Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Śluz podczas ciąży ..?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 33, 34, 35  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ew123

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam! mam pytanie dziewczyny. 17 sierpnia wieczorem miałam nieprzyjemne pieczenie wewnatrz pochwy, później wydobywał się dośc gęsty biały sluz i przez jakiś tydziem mnie pieklo i swędziało (w międzyczasie byłam pod namiotem przez weekend, było wtedy gorzej). dwa dni przerwy, dostałam okresu, było ok i od 4 września (10 dzień cyklu) mam śluz, od 12 dnia cyklu znowu jest gęsty, grudkowaty i odczuwam pieczenie. czy to jest grzybica? czy tak moze jednak wyglądac śluz w ciąży? prosze o pomoc.

ps. nie moge isc do ginekologa, gdyz jestem za granica.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 9:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ew123 tak to jest infekcja, a udac sie do lekarza musisz, gdyz tego sama sie nie pozbedziesz, niezbedne jest leczenie.

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 10:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile Mam pewien problem, zapewne jak każdy kto tu zagląda. Od dwóch miesięcy nie dostałam normalnego okresu. Choć pojawiał się w terminie i trwał tyle co zawsze, to jednak zamiast czystej krwawej wydzieliny pojawiła się krwisto-brązowa. Wiem, że powinnam u lekarza zawitać po pierwszej takiej 'miesiączce', ale w pracy sezonowej nie miałam możliwości. Teoretycznie obstawiałabym infekcję lub coś w tym stylu, bo latem z dziewczynami z pracy miałyśmy łazienkę, która pozostawiałaby wiele do życzenia, ale chciałabym się tylko dowiedzieć czy zmieniona w ten sposób miesiączka nie mogłaby być przypadkiem zwiastunem ciąży? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 10:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrób test to się wszystko wyjaśni...Będzie już wiarygodny...
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Wrz 27, 2009 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W czasie ciąży śluz jest zazwyczaj biały lub w odcieniach żółtego o konsystencji kremiku , balsamu. Może się zdarzyć śluz zabarwiony na różowo ale to już wymaga konsultacji z lekarzem.
W Twoim wypadku kiedy w dniu spodziewanej miesiączki pojawiło sie plamienie krwisto- brązowe może to oznaczać np. brak owulacji w tym cyklu . Endometrium było bardzo cienkie i w związku z czym śluzówka bardzo delikatnie się złuszczała. Ja miałam takie miesiaczki wiele miesięcy kiedy stwierdzono u mnie brak owulacji.
W każdym bądź razie żeby wykluczyć ciąże możesz wykonać test .

Powrót do góry
efra

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny. ja mam bialy sluz jestem dwa dni przed spodziewana miesiaczka mam tem 37.8 ten sluz jest bez zapachu . brzuch mnie boli jak przed okresem ale przewaznie bolal w dniu spodziewanej miesiaczki. i szczerze to dziwnie sie czuje. rwie mnie w @ i mam nabrzmialy brzuch. tydzien po stosunku i po dniach plodnych zroilam badanie bhcg i wynik poniżej 1 , a to bylo 25 a okres mam dostac 1.10 mozliwe ze bede mama
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Wrz 29, 2009 9:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety po samym śluzie nie można wywnioskować ciąży . Byłoby to zbyt łatwe;). Śluz "ciążowy " jest praktycznie taki sam jak drugiej fazie cyklu czyli w fazie w której Ty sie znajdujesz. Tak samo objawy przedokresowe mogą występować na początku ciazy.Test z krwi zrobiony raczej za wcześnie. Temperatura prawidłowa. Jeśli nie spadnie to w dniu lub po dniu spodziewanej miesiączki zrób test ciązowy

Powrót do góry
Cirstan

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 9:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O matko w koncu trafiłam na forum gdzie ktoś odpisuje! Smile no wiec moj problem wyglada tak ze okres spoznia mi sie juz 10 dni Sad Kochałam się z facetem ponad dwa tygdnie temu ( 17 dni ) Używalismy przezerwatyw a zanim skonczyl wszyszedł ze mnie.. Przedwczoraj nie wytrzymałam i zrobilam test , wynik negatywny. Śluzu nigdy u siebie nie obserwowałam Sad teraz widze ze jest bialy, gęsty.. Więc znowu zaczęłam się bać SadSadSad Moja ginekolog na mocna bole menstruacyjne przepisała mi Aulin . Mialam brać przez siedem dni przed okresem, brałam.. Okresu jednak się nie doczekałam Sad jak myślicie, czy to opoznienie moze miec jakis zwiazek z lekiem ?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Opoznienie wynikiem ciazy napewno nie jest.... skoro zrobilas test 16 dni po stosunku, a byla prezerwatywa dodatkowo wytrysk nastapil poza toba to naprawde szans na ciaze nie ma.

Co do sluzu jest to sluz typowo nieplodny.

Wydaje mi sie ze Aulin nie ma wplywu, bo jest to srodek przeciwbolowy, przeciwzapalny.... a miesiaczka moze spozniac ci sie ze stresu

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale czy to normalne że spoznia się tak długo ? Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło.. Sad Test zrobilam dokładnie 16 dni po odbytym stosunku.. uff czyli nie muszę się martwic.. Jesli jest to sluz płodny to na okres jescze będe musiała poczekać.. Mylę się ? jesli chodzi o aulin przyszło mi to do głowy ponieważ rozmawiałam dziś o tym z przyjacielem i powiedział mi ze przypomina mi sie że jego dziewczynie kiedyś spozniał sie okres 3 tygodnie (sic!) I pozniej to powiązali z jakims lekiem na bole menstruacyjne który brała przez kilka dni przed okresem.. Nazwy nie pamiętał .

mam jeszcze pytanie .. jesli podczas stosunku wytrysk w ogóle nie nastąpił , to nie ma czego się bać ?

Dziękuje bardzo , bardzo za odpowiedz Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 33, 34, 35  Następny
Strona 27 z 35