Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problemy nosowe i katar - temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Laryngologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cieplinka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Gru 29, 2007 12:16 pm    Temat postu: Brak węchu i smaku Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, ja również mam ogromny problem z węchem. Nie czuje zupełnie nic, nawet smaków. Narazie to trwa tydzień (aż tydzień...), ale już zaczynam wychodzić z siebie. Powodem jest raczej katar zatokowy. Ale jak go zwalczyć? Brałam juz antybiotyki, krople, fluidy i nic. Katar taki sam a węchu wciąż brak. Co zrobić by odzyskać znowu węch i smak?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
internaMedical

PostWysłany: Sob Gru 29, 2007 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam , oczywscie ze są różne badania np. na sprawdzenie krzepniecia... mam dla Pana Tu pewną stronę aby mógl Pan sobie poczytać ...są również wymienione na niej "ciala obce" ... http://www.alergen.info.pl/krwawienia-z-nosa.htm
Pozdrawiam Karolina .
Powrót do góry
Lukasz1306

PostWysłany: Sro Sty 09, 2008 8:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Więc są różne wydzieliny z nosa które świadczą o czymś innym. Brązowa wydzielina z nosa której czasami po nocy towarzyszą grudki flegmy świadczy o chorobie wywołanej bakeriami, choroba wirusowa. Można mieć też wydzielinę koloru zielonego która wystepuje zazwyczaj podczas przeziębienia. Żółta flegma też może świadczyć o tym, że wystąpił jakiś stan zapalny. Jeżeli wystepuje gorączka i kaszel jest bardzo uciążliwy należy wybrać się do lekarza po jakiśantybiotyk Smile Bardzo dobrze jest sobie kupić syrop wykrztuśny na rozrzedzenie flegmy - gujnocolosulfonici (gujazt) czy też flegamine w syropie lub tabletkach. Do tego dobrze kupić jakieś tabletki do ssania, ponieważ po syropie wykrztuśnym wystąpi jeszcze gorszy kaszel i może podrażnić przełyk. Życzę powrotu do zdrowia. Smile
Powrót do góry
vulpes

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 9:45 pm    Temat postu: Problem z katarem przy jedzeniu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!

Od pewnego czasu mam problem z jedzeniem, mianowicie dostaję kataru w trakcie lub po jedzeniu. Dzieje się to wtedy gdy wypiję mleko lub po wszelkich przetworach mlecznych, ale nie jest to regułą. Zdarza się to również najczęściej po wątróbce. Zauważyłem również, że uporczywy katar pojawia się także po zjedzeniu większych ilości pokarmu. Katar ma postać rzadkiej wydzieliny. Najostrzej reaguję właśnie po mleku, oczy zaczynają łzawić, a ja zaczynam kichać. Prawdopodobnie jestem na nie uczulony, natomiast niepokoi mnie, że mam podobne objawy kiedy zjem inny typ jedzenia niekoniecznie związany bezpośrednio z mlekiem. Co w tej sytuacji zrobić i co to może być za choroba?

Pozdrawiam!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 11:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak jest po warzywach? owocach (czy jak zjesz np. jakiegoś cytrusa to jest gorzej niż po jabłku czy nie ma różnicy)? jajkach?
może to uczulenie na białko zwierzęce...
zrób testy.
vulpes

PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 11:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po owocach nic mi nie jest. Zastanawiam się jeszcze czy nie ma to również związku z zatokami. Testy będę miał dopiero w maju, bo są okropnie odległe terminy :/ a póki co nie chcę tracić kasy na prywatnego lekarza. Tymczasem jestem pewny co do tego, że nie toleruję mleka.
Powrót do góry
igielka

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 6:43 pm    Temat postu: polipy w nosie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
chciałabym zapytać osób, które są zorientowane, jak wygląda zabieg wycięcia polipów z nosa?
czy jest to zabieg pod pełną narkozą?
i ewentualnie gdzie najlepiej takiego zabiegu dokonać?
Nie będę ukrywać, że przeraża mnie pełna narkoza, czy nie ma innego sposobu pozbycia się takich polipów? Wink
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,
zdesperowana Asia Smile
Powrót do góry
sindal

PostWysłany: Pią Maj 09, 2008 9:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm...
Mój ojciec nie dawno miał własnie taką operacje.
z tego co wiem ( a wiem mało )
Polega to na wprowadzeniu cie w stan pełnej narkozy...
Lekarz wyjmuje polipy z przestrzeni nad dziąsłami.
W przypadku mojego ojca nastąpił problem gdyż Polip był za duzy by go w ten sposob wyjac, wiec trzeba bylo mu "zmiazdzyc" kosc przy nosie ...
na tą chwile mu sie wszystko zsrata i czuje sie duzo lepiej.

Sorry za moją zupelnie nie profesjonalną wypoweidź ale Tak to wygladalo z tego co slyszalem ^^

"operacje" Wykonano w Berlinie w jakiejs prywatnej klinice, poniewaz tam mój Ojciec na stałe pracuje i mieszka.

no .. .to tyle.
Powrót do góry
inga_s

PostWysłany: Pon Cze 30, 2008 4:41 pm    Temat postu: mam coś w nosie.. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Confused od półtora roku mam w nosie jakąś narośl. Wychodzi ona od podstawy przegrody w lewej dziurce. Ma podłużny kształt, jest płaska, koniec jest taki postrzępiony i niebolesny..jakby obumarła tkanka. Nie jest to duża narośl , niebolesna jak nie dotykam, jednak mało estetycznie wygląda (dla mnie). Do jakiego lekarza udać się z takim problemem?? Pomóżcie proszę.... Crying or Very sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Lip 01, 2008 12:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba do laryngologa
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Laryngologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Następny
Strona 5 z 13