Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 1:16 pm Temat postu: |
|
|
emilka ja bym nawet powiedziala ze szans wogole nie ma |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 8:40 pm Temat postu: |
|
|
i ja tez tak uwarzam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kazuko
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 8:44 pm Temat postu: |
|
|
jest taka sytuacja. kobieta zostaje zgwałcona ostatniego dnia okresu (trwał on 7dni). cykl trwa 30 dni, jest regularny, w tym ostatni okres był spóźniony o tydzień. od czasu zgwałcenia a zarazem ostatniego dnia okresu powinna już dostać okres a jednak się spóźnia już 3 dzień. dodam że ginekolog powiedział jakieś półtora roku temu że może mieć w przyszłości problem z zajściem w ciążę z powodu zbyt dużego testosteronu. czy przy tak długim cyklu, podczas okresu jest możliwość zajścia w ciąże? proszę o odpowiedź... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lika007
|
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Z moim chłopakiem kochaliśmy się w 4 dniu mojej miesiączki, która trwa zazwyczaj 5-6 dni. Mam dosyć regularne cykle, trwające mniej więcej 26 dni. Problem w tym, że nie zabezpieczalismy się podczas stosunku, ale on nie skończył we mnie. Boję się, że moge być w ciąży..jakie jest na to prawdopodobieństwo? Proszę o odpowiedzi.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Moim zadanie praktycznie żadne _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna198019
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 5:54 pm Temat postu: |
|
|
to nie prawda że podczas mieiączki nie można zajść w ciąże.mam pięcio letnią córkę . byłam pewna że to prawda ,że podczas okresu nie można zajść w ciąże bo słuchałam właśnie takich głupich porad.każda z nas jest inna tak samo jak każdą ciąże się przechodzi inaczej.bardzo kocham swoje córki .ale nie wypieram się że za każdym razem wpadłam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justynka!!
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 6:55 pm Temat postu: |
|
|
anna198019 masz całkowita rację.
to zalezy od długości cyklu, wiadomo, że może zdażyć się tak, że nawet najbardziej regularnemu organizmowi zdażyć się może mała odchyłka od normy i pyk okres - czasem płodnym:)
Może zdarzyć się nawet tak, że jeśli w poprzednim cyklu nie wystąpiła owulacja to czas plodny jest praktycznie od początku nowego cyklu,dlatego nie ma rzeczy niemozliwych.
lika007 przy tak krótkich cyklach powinnaś uważac bo owulacja mże wystapić szybciej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Anna a to zalezy od Twojego cyklu. jesli miałas je bardzo krotkie i nie regularne to oczywiste jest ze mozna zajsc w ciaze ale jesli ma sie cykle rowno co 28 dni to ja bede sie upierała przy swoim nie raz zdarzyło mi sie kochac podczas okresu- fakt nie najprzyjemniejszy moment ale wiem ze nie zajde- nie pomyliłam sie jak widac. a mineło juz 5 lat. tak samo przed okresem zajsc nie mozna --podkreslam tylko regularne cykle -- _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dosiaczek19860317
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 12:50 pm Temat postu: Czy można zajść w ciąże kochając się podczas okresu |
|
|
Mam problem kochałam się w drugi dzień okresu bez zabezpieczenia , niestety okres mi się spóźnia i boję się że jestem w ciąży . Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże ,. Proszę o szybką odpowiedź .A po za tym mam jeszcze ból brzucha jak podczas okresu . Czy mogłam zajść w Ciąże. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka23
|
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 1:05 pm Temat postu: |
|
|
Zdarza sie, ze mozna zajsc w ciaze podczas okresu, ale tylko w przypadku jesli masz bardzo krotkie cykle. Chyba, ze przesunela Ci sie owulacja, ja tak wlasnie mam. Ile trwaja cykle u Ciebie (od pierwszego dnia miesiaczki do pierwszego dnia nastepnej miesiaczki)? Ile dni minelo od stosunku? Zrob test ciazowy najwczesniej 12-14 dni po stosunku. Brak okresu moze byc rowniez wynikiem stresu,choroby,brania antybiotykow, takze spokojnie. Zrob test jesli minelo min. 12 dni od stosunku lub idz na badanie krwi
Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|