Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Postinor- zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Wto Sie 28, 2007 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kinia a no widzisz taki ginekolog wogole nie powinien byc lekarzem . brak slow Confused no ale sa lekarze i lekarze:)

ewela moim zdaniem jest wszystko dobrze i juz sie nie martw ta ciaza tak Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 1:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to ja juz sie uspokoilam Wink okres dostalam Exclamation a do gina wybiore sie tylko nie wiem kiedy mnie przyjmie..penie dopiero we wrzesniu. Pozdrawiam Smile

Wysłany: Sro Sie 29, 2007 2:17 pm

eh przepraszam ze ciagle Was tak mecze pytaniami Sad ale mam jeszcze jedno pytanie (bo w ulotce nie znalazlam na nie odp) cy po tych tabsach okres ktory przyjdzie moze byc np mniej obfity a co za tym idzie trwac krocej Question poprostu jestem ciekawa. Co prawda u mnie jest normalne krwawienie choc np dzis juz troszke mniejsze..wsumie wkoncu to duza dawka hormownow wiec okres wcale nie musi byc normalny(chodzi mi o obfitosc i dlugosc miesiaczki). przepraszam i prosze o odp Wink

---edit by emilka----
jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień"
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oczywiście nie można generalizować, bo każdy organizm inaczej reaguje na escapelle, ale nie tylko regularność ale i obfitość okresu może być zachwiana. na pewno powinno być chociaż dwa pierwsze dni normalne krwawienie, ale jak wcześniej miesiączka trwala powiedzmy 7 dni, to nie ma się czym przejmować jeśli trwałaby 5 dni Wink lub na odwrót. czasami nawet zdarza się (rzadko ale czasami), że kolejny cykl jest przesunięty!
pinezka
Gość

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha to ok. Ja wczoraj mialam bardzo obfite krwawienie. Natomiast dzis juz troszke mniej ale tez w miare normalnie. Ogolnie to u mnie okresy trwaja tak do 4 dni..czyli krotko Exclamation (4 dzien to juz tylko malutkie plamienie) takze mysle ze wszystko ok ze mna. I pewnie tak mam przez ta tabletke.

kurcze Sad wiecie..dzis juz skonczyl mi sie okres Sad czy to mozliwe ze moglam miec tylko 2 dniowe krwawienie Question bylo ono normalne i to napewno nie bylo plamienie po tej tabletce tylko normalny okres. Z tym ze trwal 2 dni...bo dzis od rana mam tylko takie plamki z krwia ale juz nie leci ze mnie tak jak wczoraj czy w 1 dzien. Czy jest mozliwe ze to tylko bylo plamienie po tabletce "po" a nie okres ?? znowu sie stresuje Crying or Very sad

P.S. Ws umie tak sobie mysle ze plamienie nie mialoby tyle krwi co u mnie..a ja wydaje mi sie mialam normalny okres po duzo lecialo w 1 dzien i 2 tez. Tylko dzis juz jest inaczej..prosze o odp

---edit by Wind_of_hope---
Ewela Staraj się nie pisać kilku tematów pod rząd. Jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień" jest w prawym górnym rogu każdego twojego posta
Powrót do góry
ewelina19

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 11:24 pm    Temat postu: czy tabletka 72 godz po,zazyta u70 godzin po zadziała? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie czy jezeli zazyłabym tabletke 72 godz po stosunku (a był to stosunek przerywany) istnieje mozliwosc zajsia w ciaze?? dodatkowo mam nieregularna miesiaczke. bardzo prosze o odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Paź 30, 2007 11:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nic nie daje 100%owego zabezpieczenia przed ciążą. szanse zawsze istnieją. jednak w przypadku stosunku przerywanego i zażyciu tabletki "po" w czasie 72h szanse na ciążę są minimalne.
Kaczuszka

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 12:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie !jesli by byla taka pozliwosc ,ze bym byla (wypluc) w ciazy ... jak bym wziela tabletke wczesnoporonna ... po uplywie np. 14dniach czy podziala ?? do jakiego miesionca mozna poronic tabletka 72godziny ??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 1:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tabletka "po" nie ma działania poronnego!
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 1:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tabletka do 72h nie jest tabletka wczesnoporonna i nie poronisz po wzieciu jej... moze ona jedynie zapobiec zaplodnieniu i dlatego trzeba wziac ja jak najszybciej, jezeli minie 72h to juz nic nie pomoze , a tebletki wczesnoporonne sa nielegalne i zabronione.... Confused
Powrót do góry
Kaczuszka

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 1:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha ... a nawet jesli bym byla (wypluc) w ciazy a nie chcial bym tego to co zrobic ? poronic ? ale jak Question
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Następny
Strona 12 z 13