Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joee

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lis 12, 2011 2:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dostałam wreszcie okres Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
jaa18

PostWysłany: Wto Lis 15, 2011 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej!Pisze w tej samej sprawie dalej nie dostałam okresu juz spóznia sie 13 dni a 2 testy pokazały,że niby nie jestem w ciązy.I co to może by?/czekam na odpowiedzi
Powrót do góry
Tuncia

PostWysłany: Sob Gru 24, 2011 9:11 am    Temat postu: :(:( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Potrzebuję waszej porady i opinii, bo nerwy, rozmyślania i stres już mi tak zamydliły oczy, że nie jestem w stanie trzeźwo myśleć...
Zacznę od początku... Kochaliśmy się z partnerem bardzo często... zawsze w dni niepłodne (omijalismy 10-18 dni cyklu)... zawsze stosowaliśmy prezerwatywy, które nigdy nie pękły, ani się nie zsunęły... a mnie się już spóźnia 3 dni okres i ani widu ani słychu żeby miał się pojawić, zero typowych objawów... Robiłam 2 razy test ciążowy w 29 i 32 dniu cyklu... (cykle miałam praktycznie zawsze 30 dniowe).... oba testy wykazały brak ciąży...

Proszę o opinię, czy jest jakaś możliwość ciąży? kurcze, ani pójść do ginekologa teraz bo są święta, nie wiem... pomocy Kochani
Powrót do góry
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Sob Gru 24, 2011 11:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tuncia jeśli z prezerwatywą nie się nie stało, to ciąża wykluczona, opóźnienia mogą wynikać z różnych przyczyn 3 dni to żadne opóźnienie.
Powrót do góry
Laughatis

PostWysłany: Sob Gru 24, 2011 1:08 pm    Temat postu: Spóźniony okres Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, piszę w sprawie mojej dziewczyny.
Okres spóźnia się już 2 tygodnie a stosunki uprawialiśmy z prezerwatywami i żadna z nich na pewno nie pękła. Dziewczyna zrobiła 2 testy, pierwszy tydzien po dacie w której powinna rozpoczac sie menstruacja a drugi wczoraj 2 tygodnie po tej dacie a okresu nie ma dalej. Bardzo oboje sie stresujemy. Nie wiemy czy mamy się bać czy ciąża jest możliwa... Proszę o opinie i jakieś porady dodam że dziewczynę bolą piersi od 2 tygodni.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Gru 24, 2011 2:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli test wyszedł negatywnie, stosunki były zabezpieczone to jakim cudem miało dojść do zapłodnienia? Okres spóźnić się może z wielu powodów i nie koniecznie przez ciąże Wink. Zaburzenia hormonalne, stres, choroba itd.

Powrót do góry
alloir

PostWysłany: Czw Gru 29, 2011 11:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moj domowy sposob na wywoalnie okresu ktory sie spoznia- z doswiadczenia wiem, ze nerwy po prostu blokuja okres i juz, nawet jezeli wam sie wydaje, ze sie nie denerwujecie:) wiec- goraca kapiel kilka dni z rzedu i relaksacja- jest kilka na youtube.Laughatis, to że Twoją dziewczynę bolą piersi od dwóch tygodni to NIC, spokojnie, to podświadomość, teraz pewnie sygnalizuja okres. Jeżeli chce, żeby nadszedł musi się totalnie odprężyć, cała, szczególnie w środku, na pewno jest spięta i dlatego się opóźnia...
Powrót do góry
on.

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 6:53 pm    Temat postu: brak okresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam,
jaka może być przyczyna braku okresu, dość długa już bo około pół roku, kobieta odczuwa każdego miesiąca objawy nadejścia okresu tak jak przy zwykłej miesiączce, jednak nic nie nadchodzi...
ciąża chyba wykluczona - brak współżycia, jedynie petting nie zakończony wytryskiem u mężczyzny, ewentualnie płyn wynikający z podniecenia w pierwszej fazie mógł mieć kontakt z miejscem intymnym partnerki...
waga partnerki 50kg, wzrost 160cm, więc raczej z tym problemów nie ma...

pozdrawiam
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Sty 15, 2012 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zaburzenia hormonalne to najprawdopodobniejsza przyczyna. Trzeba sprawdzic czy jajniki nie sa policystyczne,

Powrót do góry
karolajjnn

PostWysłany: Wto Lut 21, 2012 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okres spóźnia mi się już ok 2 tygodni. był petting ale bez wytrysku itp był płyn ale na moich rękach, które potem wytarłam w mokrą chusteczkę ( kilka razy) bardzo bolą mnie sutki i pobolewa mnie brzuch od kilku dni. ostatnio chorowałam przez 2 tyg ale nie zażywałam leków ( nie poszłam do lekarza) i ratowałam się aspiryną itp była też studniówka i przyznam, że co weekend leje się dużo alkoholu więc może to ma jakiś wpływ. nie wiem o co chodzi i czemu się spóźnia ale człowiek sobie wszystko może wkręcić, chociaż wiem, że ciąża nie jest możliwa, to okres spóźnia mi się akurat w tym miesiącu, w którym był ten nieszczęsny petting... już nie wiem co mam myśleć
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Następny
Strona 20 z 25