagam laktatorem,ale na razie sa to kropelki doslownie,to dodaje to do butelki,przystawiam go tez,ale mam problem z prawa piersia,gdzie brodawka jest dosc duza i on nie lapie...z lewa ok,ale w lewej nie bedzsie caly czas pokarmu,nawet jak sie pojawi.
No ale walcze,pije herbaki laktacyjne:)
A oto Nasz ksiaze:)
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 7:49 pm Temat postu: |
|
|
lala moze kup sobie takie nakładki na brodawki.
czesto maluchy nie dadza rady zlapac same wiec trzeba im pomoc.
pojdz do apteki i kup.
powinno pomoc.
a z piersi leci mleczko czy nadal siara??
jak sie czujesz po cc? jak rana?
ale słodki chłopczyk!
ps- czesto zmieniasz pieluchy ? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Lut 03, 2012 11:28 pm Temat postu: |
|
|
Mam te oslonki, one sa kijowe, mam i z aventa i z tomee tippie, odklejaja sie i jak maly ssa to odchodza od piersi. Powoli leci mleko, dzis 20ml udalo mi sie sciagnac laktatorem. Wiem, ze to nic ale dzialamy;) pieluchy zmieniam po kazdym karmieniu, chyba, ze spi jak susel to go nie budze i jesli nie placze to znaczy ze nie przeszkadza mu. Dzis kupki niee robil i troche mnie to martwi. Tak apropos to
Ja powinnam sie wyniesc z tego watku tzn o dzidzi pisac ba innym watku a tu o ciazy;)
Dodano po 16 minutach:
Aha a po cc ok;) chodze, normalnie wszystko robie. Oczywiscie uwazam ale generalnie ok;) blizna ladnie sie goi, zaszyli mnie ladnie;) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Wind...glukoza nie jest zła. weź cytrynę ze sobą i wciśnij troszkę soku. Pomaga i da się wypić
LAla książę przeuroczy....cudeńko małe. Co do pokarmu to ja próbowałam laktatorem ściągać. NA początku zleciało może około 20ml, później już coraz mniej mniej i w końcu nie leciało w ogóle. Trwało to około tygodnia. A co do nakładek to mi w ogóle nie pomogły a miałam chyba z każdej firmy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 8:29 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | najbardziej swedza mnie łydki i czesc krzyzowa..ale to pewnie od tego ze nie smaruje sie niczym bo zwyczajnie mi sie nie chce paplac w balsamach |
Wind, Ty chyba za dużo czytasz kochana, a potem nam się tu stresujesz i po co, kiedy wszystko jest dobrze?
Na pewno to dlatego, mi wystarczy, że jeden dzień kremowania sobie odpuszczę i już mogę sięcała drapać jakbym miała jakąś chorobę skóry
U mnie dobrze wszystko, też mam obwód 98 cm
Lala, śliczny ten Twój synek I chyba duży chłopaczek? Nie pamiętam czy to pisałas... ile ważył i miał cm?? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 9:29 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko posmarowałam sie i swiad minał albo w mojej głowie mineło przeswiadczenie ze cos jest źle..
ale panikara ze mnie , jejku.......
Tosiu nie kazdy lab zgadza sie na cytryne, ponoc zaburza wynik,ale wezme na wszelki wypadek.
a to moj bebenek:
|
|
|
|