Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No u N strupki sa,takze po inwazji. No ja mam nadzieje,ze lekarz wiedzial co mowi i ze wszystko bedzie ok!!Smile

Czyli mowicie,ze dziewczyny,ktore wspolzyja juz tydzien albo i 2 po cc sa niemadre? Bo czytalam,ze tak robia...podczytywalam forum przyjaciolki,ktora jest pazdziernikowa mamusia i tam wlasnie pisaly,ze juz po tyg albo dwoch...no ja poczekam w kazdym razie!Smile
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Lut 15, 2012 10:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala nie to ze niemądre ale nie mysla o konsekwencjach.
przeciez to logiczne ze musi upłynac jakis odstep czasowy zeby wszystko w srodku wrocilo do normy.
poza tym: co to za przyjemnosc z sexu skoro Cie boli?
myslisz o bolu i zeby przestało a nie o przytulankach.
wg mnie 6tyg to podstawa, mimo ze porod mam przed soba to nie wyobrazam sobie po 2tyg uprawiac sex Razz
ze tez masz siły i checi.. hehehe Wink

Tosiu a Ty chodzilas do szkoły rodzenia?
ja sie zapisałam i jest bardzo fajnie.
uczymy sie oddychac przepona, wczoraj mialam zajecia na piłkach Smile
polozna opowiadała o skurczach ale nie bardzo sie w tym łapie.
jakie sa rodzaje, ile trwaja i jak to rozpoznac?...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lut 15, 2012 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala jak mam być szczera to bzdury. Tydzień po cesarce współżyć....wybacz to niemądre, niebezpieczne i raczej niekomfortowe. Każdy lekarz Ci to powie. Po porodzie naturalnym nie ma szans bo krocze boli masakrycznie chyba ,że ktoś lubi ostrą jazdę...po cesarce "siusię " Wink na zewnatrz masz ok ale przeciez wszystko inne jest zjechane na maxa. Otwierają, tną mięsnie, macicę , naczynia...póxniej szwy, od wysiłku, nascisku itd robią się zrosty . To nie jest tak hop siup. W środku jest wielka rana i wszystko obolałe przez kilka tygodni. Rany są więc łatwo o infekcje itd. Mówię to nie tylko z doświadczenia ale ja jako wielka panikara i chcąca wiedzieć wszystko Wink Wink wypytywałam lekarza o każdą pierdółkę. No i między innymi o współzycie również. Absolutnie zakazał.
Wind;) Nie chodziłam bo musiałabym dojeżdżać jakieś 70 km. Nie chciało mi się Wink. Było to dla mnie zbędne. Oddychania nauczyła mnie położna podczas porodu. Kilka wskazówek i już Wink. CZy się opłaca...nie wiem ja bym nie poszła gdyby miała wracać do ciąży Wink bo nic by mi to nie dało. No ale wszystko zalezy od prowadzących i w ogóle od zajęć bo niektóre szkoły są bardzo fajne i bardzo duzo wnoszą dla pierworódek. Pamiętaj dla Ciebie najważniejszy jest ODDECH. Naucz się oddychać przeponą a zniwelujesz ból o kilkadziesiąt procent.
O skurczach napiszę Ci później bo teraz Zu wzywa Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 15, 2012 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu napisz o skurczach, nie zapomnij Smile
i jeszcze mi podpowiedz: 80cm długosci w gondoli to na ilo miesieczne dziecko? pytam bo chciałabym zeby chociaz do zimy pociagneło...

a oddychac sie naucze tylko czy nie zapomne przez stres?? Neutral

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Lut 15, 2012 8:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu-oczywiscie,masz racje:)
I ja sie zgadzam i rozumiem. Mam kolezanki,dwie,ktore wspolzyly po cc po 3 tyg...a o tym tyg i dwoch to czytalam,nie wiem co dziewcyzny chca osiagnac przez takie pisanie,jesli to nie prawda,a jak prawda to nie wiem,nie daly rady bez sexu pociagnac:P
no ja sie przekonalam,bolalo i przestalismy.
Ale zastanawia mnie fakt,mowia,ze polog po cc krotszy...czyli to nieprawda?
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lut 15, 2012 11:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind 80cm gondola to jedna z największych. Ja miałam taką od noworodka do bodajże 8 miesiąca. hmm Starczy spokojnie.
Co do skurczy...cóz jak Ci wytłumaczyć ? Nie wiem dokładnie o co pytasz? Jak bola? Jak rozpoznać czy to porodowe czy przepowiadające?

