Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 9:03 pm Temat postu: |
|
|
czyli jak dobrze rozumiem jeśli dziś się podniosła to do owulacjo doszło prawdopodobnie wczoraj?? i jeśli teraz będzie się utrzymywać i nie spadnie to miesiączki mogę się spodziewać za ok 14 dni? przepraszam, że się tak dopytuję ale chciałabym nauczyć się rozpoznawania dni płodnych i możliwego czasu owulacji bo za kilka miesięcy zamierzam przejść na tą metodę gdyż ewentualna nieskuteczność metody i tak będzie wielkim szczęciem:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 11:41 am Temat postu: |
|
|
Jeśli podniosła się o prawidłowy poziom i utrzyma sie na nim . Dopiero po 3 dniach wyższych możemy mówić o domniemanej owulce. Jeśli nie spadnie poniżej poziomu niższych i bedzie się utrzymywać minimum 10 dni. Okres występuje bardzo różnie. Zależy od Twojej fazy lutealnej czy jest prawidłowej długości. Ja dostawałam miesiączkę zawsze na 11 dzień wyższych tempek .
Jeśli chcesz się nauczyć rozpoznawać płodność mogę Ci polecić super stronkę gdzie nanosi się wszelkie dane na wykres i pięknie można zaobserwować dni płodne itd. W razie czego nadal tam jestem zarejestrowana to pomogę _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
niepewna20
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 11:54 am Temat postu: |
|
|
bardzo bym Cię poprosiła o tą stronkę to się zaloguje chętnie:) dzięki za informacje:)
[size=9]dodano: Pią Gru 04, 2009 6:11 pm[/size]
witajcie ponownie chciałam się tylko jeszcze zapytać czy owulacja może nastąpić kilka dni przed wzrostem temp?? np 3lub 4? czy to niemożliwe?
[size=9]dodano: Nie Gru 06, 2009 4:26 pm[/size]
nie ma nikogo? Sad to pytanie jest dla mnie dość ważne...
[color=red] Jeśli chcesz coś dodać, użyj opcji "zmień". Znajduje się w prawym górnym rogu każdego Twojego postu. Przeczytaj regulamin forum.
Posty połączyłam / nowicjuszka[/color] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Słuchaj jak ktoś zajrzy do tematu i będzie wiedział to na pewno odpowie.Nie popędzaj...Bo robi się śmietnik na forum...Polecam lekturę regulaminu forum...
Co do temperatury...Występuje na dzień spadku przed wzrostem i utrzymaniem się na stałym poziomie...Już o tym tosia pisała...I tak jest zawsze...Jesli nie ma utrzymania się temperatury, to mamy cykl bezowulacyjny. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna-Jagoda
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 10:02 am Temat postu: |
|
|
Mam temperature 37, 37,2 od pierwszego dnia cyklu, jest teraz 9 i nadal nie spada. Przed miesiaczka tez taka mialam. Mierze co dzien rano, a nie jestem przeziebiona, wiec co to moze oznaczac( dodam ,ze od 1do 4 dnia cyklu bralam luteine(lekarz tak zalecil 2x dziennie podjezykowo 50mg) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 11:40 am Temat postu: |
|
|
jesli podejrzewasz ciaze to zrob test krwi wynik napewno bedzie wiarygodny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Czarna-Jagoda, nie mam pojęcia, czemu lekarz kazał Ci brać luteinę w pierwszej fazie cyklu! nie śledziłam dokładnie, czy starasz się o dziecko czy nie, ale takie dawkowanie luteiny zupelnie nie ma sens. bierze się ja albo w celu podtrzymania ciąży albo w drugiej fazie cyklu aby wyregulować miesiączki i przy niedomodze fazy lutealnej. może jednak podwyższać temperaturę, więc jest duża szansa że to przez luteinę _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasiulekkk
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 7:00 pm Temat postu: |
|
|
witam :) ostatnio ciagle mam podwyzszona temp, ok 37. czy moze byc to objaw ciazy? dodam ze biore tabletki antykoncepcyjne i raz zdarzyla sie biegunka a 10 dni po niej kochalam sie z chlopakiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 7:57 pm Temat postu: |
|
|
Biegunka powyzej 24h. moze obnizyc dzialanie tabletek i tak jak pisze w ULOTCE, nalezy sie tydzien pozniej zabezpieczac... ale tylko tydzien wiec ciaza wykluczona...
Pytanie podstawowe? Mierzysz temperature od kilku miesiecy regularnie o tej samej porze, przed wstaniem z lozka? Jesli odpowiedz brzmi NIE to nie sugeruj sie temperatura bo jest to niewiarygodne. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna-Jagoda
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 12:33 pm Temat postu: |
|
|
emilka bo to byla taka sprawa ,ze tydzien przed ta miesiaczka mialam robione usg i lekarz zobaczyl jakies tam cialko w macicy i powiedzial ,ze dla niego to zanosi sie na ciaze(45 lat praktyki ma ten lekarz) kazal mi przyjsc za dwa tygodnie na potwierdzenie, ale po tygodniu dostalam krwawienia( jak normalna miesiaczka) to odrazu poszlam, zrobil mi usg i powiedzial,ze ciazy nie widac ani tego cialka zoltego czy jakos tak, ze moglam samoistnie poronic, no i kazal mi brac ta luteine, a po niedzieli mam kolejne kontrolne usg. Zobaczyl tez miedzy sluzowka a macica taka plamke ale nie jest pewien co to jest, dlatego tez chce i pozniej na to po patrzec co sie bedzie z tym dzialo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|