Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Spóźniony okres (part.4)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ania 81

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 27, 2012 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Również mam problem ze spózniającym się okresem, powinnam dostac 2 tyg temu. Byłam przeziębiona, brałam leki, pózniej doszedł mega wielki stres z powodu braku okresu, były stosunki przerywane- w dni niepłodne, w dni płodne wstrzymywaliśmy się od współżycia, albo była prezerwatywa, 7 miesięcy temu odstawiłąm tabletki anty, miałam okres nieregularnie ale nigdy tak długo jak teraz, czy to możliwe że przez stres nie mam okresu? Czytałąm, że można w ten sposób "zablokowac się psychicznie"? Doszedł jeszcze jakiś wyciek z piersi przy ucisku. W czwartek jestem umówiona z ginem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Czw Mar 01, 2012 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ania 81 jeśli dni niepłodne zostały prawidłowo wyliczone i wytrysk nastąpił nie odrazu po wyjściu, to powinno być ok, jeśli jest już po terminie spodziewanej miesiączki to poprostu zrób test, ginekolog nic konkretnego Ci nie powie, wczesną ciąże może potwierdzić tylko test, zwykły lub z krwi.
Powrót do góry
ania 81

PostWysłany: Sob Mar 03, 2012 3:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedz.
Test zrobiłam - negatywny, na szczęście Very Happy
U ginka byłam, przy badaniu powiedział już, że ciąży nie ma, ale dla pewności zrobił usg, które również wykluczyło ciążę, stwierdził, że gdyby byłą ciąża na pewno byłoby ją widac już, bo to byłby 5-6 tydz. Dostałam tabletki anty na wyregulowanie cykli i skierowanie na badanie TSH, FT4 I PROLAKTYNY.
Powrót do góry
Paulina007

PostWysłany: Czw Mar 15, 2012 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej nie wiem gdzie mam o tym pisać ale stwierdziłam że to będzie najlepsze miejsce. chodzi o mój okres. nie wiem co się dzieje ale co 2 okres mi się spóźnia o kilka dni. jak dostane okresu po tym opóźnieniu to następny jest w terminie tzn po 29 dniach za to kolejny znowu się opóźnia o kilka dni. co to może być? miała któraś z was takie coś? zaczynam się tym trochę denerwować. proszę napiszcie coś o tym.
pozdrtawiam
Powrót do góry
ania 81

PostWysłany: Czw Mar 15, 2012 3:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Paulina wg mnie to jest ok, ważne że okres jest, jeśli spóznia się tylko kilka dni to chyba nie ma powodów do niepokoju.
Powrót do góry
Paulina007

PostWysłany: Czw Mar 15, 2012 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no może masz rację ale to jest dla mnie dziwne że co 2 okres mi się spóźnia. nie wiem czym to jest spowodowane. czy z którymś z moich jajników coś jest nie tak czy jak. sama już nie wiem Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Mar 15, 2012 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To najnormalniejsze w świecie i nie szukaj przyczyn...

Powrót do góry
Paulina007

PostWysłany: Pią Mar 16, 2012 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok uspokoiłyście mnie trochę może z czasem to wróci do normy i będzie ok. dzięki za wszystko
Powrót do góry
GoneWithTheWind

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2012 1:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.

Dzisiaj mija już ponad dwa tygodnie, odkąd spóźnia mi się okres.
Zawsze mam nieregularne, ale tak maksymalnie do 10 dni.(zawsze cykle się przedłużają, nigdy nie przyszedł wcześniej).
Ostatni miałam 25 lutego, trwał około 5 dni. 3 marca (czyli tuż po okresie) uprawialiśmy z chłopakiem petting - doszedł, ale oczywiście z dala ode mnie, mieliśmy już kilka niebezpiecznych sytuacji, dlatego teraz obsesyjnie dbamy o higienę - zawsze najpierw on dotyka mnie, wcześniej dokładnie myje ręce, później ja jego (może romantyzmu i spontaniczności w tym nie ma, ale bezpieczeństwo przede wszystkim, dlatego nie zdecydowaliśmy się na współżycie ).
Byłam co prawda w tym miesiącu chora- brałam antybiotyki, dietę też mam nie najlepszą - w ciągu tygodnia jadam dziennie dwie kanapki, raczej nic na ciepło, dopiero w weekendy mam czas na normalne posiłki.
Mimo wszystko - jestem pełna obaw, czy nie zrobiliśmy czegoś źle?
Wczoraj robiłam rano test- wynik negatywny.
Cały czas czuje się dokładnie tak, jak przed okresem- nabrzmiały brzuch, jakieś niedoskonałości na twarzy, no i ból piersi - ale tak jest od około 10 dni a okresu nie ma. Zadręczam faceta ciągłym odtwarzaniem tamtej sytuacji, chociaż on mnie zapewnia, że w stu procentach to wina mojego organizmu, a nie żadnej ciąży... Confused

Co myślicie, powtórzyć test, czy zwyczajnie wybrać się do ginekologa, bo coś jest nie w porządku?
Powrót do góry
kochamage

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2012 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, ponownie. Mam pytanie, otoz kochalam sie z chlopakiem w koncowce dni plodnych, okr powinnam dostac 6 kwietnia. Doszlo do wytrysku nie zabezpieczalismy sie. od tygodnia czuje sie doslownie jak przed okr. Bola mnie piersi, brzuch, mam nerwa ale okr jak nie bylo tak ni ma. Czy to moze byc ciaza? Chcialabym dzidzie z jednej strony Very Happy ale z drugiej ciut sie boje, a dodam jeszcze ze zgubilam sporo wagi ostatnio bo jestem na diecie, ale takiej zdrowej, duzo warzyw owocow, malo tluszczu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następny
Strona 21 z 25