Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 9:41 pm Temat postu: |
|
|
Możesz być spokojna. Dni płodne masz od 8 do 18 dnia cyklu...A to był 4 dzień cyklu... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iness01
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 9:52 pm Temat postu: |
|
|
czyli na 100% nie mogłam zajsć? strasznie się stresuje! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:40 pm Temat postu: |
|
|
Na100%...
I nie zakładaj kilku identycznych tematów/postów w różnych/tych samych działach. Przeczytaj regulamin! _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
no dobra, nie myślałam że tu kiedyś napiszę w tym temacie, zawsze sama sobie liczyłam dni płodne i dobrze się w tym orientowałam, ale jakoś się ostatnio pogubiłam i podpowiedzcie mi. Cykle mam co około 27 dni ostatnio miałam @ 1 lipca, kochaliśmy się pod koniec @ mógł to być 5 albo 6 dzień nawet nie pamiętam dokładnie. okres powinnam dostać w piątek ale nie dostałam, tłumaczę sobie to tym że byłam w długiej podróży (około 12h) właśnie w piątek, brzuch mnie troszkę pobolewa jak przed @ ale ogólne samopoczucie jest fatalne, bolą mnie plecy, mam nudności, kręci mi się w głowie, chce mi się spać itp, te objawy trwają jakiś tydzień ale brzuszek pobolewa od piątku. No i teraz oceńcie: ciąża czy przemęczenie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 11:02 pm Temat postu: |
|
|
martha... jeżeli cykle ci się nie skracają poniżej 27 dni to ciaza wykluczona - i spoznienie jest spowodowane podróżą, wyjazdem. Jeśli jednak zdażają się cykle poniżej 27 dni zrób test ciażowy albo taki dostepni w aptece, albo tez z krwi możliwy do zrobienia w lab. medycznym koszt ok 30 zl. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
martha...
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 11:10 pm Temat postu: |
|
|
hmmm... wiesz ostatnio to troszkę zaniechałam z tym liczeniem bo mój luby od roku na obczyźnie więc jak przyjeżdża na urlopy to się nie przejmujemy i zabezpieczamy prezerwatywą, jednakże byłam u niego na wakacjach teraz 7 tygodni i próbowałam coś liczyć ale mogłam się rypnąć w obliczeniach, a nie zabezpieczyliśmy się tego razu bo pomyślałam że jak to ostatni dzień okresu to nic się nie stanie. Jednakże jeśli dzidziuś będzie to wypada się tylko cieszyć, ale czas pokaże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 11:26 pm Temat postu: |
|
|
Być może okres własnie spoznia Ci się z powodu pobytu za granicą, podróżą, zmianą klimatu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marysia1175
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 8:32 pm Temat postu: sex w trakcie okresu... |
|
|
czesc, jak myslicie czy sex w czasie okresu jest ok? czy mozna zajsc w ciaze gdy uprawiamy sex w czasie okresu bez zabezpieczenia? odp! pozdr
-------edited by emilka---------
temat przeniosłam do innego działu i tematu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
W zaleznosci od dlugosci cyklu. Przy krotkich cyklach ryzyko moze zaistniec. Podaj ilu dniowe masz cykle i czy sa regularne
Inaczej rownie dobrze mozemy wypic kawe i wrożyc z fusów.
Dodano po 1 minutach:
Seks bez zabezpieczenia podczas okresu?! Przeciez to mega niehigieniczne.... Mozna sie nabawic infekcji bardzo szybko....
A nie umieszczaj postow w zlych działach bo robisz syf na forum _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marysia1175
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|