Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 05, 2012 2:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka- waga urodzeniowa 3960,mierzyl 50 cm.
Waga wyjscia ze szpitala 3820.W piatek wazylismy go i bylo 4020 ale te 20g to pewnie ta kupka:P

Wind- sliczny brzusio:)
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Lut 05, 2012 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WindSmile moja mama pracuję w laboratorium i u nas cytrynka jest na porządku dziennym. W żaden sposób nie zaburza wyniku dlatego można ją wkropić. Nawet ginekolog o tym mówi.
Brzuszek spory jak ma 24 tc;) ale zgrabny

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 9:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu spory ? Razz
TY chudzina byłas wiec moze Tobie sie wydawac duzy,
on w realu wcale taki nie jest.
nie wiem, czemu tak wychodzi, nie robie zooma a mimo to wyglada jak beben Razz

a mi coraz ciezej sie oddycha.
wiem ze na plecach ne mozna lezec ale mi tak wygodnie ,nawet na 10min.
a jak tylko sie poloze to od razu zaczynam sapac Sad
ehh
zapomnialam jak to jest spac na brzuchu, przewracam sie tylko na boki, to takie niewygodne Sad
dzisiaj 3x wstawałam..
o 3 sie przebudzilam , pol godz pozniej corka zaczeła szalec wiec nie spałam do 5,a po 6stej musialam juz sie zwlec.
oczywiscie sie nie wyspałam Sad
ehhhhh

jutro mam glukoze, trzymajcie kciukasy!

lala jak tam maluszek???

Dodano po 46 sekundach:

Tosiu a cytryne to sie wciska cała czy połowe czy cwiartke? Neutral

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 7:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind-ja spalam na plecach jak mi bylo wygodnie tylko wyzej troche,nie zupelnie na plasko Smile

Maluszek kochany,ale problem mamy z zatwardzeniem,juz nie wiem co robic:( zmienilismy mleko,robimy masaze,cieple oklady,nozki do brzuszka i kicha...
Niestety ja nie mam pokarmu,tzn mam tak max 20 ml z dwoch piersi dziennie i to wszystko,a jak przystawie malego,to on jesc z piersi nie umie i dupa....
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja spałam na plecach i nic mi nie byłoWink. we śnie nie panowałam nad pozycją. Kiedy maluszka za mocno się przyciska na pewno da o tym znac Wink.
Cytryny wkapiasz tyle ile potrzeba do wypicia bez wstretu;). Mi wystarczyło kilka kropelek
Lalunia a jakie mleko używacie?

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 8:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu w szpitalu bylo sma i dlatego do domu kupilam to samo a od wczoraj podaje zmienione na aptamil. Wlasnie Jamie lezy na moim brzuchu i pod spodem ma ciepla pieluche na swoim brzuszku. Razem z N chce nam sie plakac;( biedny Jamie;/ co tu zrobic?
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 10:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz co...żeby zmienione mleko zadziałało musi byc odpowiedni czas około 2 tygodni. Skąd pomysł ,ze to zatwardzenie? Byc może koleczki się zaczynają jesli tak to już są na to sposoby Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No bo nie robi kupy.
Brzuszek ma miekki.
Ewentualnie jakie sposoby na kolki?
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiesz co kupki nie muszą byc codziennie. Zalezy od mleczka i od dziecka;). Czasami zdarzają się przerwy. Kolki sa masakryczne . Dziecko płacze pręży się się okropnie i próbuje wypchać gazy. Bardzo ważne sa baczki bo jak gazy odejdą dziecku robi sie lepiej. No cóż trzeba to przezyć. Ale nam bardzo pomógł infacol. Cudny środek . suszarka właczona, ciepłe kompresy i masaże brzuszka

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Lut 06, 2012 11:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosienko Jamie puszcza baki
I to duzo a napina sie tylko
Jak chce wypchac kupke. Kompresy i masaze robimy. Jutro przychodzi health visitor, zobaczymy co mi powie.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 22 z 41