Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe lala to ja Ci podam przepis na core a Ty mi na syna Wink i moze cos zdziałamy.

juz pomału dochodzi do mnie ze nosze dziewczynke a nie chłopca Wink
z dnia na dzien powinno byc coraz lepiej.

najgorzej ze w sklepach jest pełno ubranek dla chłopcow a dla panienek prawie nic.. i wszedzie róż Neutral

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra! wymienimy sie przepisami!Smile

SZczeze to powiem tak...nienawidze niebieskiego,tego takiego typowego niebieskiego co ubieraja chlopcow,nie kupilam ani jednej rzeczy w takim kolorze!!! mam moze z 4 rzeczy co dostalam,a reszta to zielenie,szarosci,beze, granat i bialy , bo no nie znosze...i wkurza mnie ten stereotyp,ze niebieskie dla chlopca i rozowe dla dziewcyznki...ten roz taki typowy tez mi sie nie podoba! ale od razu mowie,nie chce nikogo tu urazic i szanuje jesli komus sie to podoba,jednak znam przypadki,w ktorych matki to juz przesadzaja na maxa...np moja kuzynka,ma dwie coreczki,wszystko na rozowo,doslownie wszystko i teraz ma problem,zeby ubrac je w cos innego,bo one nie chce innego koloru,Pola dostala rowerek fioletowy,bo nie bylo rozowego i awantura i foch i jeszcze dlaczego nie ma jakis tam dodatkow,ze to nie dziewczece i w ogole:PPP starali sie jej jakos to wytlumaczyc,chyba jej w koncu przeszlo...ale kurcze,jest tyle fajnych kolorow:)))))))
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind Wink) śliczna królewna. Nie mów ,że nic nie ma dla dziewczynek bo ja własnie w sobotę wydałam znowu fortune na Zuźkę Wink. Masa tego wszystkiego tylko pieruńsko drogie. A no i wcale nie same różowe Wink . Moja modelka ma w swojej garderobie wszystkie kolory tęczy Wink , ma sukienki jak również bojówki , morówki itd. Czaderskie ubranka...uwielbiam te malutkie ciuszki ..oj to mój nałóg Wink. Teraz jest tyle kolorów w sklepach,że wcale niebieski czy róż nie muszą przeważać.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 7:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu dzieki ale u Nas w sklepach naprawde nie ma w czym wybierac.
moze dla 2latka to i jest kolor teczy jesli chodzi o ubranka ale dla noworodka?
miałas duzy wybor? bo my gdzie nie zaszlismy to był roz, biel, fiolet i ciut czerwieni..
mi tez sie nie podoba ze rozowy to dla dziewczynki.
chciałabym zielen, pomarancz ale nie ma Sad
a na necie nie kupowałam nigdy.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochana moja Zunia miała jako noworodek również wszystkie kolory. Uwielbiałam łączenie siwego z innymi kolorami, super to wygladało. Róż owszem był ale miałam również duzo zieleni, pomarańczy, czerwieni, szarości, kremu , fioletu...oj naprawde dużo kolorów. Fakt ja kupowałam bardzo duzo na allegro. Dla mnie nie ma lepszego skarbca ciuszkowego jak własnie all. Polecam bo można kupic rzeczy super wyjatkowe za mniejsze pieniążki niz w sklepie

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tosiu chyba bede musiala sie nauczyc korzystac z tego serwisu bo w sklepach jest za rozowo jak dla mnie.

a jakie rozmiary polecasz kupic?
62,68 czy wyzej?

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Musisz mieć troszkę ciuszków na 56 tak na początek. Dziewczynki z reguły sa mniejsze więc kilka malutkich rzeczy się przyda. Ale naprawdę kilka Wink. Moja Zu miała 54 cm i nosiła rozmiar 56 kilka ładnych tygodni. Zdecydowanie wiecej powinnaś mieć rozmiaru 62. Ten rozmiar posłuży troszkę dłużej. Tak na poczatek to własnie kilka ciuszków ( body, śpioszki, pajace, czapeczki, niedrapki) na 56, reszta w rozmiarze 62 . Ja do porodu miałam skompletowana wyprawkę do rozmiaru 68.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sluchajcie,ale mialam zgage w nocy!! No nigdy przenigdy zgagi nie mialam,cala ciaze zero...moze tam sie zdarzyla na poczatku,ale taka,ze po sekundzie przeszla...a w nocy myslalam,ze umre...jakby mi ktos kwas wlal do przelyku,no jakas tragedia!!! Myslalam,ze mi wypali wszystko!!
No ale wstalam,2 w nocy i pilam mleczko i przeszlo na szczescie:)))

Znow kiepsko spalam,teraz oczy mi sie zamykaja...no ale musze przetrzymac,bo mam zamiar dzis w nocy spac:)
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala wspołczuje.
niestety wiem o czym piszesz.
nigdy nie miałam zgagi az do czasu zajscia w ciaze.
teraz wiem co to znaczy Neutral
cos ohydnego Razz
a piłas zimne mleko? ponoc pomaga Smile

Tosiu dzieki.
musze popatrzec jakich rozmiarow mamy najwiecej.. chyba własnie 60..cos Wink

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Sty 16, 2012 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak,tak Wind,chyba z 3 szklanki zimnego mleka wypilam.
Ale zdziwilam sie,bo koniec ciazy a ja nagle mam zgage,szok!!!!!!!! do 40 tyg ciazy nie wiedzialam co to zgaga jest,teraz juz wiem!COS STRASZNEGO!!
Jutro wizyta o 10:30 u poloznej...moja przyjaciolka dzis u mnie byla i powiedziala,ze jutro urodze...taa jasne:D
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41