Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problem ze wzwodem/erekcją - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 20, 21, 22  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Sprawy łóżkowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
goxa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 06, 2009 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wydaje mi się, że problem z pójściem do specjalisty zawsze będzie obecny... ważne napewno jest to aby wsparcie ze strony drugiego partnera było silne..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
BooB

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 2:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

visenna napisał:
Masz rację, że faceci się boją wizyty u seksuologa i nie jest to fajne. Trzeba drążyć temat bo to przecież żaden wstyd... ale tez chyba nie jest prawdą, że jeśli już problem taki dużego kalibru (że jest potrzebna wizyta) wystąpi to jedna wizyta rozwiąże sprawę! A jeśli problem jest nieduży to wystarczą leki bez recepty... tak mi się wydaje.
Przeciez nie z każdym przeziębieniem latamy do lekarza, bo są bezpieczne leki które nam pomagają...

ale to nie jest przeziębienie. właśnie uważam że nawet jak coś sie wydaje pierdołą to warto isc do sexuologa, bo mozna zbagatelizować coś waznego.
Leki bez recepty wydaje mi sie ze to troche za mało
Powrót do góry
visenna

PostWysłany: Czw Maj 07, 2009 1:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No fakt, choć ja w sumie nigdy się nie spotkałam w przychodni z gabinetem seksuologa, a to chyba jego broszka. Też pewnie taki lekarz nie zawsze przepisze lek na receptę, tylko zleci badania etc.
Choć mi się nadal wydaje, że skoro lek bez recepty pomoże to znaczy, że problemu z potencją nie wywoływała jakaś groźna choroba, ale przemęczenie, stres, jakieś złe psychiczne samopoczucie.
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Pią Maj 08, 2009 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najgorszy jest fakt, ze wizyta u seksuologa kosztuje dobre parę złotych.. a nie każdego na to stać i dlatego też problem może narastać..
myślę, że można o problemie porozmawiać również z lekarzem rodzinnym, on tez przepisze receptę i napewno poleci najskuteczniejszy lek.
Powrót do góry
BooB

PostWysłany: Pon Maj 11, 2009 12:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a lekarz rodzinny tez moze zapisac takie leki?
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Pon Maj 11, 2009 1:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja czytałam na stronie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Zdrowia znalazłam coś takiego:

Kroki, które powinieneś podjąć, aby uzyskać pomoc i poradę:

1. Odwiedź swojego lekarza rodzinnego/internisty, który zarekomenduje najlepsze dla Ciebie rozwiązanie oraz zaproponuje wizytę u właściwego specjalisty jeżeli będzie to koniczne
2. Udaj się do lekarza urologa. Jest on jednym z najważniejszych lekarzy dla mężczyzn, specjalistą od "męskich spraw". Skonsultujesz się z nim nie tylko w sprawie zdrowia seksualnego, ale również uzyskasz poradę na temat swojej prostaty i innych typowo męskich dolegliwości.
3. Jeżeli Twój lekarz rodzinny zaleci innego specjalistę, np. kardiologa, zdecydowanie warto skorzystać z tego zalecenia, szczególnie, że wiele problemów dotyczących zdrowia seksualnego jest związanych z zaburzeniami kardiologicznymi.
4. Bardzo ważnym lekarzem mającym wszechstronną wiedzę na ten temat jest seksuolog. Podejdzie do twoich problemów kompleksowo i szczegółowo porozmawia z Tobą na temat Twoich wątpliwości i obaw. Udzieli Ci niezbędnego wsparcia i przekaże porady i wiedze której oczekujesz
5. Po konsultacji u specjalisty ponownie trafisz do swojego lekarza rodzinnego/internisty. To on będzie opiekował się Tobą w przyszłości i dalej prowadził twoją terapię. Jeżeli zaś zaistnieje taka konieczność, ponownie skieruje cię do specjalisty.
6. Często zapominamy, że rosnące tempo życia stres mogą być przyczyną niezadowolenia w tej tak ważnej dziedzinie życia jak zdrowie seksualne. W dzisiejszych czasach wizyta u psychologa powinna być traktowana jak każda inna porada specjalistyczna, nie ma czego się wstydzić. Nawet jedno spotkanie z psychologiem może wiele zmienić.

więc widać nie tylko seksuolog...
Powrót do góry
BooB

PostWysłany: Sro Maj 13, 2009 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale w sumie jak już to do sexuloga bym radził iść niby lekarz jest lekarz ale specjalizacja ma znaczenie.
Goxa masz więcej takich stron?
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Czw Maj 14, 2009 3:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smile naprawdę polecam stronę tego Programu dokładnie ---linki na pw. emilka--- znani polscy seksuolodzy wypowiadają się o problemach zdrowia seksualnego.
To np. powiedział Lew-Starowicz:
Jak wielu mężczyzn korzysta z porad specjalistów?
Odsetek mężczyzn, którzy chcą podjąć leczenie, jest niewielki, mimo że medycyna seksualna dysponuje dużą ofertą skutecznych metod. Jest to tym bardziej zaskakujące, że już od lat dużo mówi się na temat zaburzeń erekcji i panowie powinni być z tym tematem oswojeni. Najbardziej skłonni do rozmowy z lekarzem są pacjenci do 30. roku życia, którzy na zaburzenia wzwodu cierpią nie dłużej niż rok. Niechęć do rozmowy z lekarzem na temat problemów z erekcją wzrasta z wiekiem. Pacjenci powyżej 60. roku życia podejmują ten temat rzadko.

i ja się z tym całkowicie zgadzam..
Powrót do góry
BooB

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 2:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

starsi nie podejmują tematu bo może mysla, że i tak już im nic nie pomożeSad
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 1:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ale nieudane życie seksualne ma duży wpływ na nieudane życie emocjonalne w tym rodzinne więc nie zrozumiem tego, dlaczego seniorzy nie podejmują tematu..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Sprawy łóżkowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 9 z 22