Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Kinia a no widzisz taki ginekolog wogole nie powinien byc lekarzem . brak slow no ale sa lekarze i lekarze:)
ewela moim zdaniem jest wszystko dobrze i juz sie nie martw ta ciaza tak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 1:05 pm Temat postu: |
|
|
no to ja juz sie uspokoilam okres dostalam a do gina wybiore sie tylko nie wiem kiedy mnie przyjmie..penie dopiero we wrzesniu. Pozdrawiam
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 2:17 pm
eh przepraszam ze ciagle Was tak mecze pytaniami Sad ale mam jeszcze jedno pytanie (bo w ulotce nie znalazlam na nie odp) cy po tych tabsach okres ktory przyjdzie moze byc np mniej obfity a co za tym idzie trwac krocej Question poprostu jestem ciekawa. Co prawda u mnie jest normalne krwawienie choc np dzis juz troszke mniejsze..wsumie wkoncu to duza dawka hormownow wiec okres wcale nie musi byc normalny(chodzi mi o obfitosc i dlugosc miesiaczki). przepraszam i prosze o odp Wink
---edit by emilka----
jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:26 pm Temat postu: |
|
|
oczywiście nie można generalizować, bo każdy organizm inaczej reaguje na escapelle, ale nie tylko regularność ale i obfitość okresu może być zachwiana. na pewno powinno być chociaż dwa pierwsze dni normalne krwawienie, ale jak wcześniej miesiączka trwala powiedzmy 7 dni, to nie ma się czym przejmować jeśli trwałaby 5 dni lub na odwrót. czasami nawet zdarza się (rzadko ale czasami), że kolejny cykl jest przesunięty! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:41 pm Temat postu: |
|
|
aha to ok. Ja wczoraj mialam bardzo obfite krwawienie. Natomiast dzis juz troszke mniej ale tez w miare normalnie. Ogolnie to u mnie okresy trwaja tak do 4 dni..czyli krotko (4 dzien to juz tylko malutkie plamienie) takze mysle ze wszystko ok ze mna. I pewnie tak mam przez ta tabletke.
kurcze wiecie..dzis juz skonczyl mi sie okres czy to mozliwe ze moglam miec tylko 2 dniowe krwawienie bylo ono normalne i to napewno nie bylo plamienie po tej tabletce tylko normalny okres. Z tym ze trwal 2 dni...bo dzis od rana mam tylko takie plamki z krwia ale juz nie leci ze mnie tak jak wczoraj czy w 1 dzien. Czy jest mozliwe ze to tylko bylo plamienie po tabletce "po" a nie okres ?? znowu sie stresuje
P.S. Ws umie tak sobie mysle ze plamienie nie mialoby tyle krwi co u mnie..a ja wydaje mi sie mialam normalny okres po duzo lecialo w 1 dzien i 2 tez. Tylko dzis juz jest inaczej..prosze o odp
---edit by Wind_of_hope---
Ewela Staraj się nie pisać kilku tematów pod rząd. Jeżeli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień" jest w prawym górnym rogu każdego twojego posta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina19
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 11:24 pm Temat postu: czy tabletka 72 godz po,zazyta u70 godzin po zadziała? |
|
|
mam takie pytanie czy jezeli zazyłabym tabletke 72 godz po stosunku (a był to stosunek przerywany) istnieje mozliwosc zajsia w ciaze?? dodatkowo mam nieregularna miesiaczke. bardzo prosze o odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 11:38 pm Temat postu: |
|
|
nic nie daje 100%owego zabezpieczenia przed ciążą. szanse zawsze istnieją. jednak w przypadku stosunku przerywanego i zażyciu tabletki "po" w czasie 72h szanse na ciążę są minimalne. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kaczuszka
|
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 12:42 am Temat postu: |
|
|
mam pytanie !jesli by byla taka pozliwosc ,ze bym byla (wypluc) w ciazy ... jak bym wziela tabletke wczesnoporonna ... po uplywie np. 14dniach czy podziala ?? do jakiego miesionca mozna poronic tabletka 72godziny ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 1:05 am Temat postu: |
|
|
tabletka "po" nie ma działania poronnego! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 1:08 am Temat postu: |
|
|
tabletka do 72h nie jest tabletka wczesnoporonna i nie poronisz po wzieciu jej... moze ona jedynie zapobiec zaplodnieniu i dlatego trzeba wziac ja jak najszybciej, jezeli minie 72h to juz nic nie pomoze , a tebletki wczesnoporonne sa nielegalne i zabronione.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kaczuszka
|
Wysłany: Sob Gru 15, 2007 1:27 am Temat postu: |
|
|
aha ... a nawet jesli bym byla (wypluc) w ciazy a nie chcial bym tego to co zrobic ? poronic ? ale jak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|