Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 11:24 am Temat postu: |
|
|
no własnie chciałam to napisac
oj oby nie było tak jak mowi przesad
bo mi na nogach tez wolniej rosna;/
ehHHH
a mozecie cos powiedziec o skurczach braxtona (czy jakos tak)
czy to mozliwe ze mnie juz łapia?
miałyscie cos takiego?
od wczoraj pobolewa mnie jak na okres
Dodano po 1 minutach:
a do tego czuje jakbym miała naciagnieta skore na brzuch i lada chwila miała peknac
ocb? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 7:30 pm Temat postu: |
|
|
a mi nie rosna wolniej na nogach,rosna tak jak rosly,gole bardzo czesto,a teraz jeszcze czesciej,bo niewiadomo kiedy mi trafi pojsc do szpitala:PPP
Wind brzuszek Ci rosnie,wiec skora Ci sie roziaga:) i napieta jest!!!
Co do skurczy HB to chyba za wczesnie,chociaz kto wie...
Ja nie mialam,mi sie dopiero niedawo zaczely...a pamietam zdarzaly mi sie dni kiedy bolalo jak na okres,wszystko w srodku rosnie i sie rozciaga i przygotowywuje...
My dzis poszlismy do miasta,dalam rade isc,wiec jest ok:)
Maly sie zrobil dosc spokojny...ale zadnych objawow porodowych nie mam...
a dzis moj termin z ost miesiaczki. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Welcia_1980
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 10:44 pm Temat postu: Witam was wszystkie! |
|
|
wind_of_hope napisał: | no własnie chciałam to napisac
oj oby nie było tak jak mowi przesad
bo mi na nogach tez wolniej rosna;/
ehHHH
a mozecie cos powiedziec o skurczach braxtona (czy jakos tak)
czy to mozliwe ze mnie juz łapia?
miałyscie cos takiego?
od wczoraj pobolewa mnie jak na okres
Dodano po 1 minutach:
a do tego czuje jakbym miała naciagnieta skore na brzuch i lada chwila miała peknac
ocb? |
Witam was serdecznie po długiej przerwie. Pewnie nikt mnie tu już nie pamięta, bo forumowiczki się tu dość szybko zmieniają. ja ostatnio pisałam jakies 2 lata temu. Od tego czasu zaszło trochę zmian. Dobra i zła. Dobra to taka, że urodziłam zdrową córeczkę która skończyła niedawno 2 latka a zła jest taka, że miałam w ty roku najgorszego Sylwestra-na łóżku szpitalnym. Byłam sama na oddziale, bo resztę kobiet wypisano na przepustkę. Ja musiałam zostać bo w noc poprzedzającą Sylwestra dostałam siłnych skurczy, odeszły mi wody płodowe i urodziłam w 19 tyg ciąży.Niestety medycyna okazała się bezradna...Nic nie dało się zrobić.Postanowiłam,że do Was napiszę, żeby was wyczulić na to żeby robić szczegółowe badania krwi w ciąży. U mnie wszystko było super, jeszcze święta spędziłam szczęśliwie z wystającym brzuszkiem aż tu nagle zaczęłam lekko plamić.Poźniej coraz mocniej, ąz wystąpiły skurcze...a dalej juz wiecie.Piszę do was bo wmawiam sobie, że jestem silną kobietą i się nie załamię ale strasznie mi smutno. Smutek ogarnął moje serce ale nie daję tego po sobie poznać mojej rodzinie i najbliżzym. Wmawiam im że czuję sie super i wszystko OK. ale zdarza się że wieczorami sobie popłakuję gdy nikt nie widzi. Nie chcę ich martwić. I wiecie co??Moja córka jest najlepszym lekarstwem.Gdyby nie ona-zwariowałabym, bo jest to juz moje 3 poronienie.Raz poroniłam w 7 tyg, 2 raz w 19tym, z 3ej ciąży mam śliczną córcię a teraz nie udało sie przy 4ej ciąży.Trochę przesadziłam z długością maila ale jest mi jakby kapkę lżżej że do was napisałam.Dziewczyny badajcie się w ciąży. U mnie wykryto wysoką lękocytozę, stan zapalny łóżyska-żaden bezpieczny antybiotyk nie pomógł.Kończę już. Mam nadzieję, że spotkam się z wami wirtualnie znowu. mam zamiar po raz 5ty zajśc w ciążę ale muszę trochę odpocząć i zregenerować macicę.Napiszcie co u was. Pozdraawiam.Aha, dodam że nie chcę za długo czekać z następną ciążą bo latka lecą a ja juz po 30tce...Pozdrawiam jeszcze raz! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Welcia bardzo przygnębiająca historia... Współczuję. Ja po utracie pierwszej ciąży beczałam dniami i nocami, a nie tylko popłakiwałam, jak Ty, gdy nikt nie widział, więc Ty jesteś naprawdę silną kobietą!
