Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Sty 13, 2012 11:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no własnie chciałam to napisac Neutral
oj oby nie było tak jak mowi przesad Razz
bo mi na nogach tez wolniej rosna;/
ehHHH

a mozecie cos powiedziec o skurczach braxtona (czy jakos tak)
czy to mozliwe ze mnie juz łapia?
miałyscie cos takiego?
od wczoraj pobolewa mnie jak na okres Neutral

Dodano po 1 minutach:

a do tego czuje jakbym miała naciagnieta skore na brzuch i lada chwila miała peknac Neutral
ocb? Shocked Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 13, 2012 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mi nie rosna wolniej na nogach,rosna tak jak rosly,gole bardzo czesto,a teraz jeszcze czesciej,bo niewiadomo kiedy mi trafi pojsc do szpitala:PPP

Wind brzuszek Ci rosnie,wiec skora Ci sie roziaga:) i napieta jest!!!
Co do skurczy HB to chyba za wczesnie,chociaz kto wie...
Ja nie mialam,mi sie dopiero niedawo zaczely...a pamietam zdarzaly mi sie dni kiedy bolalo jak na okres,wszystko w srodku rosnie i sie rozciaga i przygotowywuje...

My dzis poszlismy do miasta,dalam rade isc,wiec jest ok:)
Maly sie zrobil dosc spokojny...ale zadnych objawow porodowych nie mam...Razz
a dzis moj termin z ost miesiaczki.

PostWysłany: Pią Sty 13, 2012 10:44 pm    Temat postu: Witam was wszystkie! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
no własnie chciałam to napisac Neutral
oj oby nie było tak jak mowi przesad Razz
bo mi na nogach tez wolniej rosna;/
ehHHH

a mozecie cos powiedziec o skurczach braxtona (czy jakos tak)
czy to mozliwe ze mnie juz łapia?
miałyscie cos takiego?
od wczoraj pobolewa mnie jak na okres Neutral

Dodano po 1 minutach:

a do tego czuje jakbym miała naciagnieta skore na brzuch i lada chwila miała peknac Neutral
ocb? Shocked Rolling Eyes

Witam was serdecznie po długiej przerwie. Pewnie nikt mnie tu już nie pamięta, bo forumowiczki się tu dość szybko zmieniają. ja ostatnio pisałam jakies 2 lata temu. Od tego czasu zaszło trochę zmian. Dobra i zła. Dobra to taka, że urodziłam zdrową córeczkę która skończyła niedawno 2 latka a zła jest taka, że miałam w ty roku najgorszego Sylwestra-na łóżku szpitalnym. Byłam sama na oddziale, bo resztę kobiet wypisano na przepustkę. Ja musiałam zostać bo w noc poprzedzającą Sylwestra dostałam siłnych skurczy, odeszły mi wody płodowe i urodziłam w 19 tyg ciąży.Niestety medycyna okazała się bezradna...Nic nie dało się zrobić.Postanowiłam,że do Was napiszę, żeby was wyczulić na to żeby robić szczegółowe badania krwi w ciąży. U mnie wszystko było super, jeszcze święta spędziłam szczęśliwie z wystającym brzuszkiem aż tu nagle zaczęłam lekko plamić.Poźniej coraz mocniej, ąz wystąpiły skurcze...a dalej juz wiecie.Piszę do was bo wmawiam sobie, że jestem silną kobietą i się nie załamię ale strasznie mi smutno. Smutek ogarnął moje serce ale nie daję tego po sobie poznać mojej rodzinie i najbliżzym. Wmawiam im że czuję sie super i wszystko OK. ale zdarza się że wieczorami sobie popłakuję gdy nikt nie widzi. Nie chcę ich martwić. I wiecie co??Moja córka jest najlepszym lekarstwem.Gdyby nie ona-zwariowałabym, bo jest to juz moje 3 poronienie.Raz poroniłam w 7 tyg, 2 raz w 19tym, z 3ej ciąży mam śliczną córcię a teraz nie udało sie przy 4ej ciąży.Trochę przesadziłam z długością maila ale jest mi jakby kapkę lżżej że do was napisałam.Dziewczyny badajcie się w ciąży. U mnie wykryto wysoką lękocytozę, stan zapalny łóżyska-żaden bezpieczny antybiotyk nie pomógł.Kończę już. Mam nadzieję, że spotkam się z wami wirtualnie znowu. mam zamiar po raz 5ty zajśc w ciążę ale muszę trochę odpocząć i zregenerować macicę.Napiszcie co u was. Pozdraawiam.Aha, dodam że nie chcę za długo czekać z następną ciążą bo latka lecą a ja juz po 30tce...Pozdrawiam jeszcze raz!
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Sty 14, 2012 1:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!

