Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 12:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A co tu takie pustki? Kawką częstuję!
Pewnie siedzicie przy ładnej pogodzie na dworze i korzystacie z wiosny?

U nas po staremu.
Mam tomograf pleców w połowie maja, a pod koniec wizytę w klinice z powodu moich oczu.

Adaś staje się łobuzem. Confused
Bardzo wyraźnie wkracza w bunt dwulatka i coś mi się wydaje, że to dopiero początek pokazu jego możliwości... Rolling Eyes

lala z reguły najpierw wychodzą czwórki, a dopiero potem trójki, więc bardzo możliwe.
Współczuję bólu pleców. Mi po 12 dniach na tabletkach ból preszedł, ale mimo wszystko postanowiłam zrobić dokładniejsze badania. Wolę wiedzieć, jeśli coś z moim kręgosłupem jest nie tak.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No pustki jak nic:) codziennie wchodzilam i sprawdzalam,czy ktos cos napisal:))

U ns pogoda zmienna jest,jak to zwykle w Szkocji bywa:D dzieciak chce na dwor,a czasemi nie ma jak,bo tak wieje,ze lby urywa. Az mi go zal,bo ile w domu mozna siedziec,oczywiscie wychodze,ale jak tak zimno,to rundka dookola i do domu z powrotem.

No juz sie przebijaja te 4ki,juz prawie wyszly te dolne,a gorne nie wiem,bo nie sprawdzalam jak postepy,ale wiem na pewno,ze tez cos sie dzieje. Oprocz silnotoku i palcow w buzi,to na razie bez tragedii:P

U nas tez maly jest niegrzeczny,tzn wymusza strasznie,piszczy,placze jak mu czegos nie wolno,jak ktos siedzi przy kompie,to on tez chce,jak ktos ma pilota,badz telefon,to on tez musi i histeria jest taka,ze hoho jak mu sie nie da...łooo matko,mowie Wam:D a my,wrodnir odzice,skrupulatnie mowimy,ze nie i sluchamy tego wrzasku.

Idz,idz do lekarza Łobuz,lepiej wiedzie co i jak,ja mam wytarte dyski i z tym fantem nic sie nie da zrobic.
A co Ty masz z tymi oczami Kochana?
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Kwi 23, 2013 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej laski ja nie mam siły włazic i pisac.
od niedzieli Zu ma biegunke.
dzis doszły pasma śluzu w kupie,
czy to cos złego??
wie ktoras?
byłam u lekarza.
ona mowi ze to jelitowka ale zadnych wymitow nie ma ,goraczki tez nie, jest zywa, wesoła, usmiechnieta.
wogole po niej nie widac zeby cos bylo nie tak.
tylko te kupy.
od 2ch dni jest ich mniej , o wiele ale ten sluz..
ehh Sad
poje ja woda,dostaje leki osłonowe .
tak po staremu.
straszna przylepa sie zrobiła,tylko rece i rece.
juz nie mam siły.

aaa i strasznie sie ciesze ze zaszczepiłam ja od rotawirusa.
gdyby nie to ,to mogłoby sie skonczyc szpitalem. TfuUUU!!!

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2013 12:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind napoje i leki osłonowe to podstawa przy biegunkach!
Nie martw się aż tak, obserwuj złośnicę!
Adaś też miał okropne biegunki oraz pasma śluzu, gdy miał ząbkować!

lala współczuję Wam tej pogody. Nam się na szczęście na razie udało zażegnać zimę i cieszymy się wiosną. Wierzę, że Jamie chce na dwór, u nas to samo, jak mały nie może wyjść.

Akurat teraz jesteśmy uziemieni - Adaś gorączkuje od środy... Ja na L4.
Dziś na szczęście sprawia już wrażenie zdrowego, ale zobaczymy, co będzie po południu i wieczorem, z reguły wtedy gorączka lubi się nasilać...

My też obserwujemy teatralne pokazy furii, rzucanie się po podłodze, ryk, pisk, czasem nawet łapką lubi na nas machnąć, ale mimo płaczu zabraniamy mu podnosić rękę do bicia...

