Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
asiaczekk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 11:27 pm Temat postu: |
|
|
nowicujszko, DZIEKI
stosujemy antykoncpecje zawsze zaraz od okresu ( w czasie okresu nie wspolzyje) az do tych 3-4 dni przed okresem ... wtedy zdarza sie nam wspolzyc bez, ale z reguly jestem pewna ze dni plodne minely , w tym wypadku tez bylam pewna ...
do momentu kiedy jest 30 dzien cyklu , wieczor, a ja okresu brak ...
zawsze dostawalam rano , po nocy ...
ale coz poczekam , wydaje mi sie ze moze sie poprostu opoznic,moze przez te nerwy i pecherz
krzyze mnie tak bola jak zawsze przed @
moglaby juz przyjsc ...
mam juz jedna dzidzie i narazie chcialabym poczekac jeszcze chwile ..
a co powiecie na teorie ze moga byc 2 owulacje w czasie cyklu ? kiedy sie to zdarza i czy jest to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 11:55 pm Temat postu: |
|
|
Zdarza się to przy zaburzeniach hormonalnych, np. po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej. Lub gdy wystąpił cykl bezowulacyjny, w następnym cyklu może dojść do uwolnienia dwóch komórek jajowych.
Dochodzi do tego w odstępie (góra) kilku godzin. Nigdy dłużej. Jest to związane z tym, że ciałko żółte powoduje wydzielanie hormonów które blokują dojrzewanie kolejnej komórki jajowej. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiaczekk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 11:56 pm Temat postu: |
|
|
rozumiem ze jak mialam owulacje w 16 dniu to ewentualnie w 17 moge miec kolejna , ale np w 27 dniu cyklu juz nie ..? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 11:58 pm Temat postu: |
|
|
Już 18 nie będziesz mogła mieć kolejnej owulacji. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niunia159123
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 3:16 pm Temat postu: okres po 18 dniach spóznienia, uf |
|
|
Dziś po 18 dniach spóznienia dostałam okres i czuje ulgę, bo to juz mi na psychike siadało Dzeekuje wszystkim za wsparcie. a poza tym trzeba bedzie wybrać śie do ginekologa po tabsy anty. Istnieje możliwość zajścia w ciąze jak bierze sie tabletki, po jakim czasie od brania zaczynaja działac? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Teoretycznie nie ma takiej możliwości jeśli bierzesz tabletki regularnie o stałej porze, od pierwszego dnia cyklu czyli od pierwszego dnia miesiączki. Jesteś wtedy zabezpieczona już od pierwszego dnia przyjmowania tabletek. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niunia159123
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 6:29 pm Temat postu: tabsy a alkohol |
|
|
a czy alkohol podwyższa prawdopodobieństwo zajścia z ciąże jeżeli bierze sie regularnie tabletki. o której godz najlepiej brać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Alkohol nie wpływa na działanie tabletek.
A co do godziny...Nie jest ważne o której. Ważne żeby zawsze o tej samej _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KaRoLcIa15552
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 9:37 pm Temat postu: ;(( |
|
|
miałam dostać okres tydzień temu a nie mam. Z chłopakiem sie nie kochałam. ani nic. nie wiem przez recznik chyba ciaze nie zaszłam. a przez spodnie plemniki nie przejda..;((((((( strasznie sie boje...;(((( w styczniu miałam dużo stresu ale musze wiedziec czy nie jestemw ciazy...;(((( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 10:11 pm Temat postu: |
|
|
To zrób test. Najlepiej z krwi. Oczywiście jeśli wcześniej się z nim kochałaś i ewentualnie mogło dojść do zapłodnienia. Jeśli nie, idź do ginekologa na pewno coś poradzi. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|