Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Wiem,wiem Tosiu....
Mam nadzieje,ze jak bede miala drugie dziecko to skorzysta z tego wozka!!
No cena niestety jest przerazajaca...ale tak jak mowilam,dostalismy go w prezencie:)
Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal:) w praktyce _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Oj na pewno bo to wózki nie do zdarcia . Gondolka jest dosyć duża więc dzidzia będzie miała wygodnie. Spacerówka też jest fajnie wyprofilowana, wygodna. spisze się na pewno dobrze. Fotelik samochodowy jeden z lepszych i bezpiecznych więc super _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 8:44 pm Temat postu: |
|
|
No dlatego na razie jestem zadowolona:) stoi i czeka,az moj syn postanowi pojawic sie na tym swiecie...kurcze dlugo jeszcze? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 9:30 pm Temat postu: |
|
|
Wind, jestem, jestem ale wróciłam do pracy i teraz mam bardzo mało czasu, żeby tutaj wpadać...
Lala, wózeczek mi się bardzo podoba, co do fotelikato my też chcemy właśnie maxi cosi
Wiecie co dziewczynki, a ja to się w ogóle zastanawiałam czy jest sens kupować gondolkę... czy maluch nie mógłby te parę miesięcy jeździć w nosidełku ( foteliku )? Moja koleżanka z klatki tak właśnie zrobiła i mówi, że latem to super rozwiązanie... Co myślicie? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotka-latem podobno tak...wydaje mi sie jednak,ze na dluzsze jakies spacery,czy cos,to nie jes dobry pomysl,nosidelko jednak nie jest az tak obszerne jak gondolka...mniej komfortowe na pewno...i tez nie zawsze masz pewnosc,ze bedzie ladna pogoda... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 9:38 pm Temat postu: |
|
|
No tak, ale z drugiej strony jak będzie brzydko, to nie zamierzam wychodzić na dwór
Ale tak godzinka, czy nawet dwie w ciągu dnia to chyba nie długo, co? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotko nosidełko to najgorsze rozwiązanie dla maleństwa. Jest wyprofilowane specjanie tylko do jazdy autem i "transportowanie" badz krótkie spacery typu przejazd z auta na plaże morska na przykład . Gondolka to gondolka, lepsze płożenie , wygoda i przede wszystkim odpowiednia pozycja dla kręgosłupa dzieciątka który na poczatku jest bardzo elastyczny ale formuje się ciagle i dlatego ważne jest położenie.Ja rodziłam w grudniu w sumie w najgorszym czasie a na spacery trzeba wychodzic. Oczywiście jak pada to nie ma sensu ale jak było mroźno to jak najbardziej wskazane dla dziecka. Opatulasz cieplutko wkładasz w gondolke ii ma cieplutko milutko i świeżo w nosku przez powietrze mroźne. w nosidełku nie poszalejesz....a dwie godziny..wybacz ale byłoby mi bardzo zal maleństwa . To strasznie długo w takiej pozycji _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz, Tosiu, ja po prostu rozważam różne opcje, a jak pisałam moja koleżanka wybrała takie rozwiązanie i była bardzo z tego zadowlona, Olek ma dziś 3 latka i zdrowiutki jest, energiczny i w ogóle
A z drugiej strony jeżeli gdzieś muszę pojechać samochodem i zabrać maleństwo, to jak dla mnie i tak jest około godziny lub więcej czasu w samochodzie. Czym różni się pobyt w foteliku w samochodzie, od pobytu w foteliku jako wózku? Moim zdaniem niczym, stąd pomysł mojej koleżanki wydał mi się godny rozważenia...
Dodano po 33 minutach:
A w ogóle to zrobię tak, że skonsultuję ten pomysł z jakimś pediatrą, albo ortopedą dziecięcym _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Boje sie,boje sie,boje sie,boje sie,jak ja sie straaasznie boje!!!!!!!!!!!!W nocy to zasnac nie moge,bo mysle,ze mi wody chlupna,ze sie zacznie i ze ja nie dam rady!! Boze,wiem,panika,ale co poradze?! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 4:31 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko to co napisałam to właśnie opinia ortopedy . Odrazu dziecko nie zostanie kalekie z powodu nosidełka . Widziałam nawet wypowiedz w tv ortopedy na temat prawidłowego "spacerowania". JA ogólnie się w to nie wgłębiałam bo gondolka była dla mnie zawsze dużo bardziej wygodna ale co mama to opinia. U nas widziałam tylko jedna dziewczynę wożącą w foteliku. Moja droga zrób tak jak Ci wygodniej. Ale ja polecam gondolkę . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|