Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Mar 06, 2012 7:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć mamuśki!

Ja jak zwykle - z doskoku. Very Happy
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i że świetnie się czujecie.

Widzę, że zakupy w toku.

Gdzieś przemknęło mi zdanie o laktatorze - super sprawa! Do teraz zciągam pokarm i mały dostaje kaszki rano i wieczorem na moim mleczku.

Wind możesz zabrać tetrówki do szpitala, jak się małej uleje, to przynajmniej będziesz miała czym buźkę wytrzeć.

lala bo śliniaczki przydają się dopiero, jak zaczynasz dawać dzidzi stałe posiłki! Uwierz, baaaardzo się przydają! Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 06, 2012 9:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak tak Lobuz,dlatego napisalam,ze jak bedzie starszy to bede uzywala sliniaczkow,bo na razie to nie ma co:P

Kurde Lobuz,sciagasz do dzis:) a ja kupilam laktator i lezy na szafie,bo u mnie nic a nic...
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 9:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala szkoda ze pokarmu nie ma ;/
ciekawe dlaczego? Neutral
moze mialas jakis zastoj czy co?

nie słyszałam o podkładach do przewijania Razz
a wczoraj bylam w Rosmanie, własnie gapiłam sie na roznosci dla niemowlakow i jakos nie dostrzegłam tego.
to nic, nast razem lukne.

łobuz jak tam Adaśko?
strasznie rzadko tutaj zagladasz.
produkcja zabkow rozpoczeta?? Smile

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind no niektore kobiety po prostu nie maja! i tyle...Moja mama tez nie karmila...ale chociaz nawal miala,a ja nawet tego nie. No ale mowi sie trudno. Nie placze z tego powodu!! Ja bylam karmiona mm i zyje:) i to calkiem niezle sie mam:) i nie wierze w te wszystkie bzdury,ze matka karmiaca mlekiem modyfikowanym kocha swoje dziecko mniej,ze dzieci na mleku mm sa mniej inteligentne itp itd...bzdury!
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 2:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez nie wierze Smile

lala a Ty prasujesz ubranka JAmiego na lewej str czy na prawej czy moze na obydwu? Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind z karmieniem jest różnie. Czasami nic nie wskazuję na to,że bedzie problem a po porodzie jest. No cóż taka uroda niektórych kobiet. Czasam świadoma decyzja a czasem natura Wink. Tak czy siak nie ma to nic wspólnego z miłością, dbałością i zdrowiem dziecka Wink
Ja prasowałam te pierwsze ciuszki na lewej i na prawej stronie. Później juz tylko na prawej Wink

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 4:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale dlaczego z dwóch stron?... Rolling Eyes

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 6:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wlasnie,niektore kobiety robia to swiadomie,nie chca karmic i koniec,ja chcialam,staralam sie,nie wyszlo...trudno.
Moj maluch pieknie je,przybiera na wadze:) Odpukac ,ale jest zdrowy,nie ma problemow ze skora i innych rzeczy i oby tak juz zostalo:)

Ja tylko na prawej,nigdy nie prasowalam z dwoch stron:)

Dziewczyny,ja robiac dzis butelke malemu,wylalam wrzatek na reke:( mam taki czerwony,spuchniety kciuk,ze szok,babla niesamowitego....ehh...

Bylam na spacerku,piekne slonce swiecilo,Jamie spal,wiec jak wrocilam to zostawilam go w tym wozku,otworzylam okno i spi i spi...takze mialam czas posprzatac mieszkanie:)
W innych wypadkach nie zostawiam dziecka w wozku,nie klade tez go tam spac,ani nic,zostal po spacerze,tak wyjasniam,w razie co:))))
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 8:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z dwóch stron polecają na początku aby zminimalizować ryzyko alergii skórnych np. na proszki. Ja szybko zrezygnowałam Wink. tylko ta pierwsza partia ubranek była tak prasowana a później normalnie Wink
lalunia nie ma trudno Wink. Karmisz maluszka tak czy inaczej a to ,że mlekiem modyfikowanym nie znaczy ZŁYM. Ja na poczatku miałam troszkę wyrzutów sumienia ale przeszło mi ekspresowo . Zuzia ładnie przybierała, była zdrowa więc czego chcieć więcej.
poparzenia nie zazdroszczę.....niedawno oblałam się zupką delikatnie ale bolało jak diabli

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Mar 07, 2012 10:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala mój mały spał w wózku 2,5 miesiąca, nie rozumiem, dlaczego tak się tłumaczysz, że zostawiłaś małego w wózku?.. Jak ja wrócę ze spaceru i Adaś śpi, to też go zostawiam do dzisiaj w przedsionku (jest tam chłodno) a biorę go, jak się obudzi. Współczuję oparzenia, biedna, teraz pewnie będzie Ci się paprać...
A laktator może następnym razem się przyda! Wink

Wind mały produkuje zęby wszystkie na raz, z tego powodu mam ostatnio cyrki na kółkach w dzień, cyrki w nocy, cyrki w ogóle. Dzisiaj to już miałam taki moment, że miałam wszystkiego dosyć, jeśli ktoś miałby pożyczyć rakietę, to wystrzeliłabym się na księzyc.
Co do podkładów do przewijania- polecam pieluchoceratki - góra ze 3 - wystarczy.

Co do mm - właśnie ostatnio się zastanawiałam, czy już malemu nie zacząć wprowadzać do diety, bo wykańcza mnie to zciąganie pokarmu... Zamiast wyjść sobie po obiadku o 14 godz na dłuższy spacer z małym, to muszę siedzieć w domu, bo o 15 zciąganie... Zaznaczam, że wcześniej nie da rady, bo o 13 też zciągam. Trochę już mnie nudzi ta zabawa.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41