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Lut 16, 2012 12:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala, śliczne zdjęcia Smile
Wind, miałam usg dziś dopiero, więc dziś dowiedzieliśmy się, że będzie......chłopiec Very Happy
Prawdopodobnie Adaś, ale chcemy to jeszcze przemyśleć, więc na razie nie przywiązujemy się do imienia Smile
Dziewczynki, mam coraz mniej czasu. Po pracy jestem już tak zmęczona, że nie mam siły na neta i przyznam się, że od kilku dni albo i dłużej nie zaglądałam tutaj...
Ale od jutra mam tydzień zwolnienia, więc będę bywać częściej Smile
Myślę, że popracuje jeszcze tak generalnie do końca marca, a potem idę na zwolnienie. Jednak dojazd do pracy prawie 2 godziny w jedną stronę jest cholernie męczący jak się jest w ciąży, zwłaszcza, że na ostatnich kilka tygodni, kiedy widać mi już porządnie brzuszek, może parę razy ktoś mi miejsca ustąpił, więc zazwyczaj muszę stać i to w tłumie ludzi. Coraz gorzej to znoszę.

Ja nie wyobrażam sobie sexu tydzień po porodzie Rolling Eyes Shocked

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Lut 16, 2012 3:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosiu no dokładnie, jak rozroznic przepowiadajace od porodowych?
ile trwaja jedne a ile drugie.. bo miedzy skurczami to polozna mowila zeby nie zapominac o oddechu..

lizelotko!
gratuluje!
strasznie sie ciesze ze bedzie synuś.
pochwal sie fotkami.
my tez liczylismy na jajeczka ale nie urosły Razz

dzisiaj bylam u gin/
nie mam cukrzycy!
wyniki z glukozy b.dobre
w moczu tez nic nie znalezli.
mała ulozona jest glowka w dol,czyli tak jak poprzednim razem na usg Smile
lozysko idealne, wody tez, szyjka ok. jednym slowem mam sie nie martwic i chodzic na swoje zajecia do szkoły r.

Tosiu moze orientujesz sie czy HBS jest konieczny do zrobienia?
ja pytalam sie dzisiaj swojej gin i ona pow ze nie zleca takiego badania.
nie wiem czy jest jakas niepowazna czy co..
wiem ze trzeba po 34tc bodajze zrobic WR i HBS.
WR to pewnie mi da skierowanie a na HbSa juz nie...
ehhh
posrane to jest.
szczepiłam sie od WZW B, czy w takim wypadku musze robic te badanie?
jak sadzisz??

ok uciekam na film!

pozdrowka!

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 1:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotka dziekuje;) i gratuluje synusia;) kurcze 2h dojezdzasz do pracy?! I stoisz czasem???? Masakra!!! Ludzie sa zalosni!! Nigdy nie zapomne sytuacji na poczcie gdzie kolejka na godzine stanis, duszno, poszlam do okienka i pytam, czy moge bez kolejki bo jestem w 9mcu ciazy a on ze NIE!!! Myslalam ze padne!!! Wind- widzisz wszystko w porzadku;))) ciesz sie ciaza i nie stresuj;). ( haha i kto to mowi)
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 17, 2012 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
ciesz sie ciaza i nie stresuj;). ( haha i kto to mowi)

haha no własnie Razz

ciesze sie ale im blizej tym moje serce wali coraz szybciej Sad
wiesz czego sie boje najbardziej, pisałam na pw ;/

lala co brałas ze soba do szpitala?
chodzi mi o ilosc koszul, majtek, podkładow czy podpasek..
a no i ile paczek pieluch sie bierze?

ja mam metlik co do pieluszek.
mysle nad pampersem newborn i nad huggies z wycieciem na pepek.
wiekszosc mam ktore pytalam mowily ze te wyciecie jest mało przydatne bo i tak trzeba duzo jeszcze odwinac.. wiec moze z pampersa?

pewnie Tosia cos podpowie..

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 24 z 41