Welcia bardzo przygnębiająca historia... Współczuję. Ja po utracie pierwszej ciąży beczałam dniami i nocami, a nie tylko popłakiwałam, jak Ty, gdy nikt nie widział, więc Ty jesteś naprawdę silną kobietą!

Wind powiedz lekarzowi o tych skuczach!! Ja je miałam już od 17 tc i pamiętasz, jak wyglądała końcówka mojej ciąży? 2 miesiące leżenia plackiem, lekarstwa na podtrzymanie, finalnie poród 3 tygodnie przed terminem.

lalalunia - brawa dla Ciebie! Tak dzielnie się trzymasz! Zaciskam kciuki za szybciutki poród!!

U nas trochę chorobowo zaczął się rok, najpierw mały, teraz ja.
No i mamy już pierwszy ząbek. 2 noce nieprzespane, ale tragedii nie było. Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Sty 14, 2012 3:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind każde uczucie dyskomfortu czyli twardnienie napinanie i boleści musza byc konsultowane przez lekarza. Ja na tym etapie a nawet wcześniej odczuwałam skurcze ale po zbadaniu okazało się ,że jest ok. Macica cwiczy więc i u Ciebie może już są te skurcze "ćwiczeniowe" . Jednak jeśli nawet to i tak niech zobaczy to lekarz. Ja miałam bardzo często napinania i bolesne podbrzusze jak na okres. Miałam brac no-spe i magnez . Jeśli boli cie lub czujesz napinanie to weź no spe . To lek wskazany przy takich skurczach. Nic nie zaszkodzi a pomoże. Mozesz spróbowac ciepłej kapieli ( nie gorącej).
Welcia strasznie mi przykro kochana....to straszne co Cię spotkało. Nie wiem nawet co napisać....Jedno przychodzi mi do glowy - PISZ , wypłakuj się nam , opowiadaj, krzycz. Jeśli to Ci pomoże to JESTEŚMY

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Sty 14, 2012 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Welcia to bardzo smutne i przykre Sad Zycie jest takie niesprawiedliwe..Silna z Ciebie babka!! Dobrze,ze masz oparcie w swojej coreczce!!! Placz i wyzalaj sie ile chcesz!!!!

Wind- wlasnie nospa...i nie biadol tutaj,ze nie bedziesz brala lekow:))))) hihi!!! Bo Nospa w niczym nie zaszkodzi,ja tez bralam,jak juz za bardzo mnie bolalo!!! A ogolnie to zapytaj lekarza!! chyba mialas dzis wizyte?! To czekamy na wiesci co tam siedzi pod serduszkiem:)))

Lobuz- mam nadzieje,ze wyzdrowiejecie:)))
Moj organizm chyba wie,ze jeszcze do porodu mam nie isc,bo caly czas walcze z przeziebieniem,nos dalej zatkany,a jak tu oddychac przy porodzie,gdy leciiiii z nosa,dziuty pozatykane itp...Smile
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 14, 2012 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala dobrze myslisz.
jestesmy po wizycie.

bedziemy mieli córkę Razz
Zuzankę - tak jak u Tosi Razz

jestesmy w wielkim szoku, liczyłam na syneczka a tu niespodzianka.
ahhhhhhhhhhh

pomyslicie ze zgłupialam ale nie potrafie poki co przyjac do wiadomosci ze bede kupowała sukieneczki.

foto dodam pozniej.
corka zdrowa, wazy 417gram i ma b.długie nogi i jest podobna do tatusia.

zajrze do Was pozniej.

a z brzuchem powiem swojej gin bo dzisiaj to bylismy prywatnie.

pozdrawiamy i reszte doczytam potem.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Sty 14, 2012 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind- super,ze wszystko ok:)))
Chlopca zrobicie sobie nastepnym razem:))
Ciesz sie,ze wszystko jest w porzadku:) i zobaczysz kupowanie sukieneczek bedzie sprawialo CI ogromna przyjemnosc:)))))))))))))
Czekamy na fote:)
zobaczysz bedzie oczkiem w glowie Was obojga,a na pewno juz tatusia:)
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 14, 2012 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
Chlopca zrobicie sobie nastepnym razem:))

yhyyyyyyy chyba jak wygramy w lotka Razz

oto nasza cora :

zobacz co robi z nogami Razz na 2gim foto. akrobatka nam rosnie chyba Smile

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sob Sty 14, 2012 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Slicznotka;))) widac , ze dziewczecy buziaczek;) no akrobatka jak nic!!!!Taaa my tez w lotka bedziemy musieli wygrac zeby zrobic dziewuszke hihi!
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 8 z 41