Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 9:25 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem czy jest jakakowlwiek sznasa zajść w ciąże kiedy ma się dni niepłpodne .
jeśli nie wiecie jal się dni płodne liczy idźcie razem do lekarza i poproście o pomoc .
trszymac za was kcuki będe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiolkas
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam takie pytanie co do śluzu (nie koniecznie ciążowego, wiem, że to temat ciążowy, ale nie znalazłam odpowiedniego tematu do sytuacji). Mam 14 dzień cyklu (przy 28 dniowym), czyli niby powinny być dni płodne. Od 3 dni bolą mnie jajniki (czyli rzecz normalna), ale dziwne jest to, że śluz jest biały, nieprzezroczysty. w 10 dniu cyklu wydawało mi się, że jest przezroczysty, ale było go malutko. Ogólnie później też było bardzo mało, a teraz są chwile, że czuję, jakby ze mnie ciekło i przy tym ból jajników. Czy może być owulacja przy takim białym (niepłodnym?) śluzie, czy ból jajników może być spowodowany czymś innym. Jeśli nawet bym była w ciąży (seks w 9 dniu cyklu, bez zabezpieczenia, z wytryskiem), to i tak teraz powinno być jeszcze normalnie, bezobjawowo.
Oj, chyba za dużo napisałam . Mam nadzieję, że nie poplątałam.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 10:01 pm Temat postu: |
|
|
kasiolkas, a czy oprócz obserwacji śluzu mierzysz też tempkę? to by pomogło w określeniu owulacji. jak masz odczucie wilgotności w pochwie to pewnie świadczy to o dniach płodnych. może u Ciebie śluz płodny jest trochę gęstszy po prostu. w końcu co organizm to organizm. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiolkas
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 4:00 am Temat postu: |
|
|
no niestety w tym miesiącu nie udało mi się mierzyć. Zawsze przed owulacją miałam normalną ok 36.6, po owulacji pomiędzy 37.06 a 37.2, no i śluz był przezroczysty i ciągnący, czyli normalnie. Teraz mnie zdziwiło to, że w sumie sucho, jak nie wiem i tylko czasami jakoś rano mokro. No i te jajniki, przez co zaczęłam się martwić. Niestety do lekarza dopiero za miesiąc uda mi się pójść, bo teraz muszę wyjechać. No, ale przez internet nikt mi nie powie, co mi jest . Tak ogólnie, to nigdy mnie jajniki nie bolały, późńiej brałam pigułki, przestałam jakieś 4 miesiące temu i jajniki zaczęły zawsze w środku cyklu boleć jakieś kilka dni. No, ale dziękuję za szybką odpowiedź , Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Smutas
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 6:02 pm Temat postu: Pomocy |
|
|
Czesc.Mam bardzo duzy problem poniewaz spoznia mi sie okres.Poprzedni okres mailam 5.08.08 a 22.08.08 kochalam sie z clopakiem tnz:na poczatku wsunol i wysunol mi swojego penisa bez zabezpieczenia na ok 2sekund a potem kochalismy sie z prezerwatywa ale uzylismy stosunek przerwany. czy jestem w ciazy? blagam odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 11:43 pm Temat postu: |
|
|
małe szanse na ciążę a okres może się spóźniać z różnych powodów. zrób test. już będzie wiarygodny _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiolkas
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 9:54 am Temat postu: |
|
|
Hmm, a ja nic już nie rozumiem. Podbrzusze boli jak przed okresem, jajniki kłują, śluzu w sumie nie ma, temperaturę zmierzyłam, kilka dni już 36.6 (ale od początku tego cyklu nie mierzona, tylko w poprzednich), a to 18 dzień cyklu. Jakieś poplontaństwo . Natura mi jakieś figle płata. Cóż, dziś próbuję się do jakiegoś lekarza dostać, bo na termin u mojego czeka się miesiąc. Trzymajcie kciuki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sbasias
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 4:52 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Cały czas piszecie że śluz w czasie ciąży jest dla każdej kobiety indywidualny, czyli jaki?
W czasie ostatnich dni płodnych kochałam sie z partnerem codziennie-dni płodne skończyły sie 13 a dziś pojawił mi sie biały śluz o dziwnym specyficznym zapachu, nigdy wcześniej takiego nie miałam. Czy możliwe jest żeby doszło do zapłodnienia-czy jest na to jeszcze za wcześnie żeby to stwierdzić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 6:08 pm Temat postu: |
|
|
Do zaplodnienia może i doszło ale chyba za wcześnie na takie zmiany. Moim zdaniem to zwiastun niepłodnych albo jakaś infekcja jak źle pachnie. A indywidualny to znaczy że każda ma go inny i byc może ty taki bedziesz miala _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sbasias
|
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 7:28 pm Temat postu: |
|
|
do infekcji żadnej nie doszło bo wczoraj byłm u gina na cytologi i po rutynowym badaniu powiedział ze wszystko jest ok.
Wiem co znaczy indywidualny dla każdej kobiety ale chciałam się dowiedzieć jak może wyglądać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|