Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Nie jestes w ciazy z tego prostego powodu ze Postinor jest srodkiem o dzialaniu poronnym. Nie pozwala zarodkowi zagniezdzic sie w macicy. Nawet gdyby w twoim przypadku doszlo do zaplodnienia zarodek nie mial by zadnych szans na dalsze zycie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 10:01 pm Temat postu: |
|
|
yyy małe sprostowanko nie działa poronnie, bo poronienie (nawet mikro) jest gdy zarodek zagnieździ sie, a tutaj nie ma mowy o zagnieżdzeniu bo prostinor to uniemożliwia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 11:15 pm Temat postu: |
|
|
Pawle, to samo miałam napisać
Ludzie często to mylą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 12:19 am Temat postu: |
|
|
Mozemy sobie podyskutowac-czemu nie?
Dla mnie nowe zycie zaczyna sie od zaplodnienia. Macie prawo myslec inaczej. Zatem skoro postinor uniemozliwia zagniezdzenie sie ZAPLODNIONEGO jajeczka to w jakis sposob usuwa nowe zycie. Tak to widze i jak mogliscie zauwazyc mojego zdania nikomu na sile nie narzucam.
Tego okreslenia uzylam swiadomie. Nie mam wyksztalcenia medycznego i byc moze nie znam wlasciwego zwrotu. Jesli znacie chetnie sobie przyswoje
Wiec jak sie nazywa dzialanie postinoru? Cofanie czasu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 8:41 am Temat postu: |
|
|
ładna metafora, cofanie czasu No po niekąt sprawia że cykl sie tak jak by cofa i zagnieżdzenie nie jest możliwe.
Jak na razie prostinor duo jest dozwolony prawnie w polsce i jest zarejestrowany jako środek antykoncepcyjny a nie wczesnoporonny, czy też poronny.
No a debata jest wielka tak samo jak to czy homoseksualizm jest chorobą czy też nie, mimo że oficjalnie jest wycofany z rejestru chorób psychicznych i nie figuruje w żadnym innym rejestrze chorób.
Ja przedstawiam suche fakty, a czy ustawodawcy pomylili sie w którymś z przypadków z kfalifikacją? hmmm kwestie pozostawiam do dyskusji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 11:25 am Temat postu: |
|
|
hej, u mnie juz minelo od wziecia postinoru wiecej niz 3 tyg, wszytskie testy wyszly negatywnie. od wczoraj mam jakies uplawy, ale jest ich bardzo malutko(wystarcza mi wkladka higieniczna), tylko ze w tej brazowej wydzielinie sa jakby czastki jakis blonek, tak jakby cos sie zluszczalo(podobne do skrzepow ale maja jakis brazowo- zielony kolor), no i nie wiem, czy to moze dopiero moj organizm zareagowal na postinor? czy to moze poczatek okresu, od wczoraj wielkosc uplaowow sie nie zmienila, nadal mam to samo co wczoraj... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ilonka2 Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 9:57 pm Temat postu: |
|
|
a czy sa jakies tabletki ktore zabija dziecko w 3 miesiacu? albo 2 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 17, 2006 10:36 pm Temat postu: |
|
|
Cos kiedys słyszałam o jakichś silnych hormonach, tak silnych ze wykreca jajniki i bardzo zle wplywa to na organizm...
(mysle ze moderatorzy nie musza kasowac tej rozmowy, poniewaz to jest tylko rozmowa na temat istnienia a nie przekazywania inf i doradzania) _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 9:56 pm Temat postu: czy to jeszcze dzialanie postinoru? |
|
|
witam.dwa miesiace temu zazylam postinor, dopiero po miesiacu dostalam krwawienia,ktore bylo skape, ale trwalo okolo 5 dni... teraz okres spoznia mi sie ok 5 dni, boli mi brzuch i piersi, czy te opoznienie moze byc spowodowane postinorem( nigdy nie mialam regularnyck okresow, zawsze mi sie spoznia) czy tez tym ze raz moj nazeczony przed nalozeniem prezerwatywy wlozyl mi pare razy czlonka bez zadnego zabezpieczenia-gdzie wytrysk mial z 20 min temu? prosze o odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 10:00 pm Temat postu: |
|
|
postinor zawiera bardzo dużą dawkę hormonów wiec jest tzw. bombą hormonalna - nie kazdy organizm szybko dochodzi po tym do siebie.
co do stosunku - istnieje mozliwość ze na członku partnera pozostał śluz z plemnikami - najlepiej za jakieś 2 tygodnie zrobić dla pewności test |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|