Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Temperatura w ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Gru 11, 2009 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czarna-Jagoda luteina jest termogenna i podnosi temperaturę.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kasiulekkk

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 11, 2009 4:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie mierze regularnie, tylko przez ostatni tydzien albo 2. a jeszcze jedno pytanie: czy jesli ewentualnie bylabym w ciazy a jestem nieletnia (18 będę miec w maju) to ginekolog poinformuje o tym rodzicow? i jak wyglada brzuch w 5 a jak w 11 tyg ciazy? czy w 5 moze byc juz delikatnie zaokraglony? i czy ta podwyzszona temp. moze byc wynikiem tego ze wzielam 3 op. tabletek anty pod rzad, nie robiac przerw? wiem ze moze te pytania sa zbedne ale w razie czego wole wiedziec :) dzieki z gory za odpowiedzi :)
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Gru 11, 2009 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasiulekkk jeśli nie mierzysz tempki regularnie przynajmniej trzy cykle to szukanie powiązania jej z ewentualna ciążą jest zupełnie bezsensu .
Dlaczego nie robisz przerw miedzy tabsami?

Powrót do góry
niepewna20

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pią Gru 11, 2009 9:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy jeśli temperatura spadła do podstawowej temp czyli 36.7 i pojawił się okres to znaczy,że to jest normalny okres tak?? tzn chodzi mi o to,że czasem zdarzają mi się nieregularne krwawienia np po stosunku lub inne przypadki...gdyż zaczęłam stosować juz metodę naturalną i właśnie 1 dzień przed spadkiem temp i pojawieniem się krwawienia kochałam się z chłopakiem...no i niedługo zaczną mi się płodne jeśli to faktycznie okres bo mi się waha od 27 do 32 dlatego to pytanie...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Gru 11, 2009 9:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak spadek temperatury i okres to brak ciąży

Powrót do góry
niepewna20

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pią Gru 11, 2009 10:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to,że nie jestem w ciąży to wiem chodziło,że jeśli spadnie to napewno jest normalny okres i zaczyna mi się nowy cykl ( bo mam czasem krwawienia które nie są okresem i pomyślałam,że krwawienie mogło być po stosunku który odbyłam przed krwawieniem gdyż czasem tak mam ) a więc niedługo będą płodne ale z twojej odpowiedzi wynika,że tak więc dzięki Very Happy
Powrót do góry
kasiulekkk

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 5:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki tosia ale czy ktos moglby odpowiedziec na wszystkie pytania w moim poprzednim poscie? to naprawde wazne..
teraz nie zrobilam przerw bo najpierw byla ta biegunka wiec pomyslalam ze lepiej wziac od razu kolejne op a pozniej nie chcialam miec okresu akurat w te dni w ktore wypadal wiec tez nie zrobilam przerwy.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 6:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biorąc tabletki antykoncepcyjne nie ma sensu mierzyć temperatury. Nigdy nie będzie wyznacznikiem płodności bo nie dochodzi do owulacji. Do tego pewnie nie mierzyłaś regularnie więc to juz w ogóle nie ma sensu
Co do brzuszka w 5 a 11 tygodniu - jest różnie u danej kobiety. U mnie wyskoczył dopiero w 22 tygodniu maleńki zaokrąglony. w 5 nie ma szans na widoczny ciążowy brzuch.

Powrót do góry
kasiulekkk

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki wielkie :) tylko w takim razie nie wiem co z tym brzuchem bo nie jest jakis widoczny ale wczesniej nigdy takiego nie mialam nawet jak troche przytylam.. wyglada jak taki ciazowy tylko narazie baaardzo malutki i nie wiem czy mam sie martwic.. a co do tego ginekologa to jak jest?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 12, 2009 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może masz wzdęcia i tyle. Zrób test i zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do ginekologa to - ponizej 16 r.trzeba przyjść z rodzicem i rodzic powinien byc przy badaniach. Powyżej 16 roku życia trzeba przyjśc z rodzicem ale rodzic na czas badan moze byc wyproszony z gabinetu.
W obu przypadkach rodzic jest informowany o wszystkim.
takie jest prawo ale praktyka lekarzy wygląda zupełnie inaczej. Zazwyczaj w ogóle rodzic nie jest potrzebny przy wizycie.Ginekolodzy nie wymagaja tego

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następny
Strona 29 z 33