Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jaa18
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 03, 2011 11:06 pm Temat postu: |
|
|
nie stosuje.Pojawiła się miesiaczka ale taka skapa mozna powiedziec bardzo skapa tylko 3 dni nigdy tak nie miałam.Niewiem może to normalne,ale jak mi kolezanka powiedziala,że miała miesiaczke a juz była w 4 tyg ciaży to aż mi dreszcze przeszły.ostatnio przez 2 dni spa nie mogłam czułam cos w gardle jakby wymiotowac się chciało,głowa boli brzuch i ten apetyt na słodycze i owoce masakra.Może ja już jestem przewrażliwiona juz sama nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klementyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 5:12 pm Temat postu: |
|
|
Potrzebuję Waszej pomocy. Dzisiaj mija już 41 dni cyklu, a okres nadal się nie pojawia. Od maja nie biorę tabletek anty (Yaz, brałam prawie 3 lata z przerwami) i od tamtego czasu moje cykle wahały się w granicach 30-34 dni. W połowie lipca popłynęłam na miesięczny rejs i zastanawiam się, czy to nie z tego powodu okres mi się opóźnia. Ostatni miałam na morzu, 19 lipca i od tego czasu nic... Po powrocie z rejsu (17 sierpnia) trochę poszaleliśmy z moim partnerem, co prawda używaliśmy gumek (nic nie pękło), ale były też zabawy z paluszkami (na których mogła się znajdować sperma) i szybkie wkładanie/wyciąganie penisa z pochwy bez gumki. Czy możliwe, żebym zaszła w ciążę? Czy raczej cykl mi się rozregulował przez to pływanie? Poradźcie coś proszę... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 9:28 pm Temat postu: |
|
|
klementyna, moim zdaniem cykl nie mógł Ci się rozregulować przez to, że miesiąc temu pływałaś statkiem piszesz, że było zabezpieczenie, nic nie pękło, więc nie powinnaś się raczej martwić, ale ..
nie rozumiem tego, że na palcach mogło znajdować się nasienie .. czy partner wprowadził Ci je do środka ? no wydaję mi się, że chyba takich rzeczy byście nie robili .
powiedz mi tak:
* który był to dzień cyklu,
* czy te zabawy i szybkie jak to określasz "wkładanie i wykładanie" było przed czy po współżyciu ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klementyna
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 11:29 pm Temat postu: |
|
|
dzięki wielkie za odpowiedź.. To był 28-29 dzień cyklu, więc mało prawdopodobne żebym miała wtedy dni płodne, ale po tym morzu to wszystko jest możliwe chyba...;/ A te zabawy z wkładaniem/wyjmowaniem to były przed stosunkiem, ale parę godzin po poprzednim. No a z tymi palcami to niestety było po stosunku, tak może z 10-15 minut po, partner tylko wytarł ręce przed tym, ale podobno plemniki na wolnym powietrzu żyją zaledwie parę sekund? Nie wiem, czy mam w ogóle powody, żeby panikować, ale ten spóźniający okres mnie dobija...;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:25 am Temat postu: |
|
|
klementyna w 28dc nie ma szans na ciaze.
okres rozregulował sie bo:
- zaprzestałas brac tabletki
- miałas miesieczny rejs co wiaze sie ze zmiana klimatu.
do tego dojdzie stres i opoznienie gotowe.
wg mnie nie ma powodu do obaw
spokojnie wyczekuj @.
mozesz dla swietego spokoju zrobic tescik ale jestem pewna ze wyjdzie negatywny
głowa do gory _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 9:49 am Temat postu: |
|
|
klementyna, dokładnie, w takim razie nie ma szans na ciąże skoro to był 28 dc cyklu .. tak jak pisze koleżanka wyżej: wyczekuj okresu _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klementyna
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie, trochę mnie uspokoiłyście:) Ale kurczę, żeby aż tak duże było to opóźnienie?? Na wszelki wypadek zrobię test, bo mój mężczyzna to już spać nie może z nerwów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 10:16 am Temat postu: |
|
|
nie ma szans na ciaze ale zrob dla spokoju _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
klementyna
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 5:30 pm Temat postu: |
|
|
tydzień temu zrobiłam test, wynik negatywny. Ale okres nadal się nie pojawia. To już 50 dni od ostatniego okresu... Żeby aż tak się rozregulował? Możliwe to? Może powinnam się wybrać do lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 11:00 pm Temat postu: |
|
|
powinnas.