Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ona_
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 7:48 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie w tym problem ze nie Bo wiem ze jezeli bysmy sie zabezpieczyli to nie byloby watpliwosci.. a tak, to czy jest jakies prawdopodobienstwo ze moglabym byc w ciazy?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 8:14 pm Temat postu: |
|
|
mysle ze powinno byc ok, a wytrysk byl w srodku?? wiesz jak jest okres to sa nieplodne dni ae cykl mogl sie jeszcze nieuregulowac... wiec ja daje 99% ze jest ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sabinanowa
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 10:47 am Temat postu: |
|
|
dzień dobry mam pytanko pół roku brałam tabletki anty po jakim czasie można zajść w ciąże od momentu przestania ich stosowania.Jakie jest prawdopodobienstwo zajścia jeżeli przestałam brać we wtorek okres dostaław w czwartek a kochałam sie w sobotę.Z góry dziękuje
Kochaliśmy sie bez zabezpieczeń) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ona_
|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie jestem spcejalista, ale mysle ze nie ma prawie zadnych szans zebys zaszla w ciaze.. Biorac tabletki przez 21 dni jest takze zapewniona ochrona antykoncepcyjna na 7 dni przerwy podczas ktorych ma wystapic krwawienie, skoro dopiero w czwartek przestalas brac tabletki, to hormony dostarczane do organizmu przez wczesniejszy czas nadal dzialaly w sobote. Mysle ze nie masz sie co martwic pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aniamts
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 12:36 pm Temat postu: Zajście w ciąże w czasie miesiączki - pytanie. |
|
|
Witam,
Mam takie pytanie.. Kochałam się z moim chłopakiem w czasie miesiączki 3 dni z rzędu.. Moja miesiączka trwa zazwyczaj 6 dni. Dostałam ją 19 marca, a kochaliśmy się przez następne 3 dni. On oczywiscie jest święcie przekonany, że nie ma możliwości zajścia w ciąże w czasie miesiączki, a ja wyczytałam, że nie do końca to tak jest. Nie jestem z tych, które będą załamane wiadomością o ciąży (wpadka itp.) wręcz przeciwnie. A poprostu pytam bo chciałabym cokolwiek wiedzieć z tym, czy jakaś możliwość jest.
A ja bym nie była taka pewna że "nie ma bata"....
Podczas okresu nie jest niemożliwe zapłodnienie. Poczytaj troche a sie dowiesz. Zdarza się nierzadko, że zachodzi się w ciąże podczas okresu. Ja tam samo miałam po długiej rozłące z moim narzeczonym kochaliśmy się w czasie okresu bo tak akurat wyszło, przez 3 dni z rzędu bez zabezpieczenia i teraz pozostaje tylko czekać.
-----edited by emilka----
posty przeniosłam i połączyłam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 3:31 pm Temat postu: |
|
|
mysle ze nie doszlo do zaplodnienia to byl poczatek cyklu. a powiedz jak dlugie masz cykle i czy regularne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aniamts
|
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Raczej mam regularnie, co 25-26 dni
Ostatni dzień kiedy kochałam sie z moim chlopakiem to był już prawie koniec okresu. Sama nie wiem.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
myszka21_21
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 11:43 pm Temat postu: okres |
|
|
Mam pytanie czy mozna zajsc w ciaze w 3 dniu okresu??Okres mam co 28 dni regularnie a trwa on okolo 4,5 dni..podkreslam ze nie skonczyl sie seks wytryskiem
-----edited by emilka-----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i tematu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 11:47 pm Temat postu: |
|
|
myszka przy takiej regularnosci nie ma szans na ciaze ja mam cykle takie same co Ty i mialam ost. przytulanko do konca w 5 dniu i mamą nie jestem, wiec nie masz co sie martwic tym bardziej ze nie skonczyl w Tobie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
aniamts
|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Nie zgodziłabym się z tym, co piszesz..
To, że Ty nie jesteś mamą to nie znaczy, że komuś innemu może się to zdarzyć. Mielismy ostatnio zreszta zywy przykład, Eweline, która w czasie okresu zaszła w ciąże. Każda kobieta jest inna i u każdej inaczej to wszystko przebiega. Każda ma swój zegar, który tyka jak chce.. więc to zależy.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|