FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Cześć mamuśki!
Ja jak zwykle - z doskoku.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i że świetnie się czujecie.
Widzę, że zakupy w toku.
Gdzieś przemknęło mi zdanie o laktatorze - super sprawa! Do teraz zciągam pokarm i mały dostaje kaszki rano i wieczorem na moim mleczku.
Wind możesz zabrać tetrówki do szpitala, jak się małej uleje, to przynajmniej będziesz miała czym buźkę wytrzeć.
lala bo śliniaczki przydają się dopiero, jak zaczynasz dawać dzidzi stałe posiłki! Uwierz, baaaardzo się przydają! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Tak tak Lobuz,dlatego napisalam,ze jak bedzie starszy to bede uzywala sliniaczkow,bo na razie to nie ma co:P
Kurde Lobuz,sciagasz do dzis:) a ja kupilam laktator i lezy na szafie,bo u mnie nic a nic... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 9:11 am Temat postu: |
|
|
lala szkoda ze pokarmu nie ma ;/
ciekawe dlaczego?
moze mialas jakis zastoj czy co?
nie słyszałam o podkładach do przewijania
a wczoraj bylam w Rosmanie, własnie gapiłam sie na roznosci dla niemowlakow i jakos nie dostrzegłam tego.
to nic, nast razem lukne.
łobuz jak tam Adaśko?
strasznie rzadko tutaj zagladasz.
produkcja zabkow rozpoczeta?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 11:41 am Temat postu: |
|
|
Wind no niektore kobiety po prostu nie maja! i tyle...Moja mama tez nie karmila...ale chociaz nawal miala,a ja nawet tego nie. No ale mowi sie trudno. Nie placze z tego powodu!! Ja bylam karmiona mm i zyje:) i to calkiem niezle sie mam:) i nie wierze w te wszystkie bzdury,ze matka karmiaca mlekiem modyfikowanym kocha swoje dziecko mniej,ze dzieci na mleku mm sa mniej inteligentne itp itd...bzdury! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 2:27 pm Temat postu: |
|
|
ja tez nie wierze
lala a Ty prasujesz ubranka JAmiego na lewej str czy na prawej czy moze na obydwu? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 3:10 pm Temat postu: |
|
|
Wind z karmieniem jest różnie. Czasami nic nie wskazuję na to,że bedzie problem a po porodzie jest. No cóż taka uroda niektórych kobiet. Czasam świadoma decyzja a czasem natura . Tak czy siak nie ma to nic wspólnego z miłością, dbałością i zdrowiem dziecka
Ja prasowałam te pierwsze ciuszki na lewej i na prawej stronie. Później juz tylko na prawej _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Ale dlaczego z dwóch stron?... _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 6:37 pm Temat postu: |
|
|
No wlasnie,niektore kobiety robia to swiadomie,nie chca karmic i koniec,ja chcialam,staralam sie,nie wyszlo...trudno.
Moj maluch pieknie je,przybiera na wadze:) Odpukac ,ale jest zdrowy,nie ma problemow ze skora i innych rzeczy i oby tak juz zostalo:)
Ja tylko na prawej,nigdy nie prasowalam z dwoch stron:)
Dziewczyny,ja robiac dzis butelke malemu,wylalam wrzatek na reke:( mam taki czerwony,spuchniety kciuk,ze szok,babla niesamowitego....ehh...
Bylam na spacerku,piekne slonce swiecilo,Jamie spal,wiec jak wrocilam to zostawilam go w tym wozku,otworzylam okno i spi i spi...takze mialam czas posprzatac mieszkanie:)
W innych wypadkach nie zostawiam dziecka w wozku,nie klade tez go tam spac,ani nic,zostal po spacerze,tak wyjasniam,w razie co:)))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Z dwóch stron polecają na początku aby zminimalizować ryzyko alergii skórnych np. na proszki. Ja szybko zrezygnowałam . tylko ta pierwsza partia ubranek była tak prasowana a później normalnie
lalunia nie ma trudno . Karmisz maluszka tak czy inaczej a to ,że mlekiem modyfikowanym nie znaczy ZŁYM. Ja na poczatku miałam troszkę wyrzutów sumienia ale przeszło mi ekspresowo . Zuzia ładnie przybierała, była zdrowa więc czego chcieć więcej.
poparzenia nie zazdroszczę.....niedawno oblałam się zupką delikatnie ale bolało jak diabli _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 10:35 pm Temat postu: |
|
|
lala mój mały spał w wózku 2,5 miesiąca, nie rozumiem, dlaczego tak się tłumaczysz, że zostawiłaś małego w wózku?.. Jak ja wrócę ze spaceru i Adaś śpi, to też go zostawiam do dzisiaj w przedsionku (jest tam chłodno) a biorę go, jak się obudzi. Współczuję oparzenia, biedna, teraz pewnie będzie Ci się paprać...
A laktator może następnym razem się przyda!
Wind mały produkuje zęby wszystkie na raz, z tego powodu mam ostatnio cyrki na kółkach w dzień, cyrki w nocy, cyrki w ogóle. Dzisiaj to już miałam taki moment, że miałam wszystkiego dosyć, jeśli ktoś miałby pożyczyć rakietę, to wystrzeliłabym się na księzyc.
Co do podkładów do przewijania- polecam pieluchoceratki - góra ze 3 - wystarczy.
Co do mm - właśnie ostatnio się zastanawiałam, czy już malemu nie zacząć wprowadzać do diety, bo wykańcza mnie to zciąganie pokarmu... Zamiast wyjść sobie po obiadku o 14 godz na dłuższy spacer z małym, to muszę siedzieć w domu, bo o 15 zciąganie... Zaznaczam, że wcześniej nie da rady, bo o 13 też zciągam. Trochę już mnie nudzi ta zabawa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|