Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Edyta22

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jaką miałaś przed owulacją?

Dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale pragnę Was poinformować że udało się - jestem w ciąży HUUUURRRRAAAA!!!!

Dodano po 2 minutach:

Ruzia a Ty jak? Mierzysz tempkę?
Udało się?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
irvine

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 10:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nigdy wcześniej nie miałam takich obaw dlatego nawet nie przychodziło mi do głowy by ją mierzyć, ale to błąd który bezwarunkowo naprawię. Dziś rano zmierzyłam: 35,9*C i uznałam że nie wytrzymam dłużej tego napięcia (okres miałam dostać NAJPÓŹNIEJ tydzień temu), poszłam do apteki i wykrztusiłam że potrzebuję test. Paręnaście minut nerwów i wielka ulga...Smile Chyba to poprostu to... niewyspanie;) Dzięki dziewczyny
P.S. Edytka, gratulacje!! Wink
Powrót do góry
malenstwo25

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 2:44 pm    Temat postu: Podwyzszona temperatura, negatwyny wynik testu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc Kobietki,
Prosze o rade, mam od 6 dni podwyzszona temperature bazowa (36.8-36.9 wobec zwyklej temperatury przed owulacja 36.3-36.4). Wydawalo mi sie, ze mialam owulacje 14 dnia cyklu, temperatura wzrosla wtedy do 36.6-36.7 i utrzymywala sie przez nastepne 10 dni. Po tych 10 dniach znowu wzrosla i taka podwyzszona jest juz od 6 dni. 5 dni temu powinnam dostac okres, i nic... Zrobilam wiec test - jeden w dniu spodziewanej miesieczki, drugi dwa dni pozniej - oba niestety negatwyne. Okres spoznia sie juz 5 dni.
Czy to mozliwe, zebym pomimo negatywnego testu, byla jednak w ciazy?
dzieki wielkie za wszelka odpowiedz
Pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrob test krwi. wynik w 100% wiarygodny
powodzenia

Powrót do góry
Edyta22

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Maj 06, 2009 9:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmmm....skoro robiłaś dwa testy po dniu spodziewanej @ i oba negatywne to raczej się nie mylą. Faza lutealna najdłużej może trwać 16 dni więc jeśli się przedłuży a @ nie przyjdzie to tak czy siak musisz iść do ginekologa. A @ masz regularnie?
Powrót do góry
Kreseczka

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 6:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zapytam tutaj... Jakis czas temu bralam Escapelle mialam po niej miesiaczke jedna... Po ok 5tyg od stosunku robilam b hcg wyszlo 1.57, teraz mam 36 dc <zawsze mialam 32-34> a kolejnej @ brak i do tego doszla podwyzszona temp przewaznie rano, czasem wieczorem nawet do 38 nie wiem co mam o tym myslec Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 9:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja myśle, że organizm trochę się zdezorientował po escapelle i po prostu są zawirowania w okresie
hyh

PostWysłany: Pon Maj 25, 2009 3:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej. Jestem tu nowa Smile Mam takie pytanie. Zażywam tabletki antykoncepcyjne (To moje pierwsze pudełko, tabletki YAZ). Wiem, że mogą one podnosić temperature... I tak też było na poczatku brania przez około pierwsze dwa tygodnie. Ale byłam w tym czasie równiez przeziębiona. Teraz mam jedynie katar sienny i pozostał lekki kaszel z przeziębienia, a temperatura z 37,1 spadła do normalnej 36,6... mimo wszystko mam mdłości (miałam zdiagnozowany refluks żołądkowy, ale mdłości nie były objawami, które u mnie się pojawiały), ostatnio zauważyłam też lekkie zapalenie pęcherza u siebie (częste malutkie bolesne oddawanie moczu, które jednak przeszło po dwóch dniach), ale teraz mocz jest mętny (słyszałam, że to objawy ciąży)... No i piersi bolą, ale nie wiem czy nie przypisać tego tabletkom... Niestety strasznie schizuje... Dlatego... Czy skoro spadła ta temperatura przy tych tabletkach do 36,6 (mierze rano pod jezykiem) to znaczy, że nie mam się czym martwić? Dodam, że przed braniem tabletek mierzyłam temperature i zawsze po owulacji miałam 37,1... Boje się, bo nie jestem gotowa na dziecko, a jeszcze nie do końca ufam tabletkom... Czy możliwe, żeby tabletki obnizały temperature w ciąży czy raczej nie? Myślę, że to niemożliwe, ale wolałabym się od was dowiedzieć... Proszę o szybką odpowiedź Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Maj 25, 2009 5:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletki nie mają wpływu na temperaturę. Nie będziesz w ciąży.
hyh

PostWysłany: Pon Maj 25, 2009 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie mają? Słyszałam, że potrafią podwyższyć temperature (progesteron), ale nie u wszystich dziewczyn to się przejawia.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 31, 32, 33  Następny
Strona 23 z 33