Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 10:04 am Temat postu: |
|
|
Stosowałam na całą twarz, bo tak zalecił mi dermatolog. Przestał działać, po około 2 latach stosowania non stop. Ale to nie jest nic nadzwyczajnego... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 1:45 pm Temat postu: |
|
|
skóra się przyzwyczaja... z tego co wiem, to kwas azelainowy dobrze wchłania się przez skorę, zwalcza wolne rodniki i trochę likwiduje przebarwienia. z tym że najlepiej jest stosować po właściwej kuracji przeciwtrądzikowej, zeby ewentualne blizny zlikwidować. wiele osób po np. aknenorminie jeszcze stosuje skinoren lub acnederm z niezłymi rezultatami (już pomijając fakt, że po retinoidach cera wygląda bardzo dobrze) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Zgadza się Ale nie każdy trądzik można leczyć silniejszą kuracją _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 9:38 am Temat postu: |
|
|
w zasadzie aknenorminem można leczyć każdy rodzaj trądziku (w małych dawkach nawet różowaty), raczej przeciwwskazaniem mogą być jedynie jakieś problemy zdrowotne pacjenta i nieprawidłowa reakcja na lek niemniej nie ulega dyskusji fakt, że leczy sie nim zwykle silny trądzik a nie 3 pryszcze na krzyż _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 12:25 pm Temat postu: |
|
|
troche się pogubiłam z tymi nazwami
rozumiem ze skinoren jest tym slabszym lekiem? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 1:16 pm Temat postu: |
|
|
na mnie skinoren świetnie działał, ładnie wyleczył i wygładził twarz. swędzi po nałożeniu, bo wysusza wypryski, ale naprawdę jest skuteczny.
fasolka, jeśli masz problem z trądzikiem to trzeba w leczenie trochę zainwestowac, niestety.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Trądzik zawsze mi się kojarzył z cała twarza w wypryskach i dalej nie wiem co to wlasciwie jest tradzik.
Czy u mnie z cera normalna, gdzie wyskocza trzy duze pryszcze tez mogę to nazwac trądzikiem? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 9:37 pm Temat postu: |
|
|
skoro na te trzy duże pryszcze lekarz przepisał ci skinoren, to radzę smarowac bo jeśli wybrałaś się do dermatologa to chyba znaczy, że chcesz się ich pozbyc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 9:54 pm Temat postu: |
|
|
no rozne mi sie robia, a widziala je juz wygojone. Nie stac mnie na taka droga masc.. moze sprobuje sam cynk na razie brac tylko?
Czy skinoren zapisany na recepcie bedzie jeszcze tanszy? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
nie będzie tańszy. przepisują receptę, bo inaczej go nie kupisz.
hmm.. najtańszą metodą jest kupic sobie spirytus salicylowy w aptece i miejscowo smarowac krostki- to je wysuszy. możesz spróbowac sam cynk, a zobaczysz co ci powie na wizycie kontrolnej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|