Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Trądzik - Temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 29, 30, 31  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elekti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Maj 31, 2009 11:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

na tradzik i pryszcze spróbujcie tonik benzacne, jest bezalkoholowy wiec nie szkodzi, jest na bazie kwasu mlekowego - zapobiega tworzeniu się stanów zapalnych skóry a do tego jest bogaty w witaminy z grupy B. mi pomógł a tez bardzo długo walczyłam z pryszczami Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
whitewine

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 3:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myślę, że jak zaczniesz od wizyty w aptece i rozmowy z farmaceutką to od razu się pewniej poczujesz. Moja przyjaciółka wyleczyła się z pryszczy jakiś czas temu stosując to co poleciła jej znajoma farmaceutka i nie ma nawrotów, buzia powoli wraca do siebie, wygląda naprawdę ładnie Smile
Powrót do góry
elekti

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja również używałam benzacne i tez mi pomógł, na takie pojedyncze krosty możesz zastosować żel 5%, stosuje się go miejscowo tylko na powierzchni pryszcza , a później dobrze by było nawilżyć skórę dodatkowo dobrym kremem
Powrót do góry
claudia4you

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 5:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy mozna stosowac 2 masci jednego dnia??
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 1:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Tylko nie na raz...
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 4:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie
jestem w trakcie ospy w sumie
juz wszystkie krostki mi zasychja i tworza sie strupki
Jak mam dalej dbac o swoja buzie cere mam normalna
Chodze do solarium ale obwiam sie ze bede musiala to przerwac
na jakis czas napewno do zagojenia sie twrzy i ciala ....
ClaudiaKn

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez używałam Nanobase i muszę powiedzieć, że doskonale się nadaje do skóry suchej. Jak masz partiami skórę suchą i raz przetłuszczoną, znaczy, że jest ona mieszana. Najbardziej CI poplecam pójście do kosmetyczki, ja dostałam od niej próbki kosmetyków Larosett i bardzo mi pomagają, no i Nnaobase teżSmile
Powrót do góry
natuuu

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cóż, ja na Twoim miejscu udałabym się do dobrego dermatologa Wink
poleci Ci jakiśś lepszy płyn lub żel do mycia twarzy,
ja obecnie mam cere podobna do Twojej, używam toniku z Garniera, żelu do mycia twarzy też z garniera ( 3 w 1 : ]] ) ii jeżeli się malujesz, to nie radziłabym zmywać make-up ` u mydłem lub czymś podobnym ! ; o
używaj płynu do demakijażu Wink
Powrót do góry
Acidic

PostWysłany: Nie Lip 05, 2009 11:13 am    Temat postu: Trądzik i drożdze Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem nowym i potrzebuję pomocy. Mam 16 lat od dłuższego czasu lecze trądzik około 4lata. Mam pytanie co do leczenia go drożdzami, nie wiem tylko dokładnie jak je przygotować. Chodzi mi o to czy: Maja to być drożdzę obojętnie jakie ( czy np piwne gdzieś tak wyczytałem) Ile razy dziennie, ile drożdzy na jeden raz. A najlepiej jak każdy mi powie wszystko co wie z góry wszytkim dziękuję ; )
Powrót do góry
kostonica

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 11:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak to jest z leczeniem trądziku drożdżami, ale jeśli Ty leczysz trądzik już 4 lata, to może warto zacząć stosować środki przeznaczone do leczenia, jakieś farmaceutyki. Ja ze swoim trądzikiem poradziłam sobie stosując żel [reklama], w moim przypadku wystarczył ten żel o stężeniu 5%, ale jeśli masz ten problem już 4 lata to spróbuj 10%
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 29, 30, 31  Następny
Strona 14 z 31