Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 11:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala jaki duzy juz Jamie Smile
kiedy chrzciny ?

mam nadzieje ze wyniki z rezonansu beda ok Smile

mi tez ciezko wysiadac z auta ale jakos pomału sie wyczłapuje Smile

wiecie:wczoraj mialam takie mini bole jak na @.
i znow biłam sie z myslami, brac no-spe czy przeczekac,
jednak po tym wszystkim co tu poczytalam i rady połoznej wziełam tabsa.
ale mam wielkiego stracha.
mała od rana mało aktywna. zawsze mnie kopała na dzien dobry, dzisiaj delikatne pukniecie ;/
martwie sie czy ta cholerna no-spa jej nie zamuliła itp.

a te bole jak na @ to chyba skurcze BH ,co???

mam nadzieje ze dzis mnie nie zlapia bo nie chce znow jej pic Sad

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lizelotka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 11:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
a Wy, macie upatrzony?

Tak Wind, mamy nawet już kupiony Smile Tylko, że ja, tak jak już tutaj pisałam kiedyś, nie kupuję gondolki, więc mam spacerówką ( rozkładaną na płasko ) + fotelik samochodowy pasujący do stelaża wózka Smile
Mogę wrzucić zdjęcia, z tym, że zdjęcie fotelika mam swojego, a wózka nie robiłam i mam tylko takie sklepowe:

wózek:

Shot at 2012-02-18

fotelik:

Shot at 2012-02-18

Jedno i drugie firmy bebe confort.

Wind, ja robię tak: jak mnie boli brzuch tak @-owo albo się napina to spokojnie się kładę na kanapie i odpoczywam. Jak po 5 czy 10 min. nie przechodzi, biorę no-spę. Ona naprawdę nie szkodzi Twojej małej Smile Nie łacz faktu zażycia jej ze słabszymi ruchami Zuzi.
Ja kiedyś też tak myślałam, jak wypiłam piwo bezalkoholowe, ale nie Karmi, gdzie alkoholu jest do 0,5% tylko takie, na którym było napisane 0,00%. Ale mimo to pierwzy raz miałam stracha. Potem się Adaś mało ruszał i myślałam że mu tym piwem zaszkodziłam, choć alkoholu w nim nie było. Potem jednak zdarzyło mi się jeszcze kilka razy takie właśnie piwo 0,00% wypić i Adaś ruszał się normalnie Smile
Wniosek: jak się czegoś boimy, to zaraz nam się wydaje, że dzieje się właśnie coś złego czego się obawiałyśmy.

Tosiu, jak dla mnie też miałaś duży brzusio. Ja mam teraz mniej więcej taki jak Ty w 32 tygodniu, tzn. że mój zapewne urośnie większy? Shocked Jeju, jak ja go będę nosić Rolling Eyes

Lala, śliczne zdjęcie Smile
Współczuję problemów ze zdrowiem, młoda kobietka z Ciebie i musisz się męczyć z takimi dolegliwościami Sad

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 1:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko dzieki za rady.
byc moze to moja psycha tak działa.
podswiadomie juz wymyslam ze to przez no-spe.
wczoraj własnie staralam sie lezec i przeczekac ale nic nie przechodzilo, wziełam kapiel i to samo wiec bez dluzszego namyslu lyknełam nospe i po 15min nic juz nie bolało.
pamietam ze przed ciaza jak zblizal sie @ to no spa zawsze działała,
nie mialam zbyt bolesnych okresow ale tabletka byla pod reka ;]
a wozek fajny Smile
czemu nie chcecie gondoli?
w domu np mozna by bylo pokołysac Adasia Smile
moze juz wiekszosc macie kupione co? Cool Mr. Green
u nas i tak zagracone pokoje wiec nie ma za bardzo gdzie tego składowac.
a przydałby sie garaż Neutral

a nasz wygladac bedzie tak (tylko kolor bedzie inny) :

co do brzucha Tosi to ja jutro wkrocze w 28tc, i moj bebenek w porownaniu do Tosiowego to tez wyglada na 30+ Razz heh
no nic, nie kazdy wyglada szczuplo w ciazy.

w szkole rodzenia sa przerozne kobiety.
od takich u ktorych wogole nie widac brzucha po takie gdzie sie on az rozlewa na boki..
jejku jak potem to wszystko zrzucic? Neutral

Tosiu małe pytanko:
czy Tommie Tippie (czy jakos tak) mowie o butelce warto kupic?
bo jest promocja ze do butelki smoczek gratis Razz
co sadzisz o Aventach?
tez mam 2 Smile
ponoc b.dobre na kolki.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia cudności Wink . Współczuje bólu...mam nadzieję,że bedzie ok
Cytat:
a te bole jak na @ to chyba skurcze BH ,co???

