Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
smiley21
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 7:26 am Temat postu: |
|
|
Tak na pewno , bo to było odpowiednio wcześniej. tego jestem pewna w 100%. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Idź do ginekologa...Ciążę bym wykluczała. Ale nadżerka prawdopodobna. Ewentualnie zwykłe przesunięcie. Organizm to nie maszyna...Czasem musi pokaprysić _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smiley21
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 8:50 pm Temat postu: |
|
|
dzisiaj zrobiłam test. jedna kreska - wynik negatywny. teraz włąsnie musze sie udać do gina bo coś jest nie tak ... okres zawsze regularny . także dziwne , dzisiaj juz 10 dni spóźnienia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:08 pm Temat postu: |
|
|
Test żeby był wiarygodny możesz wykonać najwcześniej 14-16 dni od stosunku. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nica23
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam, kochałam się z moim mężczyną 17 dnia cyklu, cykle mam nieregularne (zazwyczaj 30-33 dni), dziś mija 37 dzień, a ja wciąż nie mam okresu, zrobiłam 3 testy, wynik negatywny, brak ciąży. Objawy mogłaby pasować do obu sytuacji - bóle piersi, innych niepokojących objawów nie mam, z wyliczeń byłby to 3 tydzień ciąży. Po świętach udam się do ginekologa. Co sądzicie jestem w ciąży? Mozliwe, że stres ma wpływ na spózniajaca się miesiaczkę. Nie wiem też czy dni płodne w tym miesiacu powinnam liczyć od przeciętnej czyli 32 dni, czy od tego cyklu - czyli już 37 dni? Prosze o radę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Nica23, były to najprawdopodobniej dni płodne, więc ryzyko ciąży istnieje. testy teoretycznie powinny być już wiarygodne, ale różnie z nimi bywa, więc albo zrobiłabym beta hcg z krwi lub poczekała kilka dni i powtórzyła test apteczny. stres również może być przyczyną opóźnienia się miesiączki, wtedy dni płodne byłyby liczone od dnia kolejnego okresu, ale ponieważ nie znamy przyczyny braku okresu, to nie ma co tego teraz wyliczać. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pcheleczka19
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich
Jestem tu nowa:) Czytam wszystkie posty i mam w sumie tez kilka pytan zwiazanych ze spozniajaca sie miesiaczka.
Zawsze lepiej porozmawiac na ten temat z kobietkami,ktore maja jakies wieksze pojecie w tej dzidzinie...
a mianowicie mam taki problemik.
jestem ze swoim przyszlym mezem od 6 lat,zawsze uwazalismy i zabezpieczalismy sie gdyz bylam jakby to powiedziec niedouczona w tej kwesti a mianowicie myslalam,ze kazdy stosunek bez zabezpieczenia moze skonczyc sie zaplodnieniem;) teraz wiem ze to nie jest takie proste i sa dni w ktorych mozna zajsc w ciaze i tez takie dni kiedy nie jest to zbytnio realne...
od jakiegos czasu chyba zegar biologiczny zaczal mi tykac bo bardzo zapragnelam miec dzidzie...
zaczelismy uprawiac milosc bez zadnych zabezpieczen,
wczesniej cykle mialam regularne co 30 dni lecz niestety od dwoch miesiecy strasznie mi sie rozregulowala miesiaczka...i niestety niewiem czym jest to spowodowane...
ostatnie miesiaczki mialam w tych dniach:
06.12.08
05.01.09
no i tu cos sie poprzestawialo(juz nawet bylam u lekarza bo myslalam ze nam sie udalo,ale niestety dostalam miesiaczke)
15.02.09
pozniej jeszcze bardziej mi sie okres opoznil i jak widzicie znowu sie strasznie przesunal...tez cieszylam sie ze byc moze zaszlam,ale niestety tak nie bylo...
28.03.09
no i wlasnie tu mam prosbe i pytanko do Was.
czy wiecie moze czym moze byc spowodowane takie rozregulowanie miesiaczki?
czy ze mna jest cos nie tak odkad zaczelam probowac zajsc w ciaze..?
teraz chociazbym chciala niewiem kiedy mam plodne i juz calkiem zdezorientowalam sie w tej sprawie...
bylabym wdzieczna za jakiekolwiek podpowiedzi...moze ktoras z was byla w podobnej sytuacji?
serdecznie pozdrawiam i z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 11:52 pm Temat postu: |
|
|
Przyczyn może być wiele. Od stresu po zmiany hormonalne. Co do dni płodnych, zapraszam do działu metody naturalne, tam jest napisane jak je wyliczyć przy nieregularnych cyklach.
I polecam wybrać się do ginekologa, a do tego zbadać poziom hormonów( z krwi). _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pcheleczka19
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 11:11 am Temat postu: |
|
|
dzieki sliczne za zainteresowaniem moim postem
szczerze to co do zmian hormonalnych to malo prawdopodobne...
chociaz moze i masz racje sama niewiem....
pojde do ginekologa i zobacze co tam sie dzieje....porobie wszystkie badania,tylko musze czekac na miesiaczke bo niewiem juz sama kiedy ja dostane...i pewnie najlepiej byloby isc po...
tabletek anty. nie biore juz ponad rok i jeszcze przed dwoma miesiacami wszytsko bylo jak najbardziej dobrze...
troszke mi smutno,ze to wszystko zaczelo sie dziac teraz kiedy staramy sie o malenstwo....
no nic takie zycie czas pokaze czy wszystko jest ok...
jeszcze raz dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam cieplo! :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Po prostu idź. Zrobi usg i zobaczy w jakim stadium jest endometrium. I wtedy najwyżej zrobi badanie lub nie... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|