Co do oczu - podejrzewa się u mnie jaskrę barwnikową. Mam też bardzo duże ciśnienie dna oka, którego nawet przeróżne środki farmaceutyczne nie potrafią zbić. Matko, ile ja już tego wypróbowałam!...
No i od początku stycznia mam jakieś zmiany na rogówce. Pani okulistka twierdzi, że wirusowe... Rolling Eyes Leki nie działają. Mimo to wyniki z krwi oraz z wymazu z worków spojówkowych wyszły poprawne... Rolling Eyes
Już przestałam się przejmować.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2013 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz dzieki, juz znam przyczyne- Ty tez Wink Cool

co do Twoich oczu to jak doszłas do tego ze tam sa jakies wirusy?
Neutral
ja nawet nie wiedziałam ze te dziadostwo moze zaatakowac oko Neutral

jakos objawia sie czy przypadkiem odkryłas?
a co ze starankami? narazie wstrzymane, bo bierzesz leki ,tak???

zdrowka dla Adasia!

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2013 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, Jamiemu wyszla piatka!!! myslalam,ze to czworka,a to piatka,zaczelam liczyc i za duza pzerwa jak na czworke...jak to mozliwe,ze ma jedynke,dwojke i piatke?!Very Happy

Jejku Łobuz z tymi Twoimi oczami to rzeczywiscie nie za wesolo:( ale skoro wyniki ok,to przynajmniej mniejszy stres:)

Wind,czyli kupki od zabkowania? czy tez zeby zawsze musza cos spowodowac? u nas o dziwo histerii nie ma,goraczki tez nie,ale cala broda czerwona,w krostach i policzki lekko suche.

My we wtorek bylismy na szczepionce,oczywscie ryk przy wkluciu,a pozniej juz git i po tez,takze ulga:)
Moderator

PostWysłany: Sob Kwi 27, 2013 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
ak to mozliwe,ze ma jedynke,dwojke i piatke?!

mozliwe, nie kazdemu dziecku ząbki wyłaza w ksiazkowej kolejnosci Wink to brakuje kłow i 4 Smile
a jak znosi ząbkowanie?

lalalunia napisał:
Wind,czyli kupki od zabkowania?

tak. najwidoczniej przez to.

lalalunia napisał:
czy tez zeby zawsze musza cos spowodowac?

no nie,? jakby nie mogło obejsc sie bez płaczu,kup,goraczek itp

a na co szczepiłas??

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sob Kwi 27, 2013 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala ja na początku też myślałam, że Adaśkowi wychodzą piątki, bo wyrzynające się ząbki były daleko za dwójkami, a w przerwach zmieściłyby się jeszcze co najmniej ze 2 ząbki. Ale to jednak były czwórki. U dzieci chyba tak jest, że są tak duże przerwy.

Wind byłam na wizycie u okulistki (jestem pod systematyczną kontrolą okulistyczną) i ona zauważyła jakieś nacieki na rogówce. Ja bym raczej tego nie zauważyła, bo dla mnie lekko zaczerwienione oczy i delikatne pieczenie wieczorami, to żadna nowość. Teraz nie czuję nic specjalnego na oczach, gdyby moja okulistka się nie czepiała, to w życiu nie zróciłabym uwagi na jakieś dolegliwości ze strony moich oczu.

Nie zazdraszczam ząbkowania.
Chociaż Adaś jest już w takim wieku, że w każdej chwili piątki mogą zacząć iść... Mad Dobrze, że na razie nic tego nie zapowiada.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Kwi 27, 2013 9:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no jakos przezyjemy Razz
musimy.
dobrze ze teraz wyłaza a nie pozniej wszystkie na raz. Shocked

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sob Kwi 27, 2013 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile my też korzytamy z pogody, praktycznie cały czas na podwrku. Przeszliśmy lekki katar ale teraz juz ok Wink

Łobuz my też przechodzimy bunt dwulaka. Dzisiaj to nawet nie chcał się rano ubrać Rolling Eyes prbujemy się odpieluchować , gorzj nam idzie. Odstawieniem smoczka.
Wspóczuję chorób, ja też muszę się wybrać do okulisty bo słabo widzę.
Na L4 na siebie czy Adasia? U nax ostatnio goraczki bez przyczyny też były, widocznie wirusowe.

Lalunia u nad zabkowanie eż przebiegało bez większych problemów, al właśnie te wysypki wokół ust...

Wind no biegunka z śluzem przy ząbkowaniu to często, ale jakby się powtarzały to może jakaś alergia?

Ogólnie dziewczyny uważajcie na kleszcze bo u nas wysyp dzieci z zapaleniem opon mozgowych...[/b]

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41