FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 10:31 pm Temat postu: |
|
|
ok dzieki co do kremu.
sudocrem i tak mam tylko probke ale tych 2ch co polecacie to musze poszukac
no widzicie, jak dobrze sie poradzic.
Tosiu ja wszystko rozumiem, w takim razie po co pisza ze przenika przez lozysko?
ja jestem straszna panikara, chyba najwieksza z Was wszystkich.
nawet bole migrenowe ktore powodowaly u mnie wymioty nie skłoniły mnie do zazycia tabletki, tym bardziej stresuje sie No-spą.
ok tak czy siak znam Wasze zdanie na ten temat.
stchorzylam wczoraj i nie wziełam i sie ciesze.
bol minał od razu po polozeniu sie, pozniej dostałam mase kopniakow, z rana to samo.
no i dzisiaj tylko plecy zabola.
całe szczescie brzuch nie.
zdanie lekarzy znam,
jeden radzi w ostatecznosci, ale z przewaga na NIE, a 2gi zeby brac.
a ja pojde po rozum do glowy i we wtorek zapytam sie poloznej co ona na ten temat sadzi
dzieki za pomoc i nie dziwcie sie
to moja 1sza ciaza i chcialabym obyc sie bez lekow, tym bardziej ze przed zajsciem mogłam pozerac nurofen garsciami.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Wind ...czy Ty nie możesz zrozumieć ,że czasami takie napinania mogą byc groźne?? No spa jest wskazana i pamietaj że trzeba ja brać żebyś nie miała póxniej problemów jak sie akcja zacznie szybciej.....bywa róznie. Po to jest no spa aby przeciwdziałać skurczą. To,ze przenika przez łóżysko to co z tego? Są kremy które stosuje mnóstwo kobiet i tez przenikają .... dym papierosowy który czasami wdychasz w zatłoczonym miejscu tez przenika. Chodzi o to w jakim stopniu przenika i co powoduję bo to ,że przenika to jak wiele innych rzeczy.....To nie jest tak,że jesteś zadowolona ,że nie wziełaś tabletki....nie mozna dopuszczac do takich skurczy. No spa nie jest przeciwbólowa więc nie tłumi ale rozluźnia i wówczas macica nie napina się , zmniejsza ryzyko rozwierania itd....duzo by pisać . Nie znam lekarza który powie ,żeby nie brać w takich [rzypadkach.
Oczywiście nie łykac garściami ale jak się coś dzieje to dlaczego nie. Lekarz odrzu nie przepisuje no spy ale jak słyszy ,że są niepokojące napinania to musi zareagować i własnie dostaje się no spe. Więc nie cieszymy się ,że dałaś radę bez tabletki.....oby więcej napinań nie było
-----
czy magnezu też nie bierzesz ?? Bo się boisz??
Ciężarna musi mieć w swej domowej apteczce magnez i no spe. To dwa leki które są dopuszczalne bez żadnego ale _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 12:13 am Temat postu: |
|
|
Wind... takie napinania, skurcze, mogą przecież doprowadzić do przedwczesnego porodu! - tak mi powiedział mój gin. To chyba będzie gorsze dla Twojej córeczki niż tabletka no-spy, która jej nie zaszkodzi. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 1:48 pm Temat postu: |
|
|
magnez biore,kupilam specjalnie taki ktory jest bezp w ciazy a nie to co popadnie w rece.
Tosiu nie gorączkuj sie tak, 2 dni temu panikowałam, teraz juz nie.
od tamtej pory nic sie nie dzieje.
moze ja to źle interpretuje.
moze mi sie wydaje ze sie napina.
poprostu ciezej mi sie oddycha i czuje ciezar na brzuchu,ot tyle.
polozna jak mnie spr. to mowila ze zadnego napiecia nie czuje.
jutro mam zajecia wiec z nia pogadam,
jesli nast razem przydarzy sie taka sytuacja to postaram sie wziasc tabletke. ale mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Wind ale ja się nie gorączkuję. Chodzi mi tylko o to abyś przestała mylić pojęcia i zadbała o bezpieczeństwo swoje i dziecka. NAprawdę takie napinania mogą być zupełnmie normalne ale też bardzo niebezpieczne. Znam niestety wiele dziewczyn które przez taki problem straciły dzieciątka. Ostatnia w 22 tyg ciąży . Dlatego jestem wyczulona.
Ani lekarz ani połozna nie są w stanie określi czy masz twardnienia skurczowe bo w danym momencie ich możesz najnormalniej nie mieć dlatego gdy coś się takiego przydarza to bierze się no spe. NIe tak ,że jak tylko coś sie delikatie napnie to odrazu bo takie napiecia bedą i to normalne, czaami dziecko tez wypnie się w taki sposób ze skóra się okropnie napnie . Jesli jednak wystapiło to tak jak u Ciebie ....zaniepokoiłaś się , trwało to itd to wtedy bierzemy tabletkę ( narobiłaś niepokoju strasznego więc się zmartwiłam strasznie). Zrozumiale napisałam? O to mi tylko chodzi.....nie chcę się wymądrzać a ni nic z tych rzeczy i proszę nie odbieraj mnie w taki sposób. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Wind kochana,my tu tylko Ci pomoc chcemy:))
A pomysl...jakbys miala infekcje albo cos,to musialabys antybiotyki brac...to powiedzialabys tez nie?!
