Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elekti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dermatolog jest dobrym rozwiązaniem ale jeśli nie chcesz iśc to ja ci mogę polecić tonik benzacne, jest bezalkoholowy więc nie wysusza bardzo cery a jest naprawdę skuteczny, mi pomógł a bardzo długo walczyłam z pryszczami
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
elekti

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

możesz spróbować zrobic maseczkę wygładzającą cerę, ubij 2 białka na sztywna pianę i nałoż na twarz, po 15 minutach zmyj ciepła woda, stosuj taka kuracje 4 razy w tygodniu, powinna ci wygładzić trochę buzię, a jak to nie pomoże to mikrodermabrazja chyba zostaje
Powrót do góry
groszek23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 11:56 pm    Temat postu: Trądzik wszystko popsuł... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim problemem jest trądzik. Próbuję walczyć z nim od jakiegoś czasu. Stosowałam jakieś domowe sposoby ale efekty są praktycznie żadne. Nigdy nie przypuszczałam, że trądzik może być kategorią oceny człowieka. I ostatnio okazało się, że stanowisko account managera o które się ubiegałam otrzymała dziewczyna z gorszymi kwalifikacjami. Decyzja o przyjęciu tej dziewczyny zaskoczyła nie tylko mnie ale także innych ubiegających się o te stanowisko, ponieważ ja byłam tzw pewniakiem na to miejsce. Cała ta nieudana rozmowa kwalifikacyjna stła się impulsem to tego, by wreszcie zwalczyć te pryszcze raz na zawsze. Chciałabym żebyście polecili mi coś sprawdzonego i skutecznego.

temat przenioslam w odpowiednie miejsce
Mala_mi
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Maj 28, 2009 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Idź do dermatologa. Niech pobierze próbkę ze zmiany. Da do badania i na tej podstawie dobierze odpowiednie leki. Na macanego nic nie zwalczysz.

Nikt nic Ci tu nie powie, bo nie widzimy tych zmian...Nie wiemy jaki to typ trądziku itd...Wizyta u dermatologa nieunikniona...
kumysek

PostWysłany: Czw Maj 28, 2009 4:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A skad wiesz, ze to wszystko przez pryszcze sie stalo?!!! bo cos mi sie nie chce wierzyc.
Powrót do góry
Rozczochrana

PostWysłany: Czw Maj 28, 2009 6:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z problemami skórnymi koniecznie do dermatologa.
A to, że przyjęli osobę potencjalnie lepiej się prezentującą to normalka, niestety takie brutalne czasy mamy...
Powrót do góry
groszek23

PostWysłany: Czw Maj 28, 2009 8:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To było widać, że przyjęli ją przez wygląd. Była ładna i zadbana, chociaż mądrością ani doświadczeniem raczej nie grzeszyła. Ja też starałam się wyglądać dobrze, elegancko, ale widocznie to nie wystarczyło. Wiem, że moja cera wpływa na mój ogólny wizerunek, raczej dobrze nie wygląda, ale jakoś do tej pory aż tak mnie nic przez to nie dotknęło. Czasem miałam takie okresy, że czegoś używalam i było lepiej, ale potem znów wracało, bo nie chciało mi się smarować.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 12:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jaki to typ trądziku? Byłaś kiedyś u dermatologa?
tatianna1

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 2:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie przejmuj się! To czy ktoś ma trądzik czy go nie ma nie świadczy o tym, jaką jest osobą. Mimo wszystko uważam, że trądziku nie można lekceważyć, więc może wybierz się jak najszybciej do apteki i poproś o coś skutecznego. Moja siostrzenica używała maści Benzacne i bardzo sobie chwaliła. Tylko musisz być wytrwała i używać regularnie, bo tak raz na jakiś czas to nic ci nie pomoże.
Powrót do góry
agnieszka1811

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 9:38 pm    Temat postu: rozszerzone pory Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam problem. Moja cera w obrębie nosa i przynosowych okolicach policzków jest tłusta i mam w tych miejscach bardzo rozszerzone pory. Pozostała cześc twarzy posiada skórę suchą.... Co mi doradzicie? Jakieś kosmetyki?

Temat przenioslam juz do istniejacego o podobnej tematyce.
Mala_mi
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 13 z 31