Może skurcze BH a może nie ....dlatego musisz się skupić i nauczyć się odczytywać bóle które są niepokojące od tych które są normalne. Wiem,że to trudne w pierwszej ciąży ale poczujesz różnicę. Widzisz bardzo ładnie sobie poradziłaś z bólem, przeczekałaś, odprężyłaś się i nie pomogło...wioęc tabletka poszła w ruch. I o to chodziło Wink
Cytat:
Tosiu, jak dla mnie też miałaś duży brzusio. Ja mam teraz mniej więcej taki jak Ty w 32 tygodniu, tzn. że mój zapewne urośnie większy? Shocked Jeju, jak ja go będę nosić Rolling Eyes

Wiesz największy wzrost brzucha jest jednak po 30 tyg. Wtedy tempo wzrostu dziecka jest olbrzymie i brzuch staje sie gigantyczny Wink

Wind jesli mogę coś zasugerować to nigdy przenigdy nie zróbcie tego błędu jakim jest kołysanie, usypianie, uspakajanie w wózku . Dzieci bardzo szybko się przyzwyczają do wygód i takim sposobem koleżanki córeczka mając 2 latka nie zaśnie nie będąć w wózku....Inna musi wychodzić na drzemki z wózkiem bo tez inaczej małą nie uśnie. No dla mnie byłoby to koszmarne.

aa widze ,że wózek wybrany...moja sugestia Wink. Sprawdz jaki jest dostęp do kosza na zakupy.
Butelki TT używałam od samego poczatku i jestem z nich mega zadowolona. Mają bardzo fajnie wyprofilowane smoczki tak jak brodawki więc dziecko bardzo ładnie załapuje . Są antykolkowe bo mają w smoczkach taki zaworek z otworkiem więc na kolki ok.
Aventy tez są ok. Miałam jeszcze Lovi i byłam zadowolona. Generalnie TT , avent i lovi mają bardzo podobne ustniki więc wszystkie według mnie są ok. Ważne aby była dosyc szeroka bo łatwiej do niej wlewac mleko/napój lub mieszankę . Moja Zu pije z butelki tylko rano na śpiocha jak sobie zażyczy mleka ale teraz ma butelke canpola bo sobie sama wybrała...wiecie rysunki Kubusia Puchatka itp Wink tez jest fajna. Pamietaj tez aby zwrócić uwagę na smoczki. Ile będzie kosztowała Cię wymiana smoczków. Bo wymieniać trzeba. Nie kupuj małych butelek bo się nie opłaca.

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki dziewczyny:))
Jamie rosnie jak na drozdzach:)
Kochane dziecko:)
Jedyne co mnie wkurza,ze wrazliwy na sikanie i jak sie zesika to juz awantura,zeby pieluche zmienic,podczas karmienia to i dwa razy sie zdarza czasami,bo siknie i nie lubi siedziec w takie pelnej pieluszce:PP chyba w ogole nie lubi jak czuje,ze sika!Very Happy

CO do plecow,jestem na ''dragach'' to jakos daje rade,ale i tak w poniedzialek przejde sie do lekarza:)

Co do chrzcin Wind-nie wiem jeszcze,nie mysle o tym:) moze w czerwcu jak pojedziemy do Polski. Mam problem z matka chrzestna,bo moja przyjaciolka ma slub tylko cywilny i wielka akcja...najwyzej tylko jeden chrzestny bedzie,moj brat:) ( ksiadz) hihi:) przyszly ksiadz:)

