Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 3:00 pm Temat postu: |
|
|
aniamts napisał: | Każda kobieta jest inna i u każdej inaczej to wszystko przebiega. Każda ma swój zegar, który tyka jak chce.. więc to zależy.. |
hmm a czy my nie piszemy tego na forum ze kazda kkobieta jest inna? poczytaj sobie wiecej to bedziesz wiedziec. Jedne maja cykl 28 dniowy, regularny i w czasie okresu nie zajda w ciaze. A drugie maja krotkie cykle(20 dniowe i nieregularne) i zajda w ciaze... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 3:55 pm Temat postu: |
|
|
aniamts napisał: | Nie zgodziłabym się z tym, co piszesz..
To, że Ty nie jesteś mamą to nie znaczy, że komuś innemu może się to zdarzyć. Mielismy ostatnio zreszta zywy przykład, Eweline, która w czasie okresu zaszła w ciąże. Każda kobieta jest inna i u każdej inaczej to wszystko przebiega. Każda ma swój zegar, który tyka jak chce.. więc to zależy.. |
jesli masz 28 dniowy cykl to moge daać reke uciac ze w ciaze podczas okresu sie nie zajdzie nie bede sie z Toba sprzeczała. pewnie ze pisze o sobie,ale mam takie doswiadczenie za soba wiec wypowiadam sie. a Ty kochałas sie w 2 lub 5 dniu okresu? nie? to moze nie mow nic ok? bo same gadanie duzo nie da.
a poza tym doczytaj uwazniej===> nie było wytrysku w srodku<=== _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 4:04 pm Temat postu: |
|
|
ale trzeba pamiętać, że przy tym 28miodniowym cyklu może się jeden trafić krótszy (np. przez stres, podróż itp) i owulacja wystąpić wcześniej dlatego ta metoda ma taką kiepską skuteczność. no i jeszcze u niektórych kobiet silne podniecenie może powodować szybszą owulację.
ale tutaj wind ma rację - nie było wytrysku. z tym wewnątrz to już bym nie przesadzała, bo czasem można na palcach przenieść spermę, ale musi się ona dostać do śluzu szyjkowego (a w dniach miesiączki śluz jest wyraźnie niesprzyjający plemnikom), więc i tak ciężkawo by było _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edycia_lodz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 12:56 am Temat postu: |
|
|
Witam... Z moim facetem kochaliśmy sie w dzień po krwawieniu. Zabezpieczamy się i pilnujemy aby żadna nie miła niespodzianka nas nie spotkała. Jednak tym razem było inaczej... Pękła nam prezerwatywa (nie wiemy kiedy ale gdy skończył we mnie już jej na członku nie było ) Jaka jest możliwość zajścia w ciąże?! Dodam że mam regularne cykle 28-30 dni. Poradźcie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 10:11 am Temat postu: |
|
|
jesli kochalas sie dzien po okresie i masz regularne cykle to mysle ze nie ma jakiegos wiekszego niebezpieczenstwa. Przy 28 dniwoych cyklach dni plodne zaczynaja sie ok 10 dnia cyklu Mysle ze bedzie ok. Zrob test 12 dni po stosnku, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 11:39 am Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z Pinezka
napisz mi ile trwał okres? tzn w ktorym dniu cyklu sie skonczył? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edycia_lodz
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki z odpowiedzi... Skończył się w 6 dniu cyklu. Słyszałam że plemniki mogą przeżyć w ciele kobiety nawet do 7 dni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 1:33 pm Temat postu: |
|
|
tak, ale w mega sprzyjającym śluzie szyjkowym i zależy to też od sprawności plemników, zdrowia mężczyzny, jakości śluzu kobiety (np. pH). w dolnych dorgach rodnych mogą żyć do 72h, natomiast do 7 dni to mogą przeżyć w jajowodzie (czyli plemniki wraz ze śluzem kobiecym muszą spłynąć głębiej).
poza tym, średnio plemniory żyją około 3-4 dni w szyjce macicy w dniach płodnych. te 7 dni to zdarza się niezwykle rzadko. owszem znaleziono żywe plemniki w jajowodzie po 7 dniach od stosunku ale to naprawdę już supermeny musiały być mimo to przy npr zawsze się bierze te 7 dni pod uwagę na wszelki wypadek. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Edycia spoko. nie bedziesz w ciazy takie moje zdanie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Edycia_lodz
|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 10:19 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za odpowiedzi... Mimo żemałe prawdopodobieństwo to stresik jest... Poczekamy do nastepnej miesiączki... Wtedy wszystko będzie jasne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|