Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o maluchach, cz.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 8:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Termometry to jakas masakra,wydasz najpierw milion,zeby dowiedziec sie,ze jest bznadziejny.

Teraz uwaga:D goraczki nie ma,ale pojawila sie wysypka i teraz pytanie,czy to reakcja na szczepionke na rozyczke i odre,czy trzydniowka,czy ospa sie zaczyna??
dzwonilismy do lekarza,mamy obserwowac. nie drapie sie,nie ma pecherzykow,strupkow,to sa takie plamki,male przebarwienia,nawet nie jest to czerwone,czy rozowe. co to za cholerstwo?Sad
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Maj 04, 2013 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze uczulenie na cos???

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

PostWysłany: Sob Maj 04, 2013 10:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie,uczulenie nie. nie jadl nic nowego.
na dzien dzisiejszy obstawiam reakcje na szczepienie badz tdzydniowke. zbladlo juz,wiec watpie,zeby to ospa byla,mysle,ze bym juz zauwazyla ,ze sa to ''ospowe'' krosty. daje fenistil w kropelkach i obserwuje.
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Maj 06, 2013 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala pewnie trzydniówka. Najpierw jest gorączka a później wysypka. Przejdzie szybko tak jak sie pojawiła Wink. Bez paniki .
Co do kleszczy to ja psikam sprayem na owady jak ide do parku czy na spacer nad jeziorko. Najwięcej jest w wilgotnych miejscach, wysokich trawach, krzakach.
Co do termometrów to juz kiedys pisałam ze im droższy tym gorsze badziewie;). Rteciowy najlepszy i najdokładniejszy ale stosowanie go u maluszka jest trudne bo nie wysiedzi 10 minut z termometrem pod paszką a winnych miejscach rteciowym nie powinno sie mierzyć. Ja mam drogi fajny niby termometr a mierzy jak sobie chce...Kupiłam elektroniczny w aptece chyba za 15zł i jest najlepszy.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Maj 06, 2013 3:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu chyba trzydniowka. no albo reakcja na szczepionke. wysypka blednie,nie pogarsza sie nic,wiec przechodzi. a bardziej sklanialabym sie do trzydniowki,bo jak mial goraczke ( nie byla ona wysoka) to zachowywal sie jakby nic sie nie dzialo,usmiechal sie,bawil,dobry humor,a mowia wlasnie,ze przy slynnej trzydniowce dziecko z goraczka zachowuje sie jakby jej nie bylo:)

co do ospy,to ja wiem,ze predzej,czy pozniej zlapie ja,ale ja za 2 tyg lece do Polski,dlatego spanikowalam:/

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Nie Maj 12, 2013 10:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala jeśli mały gorączkował 2/3/4, a nawet 5 dni, a potem wyskoczyła wysypka, to obstawiam 3-dniówkę. A jak teraz? Zniknęło już wszystko?

Ostatnio dowiedziałam się od naszej położnej, że 3-dniówkę maluch może przechodzić więcej, niż 1 raz. To się zdziwiłam, bo byłam przekonana, że tylko raz...

wind fakt, trochę Adaśkowi z noska leciało, ale już przeszło.

Zdążyliśmy zaliczyć już kolejne 2 razy lekarza.
Jesteśmy z Adasiem na tym samym antybiotyku.
Małemu kaszel już przeszedł, tylko ja się męczę. Niestety nie mogę sobie teraz pozwolić na L4, bo jestem w komisjach maturalnych i nie chcę robić dyrowi problemu.

Lekarz stwierdził, że słyszy u mnie jakieś szmery na oskrzelach.
Na szczęście mam wrażenie, że dziś jest już lepiej.

tosia co u Ciebie? Jak Zunia? Zdrowa?
A Wasze staranka w toku? My się wciąż wstrzymujemy - w tą środę mam tomograf pleców. Mam nadzieję, że od następnego cyklu już będziemy mogli "ruszyć".

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz zdrowka wam zycze,kurujcie sie;)

u nas wsystko zeszlo,takze na bank 3dniowka. oj wiecej niz raz,jak to? na szczescie to lekka choroba,oprocz goraczki i wysypki dziecko czuje sie ok,nawet z goraczka zachowuje sie normalnie i nic sie nie dzieje:)

a ja lee z zatruciem pokarmowym,ledwo juz zyje:(
moj N musial wrocic z pracy szybciej,bo inaczejnie dalabym rady;(
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala a skad te cholerstwo sie wzieło?
ja nigdy nie miałam czegos takiego..
a no moze raz... pare lat temu...
jak sie tym mozna zarazic?

zdrowiej!

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Maj 13, 2013 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ja wieki czegos takiego nie mialam,ja wiem od czego to,zjadlam stare mieso:( z wlasnej glupoty,powinnam wywalic,a zrobilam sobie kotlety mielone:D ale wachalam i bylo ok,w smaku tez...ale jednak stare,to stare. i teraz mam masakre:( dziekuje
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Maj 14, 2013 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

My mamy dni ryków i marudzenia. Nie wiem czy zęby mu idą czy po prostu tak ma Rolling Eyes
Wczoraj byliśmy na basenie ale nawet to nie pomogło. A teraz po 16 postanowił sobie zrobić drzemkę...

Łobuz zdrówka życzę...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 15 z 41