To dla Twojego dobra i dzidziusia...
Ja pamietam tez bardzo wzbranialam sie przed tabletkami,ale jak mnie cos klulo,czy ciagnelo,to bralam nospe i juz...to samo z bolem glowy,okropne migreny,do zemdlenia,nie dawalam rady bez apapu...
Dziewczyny,u mnie nocki sa wspaniale,maly spi jak suselek:) przedwczoraj 9h15 min:) wczoraj 7h 20 min...rewelka:P ciekawe jak dlugo,haha:D bo wiem,ze to sie moze zmienic:P wprawdzie wtedy w dzien jest meczacy,ale wole pomeczyc sie w dzien, a spac w nocy:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Wind, ja brałam 6 tabletek no-spy dziennie!
WSZYSTKO przenika do łożyska, więc i nieszkodliwa dla dzidzi no-spa. To tylko tak na przyszłość. Pamiętaj o tym, co napisała tosia - napięcia brzucha są groźniejsze, niż tabletka, czy 2 no-spy.
A Bepanthen rzeczywiście super. Do dzisiaj używamy.
Najpierw oczywiście używałam sama, jak mi mały pożarł sutki, a potem na pupę Adasiową. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Wind, gdzie jesteś?
Wszystko ok? Jak się czujesz? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 1:46 pm Temat postu: |
|
|
lizelotka napisał: | Wind, gdzie jesteś? Smile
Wszystko ok? Jak się czujesz? |
jestem,jestem.
poprostu musialam odpoczac od forum.
wszystko dobrze.
napinań nie mam, wiec narazie tej super tabsy nie bede brac no bo po co?
jak znow poczuje twardnienie to wtedy nie zawaham sie lyknac.
lalalunia napisał: | A pomysl...jakbys miala infekcje albo cos,to musialabys antybiotyki brac...to powiedzialabys tez nie?! |
wtedy bym wziela ale tez z wielka obawa.
lobuz do łozyska czy przez łozysko?
a dobra juz niewazne
nie drążmy tego tematu.
u nas bez zmian.
na nic nie mam ochoty.
chodze jakas smutna, leniwa, poddenerwowana.
ehh
chce zdjac juz te zimowe ubrania i zalozyc cos lżejszego.
butow sama nie zakładam bo nie mam siły sie schylac.
dobrze ze mąż mi pomaga.
jak nie ma obok to wtedy musze sobie radzic sama..
wczoraj bylam na zajeciach w szkole r.
i tez mi sie nie chcialo jakos isc ale czas zlecial.
polozna pow. to samo co Wy jesli chodzi o no-spe. wiec juz nie bede wałkowała tego samego.
poprostu wezme i juz.
tylko najgorzej ze nie wiem jak odroznic twardnienia od nietwardnienia.
wiem ze to głupie pytanie ale nie znam na nie odp.
twardy to taki ze nie moge sie schylic czy jak? pod uciskiem tez nie ugina sie? jak twardnieje to cały czy tylko czesc?
no nic.
narazie jest ok.
a co u Was? jak sie czujecie?
lala, lizelotko?
doszlam do wniosku ze panikowanie 3mce przed terminem to głupota.
nic mi to nie da a jeszcze bardziej zasmuci i wogole.
zajme mysli czyms innym a jak nadejdzie kwiecien, wtedy zaczne swoje "schizy"
o i mam nowy suwak nareszcie sie doczekałam.
od razu banan wylazł na ustach _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Wind... myślałam,że się na mnie pogniewałaś...Naprawdę ja nie chciałam żebyś mnie źle zrozumiała . Martwię się i tyle...chciałam się z Tobą podzielić tym czego ja już doświadczyłam więc wiem i uczulić na niektóre sprawy. NIe żeby się wymądrzać...nawet mi przez mysl to nie przeszło
Co do twardnienia hmm jak Ci to obrazowo opisać? Widzisz czasami dziecko napina się tak bardzo,że w pewnym miejscu brzucha zrobi się twardo. Ale nie cały brzuch. Kiedy można zaobserwować twardy brzuch skurczowy ano wtedy jak czujesz duże napięcie brzucha i jak dotkniesz to jest bardzo twardy i napiety. Zaobserwuj to. Normalnie po dotykaj i zobacz jak wygląda. w momencie twardnienia poczujesz na pewno TO napięcie brzucha a jak dotkniesz to bedzie jak kamień. U mnie takie twardnienia wystepowały po dłuższych spacerach jak tylko połozyłam się do łózka...a na koniec to już co wieczór jak szłam spać. wtedy brzuch robił się twardy. To można nawet zaobserwować bo brzuszek okronie napina się i naciaga skórę. JA w tych momentach czułam tez pobolewania podbrzusza delikatnie jak na okres
----
Suwaczek fajny . Zuzanna bedzie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|