Co do wozka,to Tosia ma racje:) absolutnie nie lulajcie dziecka w wozku:) tzn zrobicie,co chcecie,ale nie ma co przyzwyczajac:) Ja tego nie robie,bo potem wyobrazacie sobie bujanie non stop,zeby zasnelo?Smile sobie zaszkodzicie:)
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 7:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za rady, a juz bym lulała.. widzicie Razz
siostra cioteczna meza robi tak ze kładzie małego w łozeczku i wogole wychodzi.
nie pozwala mu płakac.
nie wiem jak to wytlumaczyc.
poprostu naje sie, przewinie i odkłada.
a on wtedy sobie pogaworzy, popiszczy i zasypia.
od poczatku tak robi.
mowi ze gdyby lulała za kazdym razem to nie mialaby chwili dla siebie...

ja to chyba bym nie wytrzymała zostawic mała sama i isc do kuchni...a ona by sobie popłakiwała..
no nie wiem, moze teraz tak mowie.

Tosiu nie patrzyłam kosza.tzn jak to dostep?
czy pakowny jest czy o co chodzi
?
jaki by nie był to juz zmieniac nie bede. najwyzej mało zakupow pomiesci i tyle Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 9:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ...teraz tak mówisz a zobaczysz z małym dzieckiem będziesz chodziła na zakupy bo będziesz musiała. Kosz jest bardzo ważny tym bardziej,że masz wózek na którego stelażu zamontujesz spacerówkę. Nie chodzi mi tylko o zakupy ale później będzie kocyk, będą zabawki na plac zabaw, mnóstwo mnóstwo rzeczy i musisz mieć dostęp dobry do kosza aby Cię nie ograniczało. Popatrz czy swobodnie włożysz do kosza jakiś większy przedmiot np. grubszy koc,. W torbę od wózka nie zmieścisz wszystkiego a im dziecko starsze tym więcej klamotków potrzeba. A włsnie torba...jest w zestawie?
Co do usypiania to najlepiej przyzwyczajać dziecko do usypiania samodzielnego. Trudne to jest ale da się. Niestety jest kilka etapów w rozwoju dziecka i te etapy mają swoje prawa Wink dziecko przestawia sie całkowicie. Np. moja Zu zasypiała od maleńkiego przy butelce. jadła i jak już kończyła to chrapała jak suseł. Odkładałam ja do łóżeczka i wychodziłam. jak zaczęło się mycie ząbków to już tak łatwo nie było. Zjadła i musiała umyć ząbki więc siłą rzeczy nie zasypiała przy jedzeniu. Wtedy musiałam stać chwilkę przy łóżeczku . Teraz usypianie trwa średnio 10-20 minut. Leżę z nią w łóżku i opowiadam bajki lkub śpiewam. ...no cóż Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 03, 2012 9:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu torba jest.
przy zakupie wezme ze soba koc i zobacze jak sie sprawy maja Smile

cos miałam jeszcze zapytac ale wypadlo mi z głowy Sad
ahh

no i zaczełam nowy tydz Smile

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Mar 03, 2012 12:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, mamą jeszcze nie byłam, ale 5 lat opieki nad dziećmi trochę daje Smile
Kołysanie w wózku ( w ogóle kołysanie gdziekolwiek ), noszenie, żeby dziecko zasnęło ODPADA! Jeśli chcesz mieć spokojne noce i wieczory Smile
A kosz na zakupy w wózku jest bardzo ważny, choć wydaje się inaczej Smile
Ja zawsze woziłam tam dużo dziecięcych gratów, a czasami jeszcze zakupy.

Co do gondolki, pisałam tu jakiś czas temu, że uważam, że gondolka jest konieczna tylko jeśli dziecko urodzi się pod koniec lata/jesienią/zimą. Adaś urodzi się w czerwcu, będzie ciepło, całe lato przed nami Smile Będę go wozić albo w foteliku nałożonym na stelaż wózka, albo, jeśli to będzie mega długi spacer, w spacerówce rozłożonej na płasko. Będzie mógł oglądać świat, bo w gondoli przecież nic zupełnie nie widać Smile Gondola jest mi niepotrzebna Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 03, 2012 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko rozumiem Smile
ja jak mam mozliwosc 3w1 to wole zakupic Wink

ok w takim razie powiedzcie mi jak ululac dziecko do snu?
przykładowo: zje, przewine je i co ? mam odlozyc do lozeczka i sobie isc?

lala jak TY robisz z synkiem???

a jak zapłacze to co mam olac?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 33 z 41