Wind powiedz lekarzowi o tych skuczach!! Ja je miałam już od 17 tc i pamiętasz, jak wyglądała końcówka mojej ciąży? 2 miesiące leżenia plackiem, lekarstwa na podtrzymanie, finalnie poród 3 tygodnie przed terminem.
lalalunia - brawa dla Ciebie! Tak dzielnie się trzymasz! Zaciskam kciuki za szybciutki poród!!
U nas trochę chorobowo zaczął się rok, najpierw mały, teraz ja.
No i mamy już pierwszy ząbek. 2 noce nieprzespane, ale tragedii nie było. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Wind każde uczucie dyskomfortu czyli twardnienie napinanie i boleści musza byc konsultowane przez lekarza. Ja na tym etapie a nawet wcześniej odczuwałam skurcze ale po zbadaniu okazało się ,że jest ok. Macica cwiczy więc i u Ciebie może już są te skurcze "ćwiczeniowe" . Jednak jeśli nawet to i tak niech zobaczy to lekarz. Ja miałam bardzo często napinania i bolesne podbrzusze jak na okres. Miałam brac no-spe i magnez . Jeśli boli cie lub czujesz napinanie to weź no spe . To lek wskazany przy takich skurczach. Nic nie zaszkodzi a pomoże. Mozesz spróbowac ciepłej kapieli ( nie gorącej).
Welcia strasznie mi przykro kochana....to straszne co Cię spotkało. Nie wiem nawet co napisać....Jedno przychodzi mi do glowy - PISZ , wypłakuj się nam , opowiadaj, krzycz. Jeśli to Ci pomoże to JESTEŚMY _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 4:44 pm Temat postu: |
|
|
Welcia to bardzo smutne i przykre Zycie jest takie niesprawiedliwe..Silna z Ciebie babka!! Dobrze,ze masz oparcie w swojej coreczce!!! Placz i wyzalaj sie ile chcesz!!!!
Wind- wlasnie nospa...i nie biadol tutaj,ze nie bedziesz brala lekow:))))) hihi!!! Bo Nospa w niczym nie zaszkodzi,ja tez bralam,jak juz za bardzo mnie bolalo!!! A ogolnie to zapytaj lekarza!! chyba mialas dzis wizyte?! To czekamy na wiesci co tam siedzi pod serduszkiem:)))
Lobuz- mam nadzieje,ze wyzdrowiejecie:)))
Moj organizm chyba wie,ze jeszcze do porodu mam nie isc,bo caly czas walcze z przeziebieniem,nos dalej zatkany,a jak tu oddychac przy porodzie,gdy leciiiii z nosa,dziuty pozatykane itp... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 5:40 pm Temat postu: |
|
|
lala dobrze myslisz.
jestesmy po wizycie.
bedziemy mieli córkę
Zuzankę - tak jak u Tosi
jestesmy w wielkim szoku, liczyłam na syneczka a tu niespodzianka.
ahhhhhhhhhhh
pomyslicie ze zgłupialam ale nie potrafie poki co przyjac do wiadomosci ze bede kupowała sukieneczki.
foto dodam pozniej.
corka zdrowa, wazy 417gram i ma b.długie nogi i jest podobna do tatusia.
zajrze do Was pozniej.
a z brzuchem powiem swojej gin bo dzisiaj to bylismy prywatnie.
pozdrawiamy i reszte doczytam potem. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Wind- super,ze wszystko ok:)))
Chlopca zrobicie sobie nastepnym razem:))
Ciesz sie,ze wszystko jest w porzadku:) i zobaczysz kupowanie sukieneczek bedzie sprawialo CI ogromna przyjemnosc:)))))))))))))
Czekamy na fote:)
zobaczysz bedzie oczkiem w glowie Was obojga,a na pewno juz tatusia:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 11:08 pm Temat postu: |
|
|
lalalunia napisał: | Chlopca zrobicie sobie nastepnym razem:)) |
yhyyyyyyy chyba jak wygramy w lotka
oto nasza cora :
zobacz co robi z nogami na 2gim foto. akrobatka nam rosnie chyba _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Slicznotka;))) widac , ze dziewczecy buziaczek;) no akrobatka jak nic!!!!Taaa my tez w lotka bedziemy musieli wygrac zeby zrobic dziewuszke hihi! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|