Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Paulina007 stres, choroba, leki, to wszystko może opóźnić okres, czasmi na prawdę o bardzo długo.
W ciąży byc nie możesz, bo nie ma z czego. Ale jeżeli okres nie będzie przychodził jeszcze przez kilka dni, zawsze możesz iść do ginekologa, zbada Cię i może da jakiś lek na wywołanie, jeśli uzna to za konieczne. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Joee
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 10:32 pm Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór
Mam poważny problem, ponieważ od 6 dni spóźnia mi się okres, który zwykle trwa 28 dni. Zawsze bardzo dokładnie się zabezpieczamy (prezerwatywy) , i nigdy nie doszło do wytrysku w środku. Wczoraj rano dwukrotnie wykonałam test płytkowy i oba testy jednoznacznie wykazały brak ciąży. Mimo to nie czuje się najlepiej i martwię się , że testy mogą być nieskuteczne. Jestem na 1 roku studiów ; duża ilość nauki mnie przytłacza a także sporo stresu i presji ze strony rodziny nie działa na mnie pozytywnie.
Proszę o jakieś rady. Czy mam udać się już do ginekologa? Albo czy w sposób naturalny mogę jakoś wywołać okres? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 11:14 pm Temat postu: |
|
|
joee 6 dni po terminie - to wynik prawidłowy - nie martw sie . w ciazy nie jestes !
Joee napisał: | Czy mam udać się już do ginekologa? |
powinnas.
Joee napisał: | Albo czy w sposób naturalny mogę jakoś wywołać okres? |
raczej nie. od tego jest gin zeby dac cos na wywołanie.
na własna reke nic nie rob. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paulina007
|
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 6:08 pm Temat postu: |
|
|
hej denerwuje się moim okresem dzisiaj jest 12 dzień spóżnienia i dalej nic brzuczh mnie z rana lekko boli ale to dosłownie chwile i to koniec. czy to możliwe żeby po lekach i stresie tyle dni się okres spóżnił? czy któraś z was miała takie coś? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Hej!Ja piszę z takim pytaniem czy mogę byc w ciąży.Powinnam dostac okres 3 tego miesiąca a już jest 10 i dalej nic leci za to biały sluz.Kochałam się 28 pażdziernika.Dzisiaj zaczeły mi bolec piersi mam wrażenie,że są bardziej nabrzmiałe tak jak przy pierwszej ciazy.Wytrysk był niestety we mnie nie wszystko ale poleciało.I takie moje pytanie czy sa szanse,że nie jestem w ciaży??Robiłam test wyszedł negatywny,ale robiłam go 5 dni po stosunku.Czekam na odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 10:36 am Temat postu: |
|
|
ja18 test robiłas za wczesnie..5 dni po stosunku i juz chcesz miec wynik?
nie ma tak szybko/.
najwczesniej robisz w dniu @, jesli spoznia Ci sie juz tyle dni to napewno wynik bedzie prawidłowy.
a miałas wtedy dni płodne? szanse na ciaze sa tym bardziej ze wytrysk był w srodku.
zrob test i migiem do lekarza jak sie okaze ze to ciaza.
Paulina007 mozliwe. stres to głowny winowajca.
mozesz dla spokoju rowniez zatestowac albo wybrac sie do gin na wywołanie @. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 11:44 am Temat postu: |
|
|
z moich obliczerń wychodzi,że to był dzień niepłodny,ale juz sama nie wiem może mi się dni pomyliły z 26.26 to akurat był ostatni dzień płodny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Joee
|
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Postanowiłam poczekać jeszcze kilka dni na okres ponieważ od 3 dni brzuch mnie boli jak na okres a już 9 dni spóźnienia , piersi mam powiększone ale okresu jak nie bylo tak nie ma...
Zrobiłam dzis trzeci juz test , każdy był różnej firmy, wszystkie pokazały jedną kreskę. Mam bardzo napięty i stresujący tydzień.
Chyba pozostanie wizyta u ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paulina007
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 12:53 pm Temat postu: |
|
|
hej nie wiem co się ze mną dzieje już 2 tygodnie zpóźnia mi się okres czasami zaboli mnie podbrzusze jak na okres i czasami jajnik, na dodatek wczoraj wieczorem zrobiło mi się niedobrze w nocy wymiotowałam i dzisiaj mnie mdli cały czas nie wiem czy się zatrułam czy jak. już sama nie wiem co robić. pewnie pomyślicie że to może objawy ciący ale czy można zajść w ciąze bez stosunku, jedynie uprawialiśmy z chłopaiem peeting i to tak że jak on mnie pieścił to był ubrany a jak ja jego to ja byłam ubrana i jak on doszedł to było koniec igraszek. juz mam psychike zrytą od tego wszystkiego czy może coś przeniosłam na swoich rękach jak się myłam wieczorem i doszło do zapłodnienia poradcie coś? co o tym myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jaa18
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Hej!Zrobiłam test drugi i wyszedł negatywny i dalej nie dostałam okresu.Piersi mi bolą,mdli mnie rano i podbrzusze czasami pobolewa.Juz sama nie wiem co myslec czy jestem w ciązy czy nie może test zle pokazał już sama nie wiem.A od stosunku mineło 12 dni to powinien test pokazac prawidłowo a okres powinien byc 3 listopada. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|