Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wiktoria Gość
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 4:12 pm Temat postu: . |
|
|
tylko jest maly problem,moje ubezpieczenie zdrowotne obejmuje tylko ngle wypadki,jestem teraz za granica,a nie mam ochoty placic 30 euro za wizyte |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 4:48 pm Temat postu: |
|
|
ałć, no to troche komplikuje sprawe.
Jeżeli wracasz za jakiś nie długi czas - a nie pojawia sie nic niepokojącego oprucz braku miesiączki to można by sie zastanawiać nad wizytą w kraju gdy przyjedziesz.
Jeżeli jednak to dłuższy pobyt za granicą, to sprawe należalo by jakoś rozwiązać. I moim osobistym zdaniem - bo ty zrobisz jak zechesz i jak uznasz - to jenak konsultacja lekarska była by wskazana.
"Polak potrafi" takie przyslowie mami o nas samych, może to nie do końca poprawne co napisze, ale każdy system da sie oszukać Owszem najlepiej bylo by nie kombinować i sprubować załatwić to normalnie, ale czasem nie ma inneg wyjści jak działanie na granicy prawa. Nie wiem jak to jest nie sprawdzałem tego nigdy - ale na zdrowy rozsądek to w nagłych przypadkach to raczej lekarze prubują dociec wszystkiego co sie stało, więc kilka problemów na raz które dają nie wiadomo skąd i jak natychmiastowy efekt. Podając lekarzowi wszystkie (w tym i brak miesiączki) objawy
Ale to już lepiej bylo by uzgdnić i skonsultować z kimś kto mieszka na miejscu i wie jake są procedury w takich przypadkach i czy szło by tak działać (prawde mówiąc na granicy prawa).
Jeżeli jednak uznasz że pruba oszukiwania nie jest najpewniejsza a Ty będziesz czuła obawy czy pogorszy sie coś, to pamiętaj że TY jesteś najwazniejsza pieniądze da sie zarobić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiktoria Gość
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 4:56 pm Temat postu: . |
|
|
otoz 1 kwietnia wracam do polski,wiec napewno pojde.Gdy nie bralam tabletek czesto mialam problemy z miesiaczka.Czeso mi sie spozniala a raz mialam tak ze przez 3 miesiace nie mialam okresu.Lekarka powiedziala ze to moje zaburzenia hormonalne .raz przepisalam mi luteine na wywolanie okresu,wiec mysle ze poszekam do powrtou do polski. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2006 5:29 pm Temat postu: |
|
|
A przez ten miesiąci i troche nie stresuj sie tak Postaraj jakoś zrelaksować
Życze powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Słoneczko_19 Gość
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2006 12:08 am Temat postu: |
|
|
Mam pytanie - czy jeśli wzięłam postinor i pierwsza miesiączka po jego zażyciu wystąpila w normalnym terminie, czy możliwe jest, że następna się opóźni? Właśnie mam taką sytuację że okres mi się spóźnia, i nie jestem, pewna, czy jest to spowodowane postinorem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2006 4:51 pm Temat postu: |
|
|
Postinor może spowodować chwilowe zmiany hormonalne, tak więc może opóźniac miesiączkę.Zastosowanie postinoru mogło wpłynąć na rozregulowanie cyklu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Misiek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:13 pm Temat postu: nerwy, spozniajacy sie okres... |
|
|
Witam
Mojej kochanej dziewczynie spoznia sie czwarty dzien okres, przewaznie dostaje regularnie co 30-31 dni, ale kilka razy zdazyly sie kilkudniowe opoznienia... Nie wiem czy powinienem miec jakiekolwiek powody do zmartwien bo za kazdym razem przy zblizeniu mialem prezerwatywe (durex) dokladnie zalozona, sprawdzona, nie bylo zadnego pekniecia czy cokolwiek...
Dziewczyna mowila, ze miala bole ktore moglyby wskazywac na nadejscie miesiaczki (wczoraj i dzisiaj).... czy to jest jakis wiarygodny znak nadejscia miesiaczki???
a w ogole to ma dopiero 18 lat i nie byla jeszcez u ginekologa, chociaz mowilem wielokrotnie, tym bardziej ze zdazalo sie ze 3 razy ze w 1 dzien cyklu miala potworne bole, doslownie zwijala sie z placzu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:25 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma powodów do niepokoju.
Bardzo często zdarza się że pierwszy dzień okresu jest najbardziej bolący, ja nawet w tym dniu nie próbuje wstawać z łóżka, dosłownie umieram...nie jest to nic nienormalnego, niektóre dziewczyny mają nawet tzw. skurcze porodowe. Powiedz swojej dziewczynie, żeby =brała środki przeciwbólowe, jeżeli nie chce iśc do lekarza, a przede wszystkim niech bierze nospe.
Tak samo mogą wystąpićbardzo różne bóle zapowiadające nadejście miesiączki, np. bóle piersi, głowy, pleców, napuchnięte podbrzusze.
A spóźnienia okresu typu jeden, dwa dni są jak najbardziej normalne, niewiele kobiet dostaje okreszawsze dokładnie w tym samym dniu cyklu(chyba że te które zażywają pigułki antykoncepcyjne)
Jednak Twoja dziewczyna powinna udać się do lekarza ginekologa na badania kontrolne i cytologie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Misiek
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:38 pm Temat postu: |
|
|
hej
Moj skarb mowi, ze nospa na nia wcale nie dziala, ibuprom jedynie...
przed chwila mi napisala na gg, ze "cos sie dzieje w brzusiu"... i chyba bedzie dobrze
dzidzia kopie nie no zart.. ;D
dam znac jeszcze co i jak
ale do lekarza i tak pojdzie...
PS
nie moge za rzadne skarby przekonac jej do pigulek...
mowi ze nie chce brac ich na pewno bo za duzo skutkow ubocznych i potem w przyszlosci mozliwe ze bedzie miala problemy z zajsciem w ciaze ;O
moim zdaniem mocno przesadza...
nie moge pojac czmu skoro tak mocno przezywa nadejscie kazdej miesiaczki, co jest oczywistym znakiem ze prezerwatywa nie daje jej poczucia bezpieczenstwa, uparcie trzyma sie ze pigulki sa beee... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Netka
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 11:50 pm Temat postu: |
|
|
Twoja dziewczyna ma trochę racji co do pigułek.Wystarczy przeczytać ulotkę informacyjną.Można się nieźle wystraszyć Lista działań niepożądanych jest długa,ale jest to jednak najpewniejszy środek antykoncepcyjny.Obecnie istnieją specjalne pigułki z małą zawartością hormonów,przeznaczone dla młodych dziewcząt Jeśli zażywa się je prawidłowo według zaleceń lekarza,to niebezpieczeństwo jest minimalne Jeśli chodzi o kłopoty z zajściem w ciążę,to płodność powraca zwykle do 3 miesięcy po odstawieniu tabletek Pozdrawiam i radzę skonsultować z lekarzem jaki środek antykoncepcyjny będzie dla Was najlepszy.Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|