Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
elekti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 11:56 am Temat postu: |
|
|
na tradzik i pryszcze spróbujcie tonik benzacne, jest bezalkoholowy wiec nie szkodzi, jest na bazie kwasu mlekowego - zapobiega tworzeniu się stanów zapalnych skóry a do tego jest bogaty w witaminy z grupy B. mi pomógł a tez bardzo długo walczyłam z pryszczami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
whitewine
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że jak zaczniesz od wizyty w aptece i rozmowy z farmaceutką to od razu się pewniej poczujesz. Moja przyjaciółka wyleczyła się z pryszczy jakiś czas temu stosując to co poleciła jej znajoma farmaceutka i nie ma nawrotów, buzia powoli wraca do siebie, wygląda naprawdę ładnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elekti
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 10:20 pm Temat postu: |
|
|
ja również używałam benzacne i tez mi pomógł, na takie pojedyncze krosty możesz zastosować żel 5%, stosuje się go miejscowo tylko na powierzchni pryszcza , a później dobrze by było nawilżyć skórę dodatkowo dobrym kremem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
claudia4you
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 5:17 pm Temat postu: |
|
|
czy mozna stosowac 2 masci jednego dnia?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 1:08 am Temat postu: |
|
|
Tak. Tylko nie na raz... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sekrecik88
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 4:42 pm Temat postu: |
|
|
witajcie
jestem w trakcie ospy w sumie
juz wszystkie krostki mi zasychja i tworza sie strupki
Jak mam dalej dbac o swoja buzie cere mam normalna
Chodze do solarium ale obwiam sie ze bede musiala to przerwac
na jakis czas napewno do zagojenia sie twrzy i ciala .... _________________ Mamusia i Tatuś Bardzo Cie Kochają Skarbusiu! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ClaudiaKn
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 8:37 pm Temat postu: |
|
|
ja tez używałam Nanobase i muszę powiedzieć, że doskonale się nadaje do skóry suchej. Jak masz partiami skórę suchą i raz przetłuszczoną, znaczy, że jest ona mieszana. Najbardziej CI poplecam pójście do kosmetyczki, ja dostałam od niej próbki kosmetyków Larosett i bardzo mi pomagają, no i Nnaobase też |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natuuu
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 10:28 pm Temat postu: |
|
|
cóż, ja na Twoim miejscu udałabym się do dobrego dermatologa
poleci Ci jakiśś lepszy płyn lub żel do mycia twarzy,
ja obecnie mam cere podobna do Twojej, używam toniku z Garniera, żelu do mycia twarzy też z garniera ( 3 w 1 : ]] ) ii jeżeli się malujesz, to nie radziłabym zmywać make-up ` u mydłem lub czymś podobnym ! ; o
używaj płynu do demakijażu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Acidic
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 11:13 am Temat postu: Trądzik i drożdze |
|
|
Witam jestem nowym i potrzebuję pomocy. Mam 16 lat od dłuższego czasu lecze trądzik około 4lata. Mam pytanie co do leczenia go drożdzami, nie wiem tylko dokładnie jak je przygotować. Chodzi mi o to czy: Maja to być drożdzę obojętnie jakie ( czy np piwne gdzieś tak wyczytałem) Ile razy dziennie, ile drożdzy na jeden raz. A najlepiej jak każdy mi powie wszystko co wie z góry wszytkim dziękuję ; ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kostonica
|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 11:53 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem jak to jest z leczeniem trądziku drożdżami, ale jeśli Ty leczysz trądzik już 4 lata, to może warto zacząć stosować środki przeznaczone do leczenia, jakieś farmaceutyki. Ja ze swoim trądzikiem poradziłam sobie stosując żel [reklama], w moim przypadku wystarczył ten żel o stężeniu 5%, ale jeśli masz ten problem już 4 lata to spróbuj 10% |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|