Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika.S
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Z trądzikiem męczę się od podstawówki. Najpierw było to czoło, w gimnazjum zaatakował centralną część twarzy, a w liceum linię podbródka. Przeszłam różne kuracje dermatologiczne- on zawsze wraca. Najskuteczniejsza w moim przypadku była kuracja Izotekiem, jednak zaczęły mi wypadać włosy, boleć stawy- przecierpiałam, a on i tak wrócił. Teraz postanowiłam inwestować w serię kosmetyków La Roche i czyszczenia twarzy u kosmetyczki, mam dosyć dermatologów! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 10:33 am Temat postu: |
|
|
Monika, z tego co wiem, to czasem trafiają się nawroty po izotretinoinie, ale nie są one czeste i zwykle łatwo się z nimi uporać. miałaś dobrze dobraną dawkę? co prawda mówię na podstawie aknenorminu (jakościowo lepszy niż polskie odpowiedniki i daje mniej skutków ubocznych) niemniej też ten retinoid. a hormony badałaś? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 10:10 am Temat postu: |
|
|
po tym skinorenie zluszcza mi sie naskorek na twarzy i w srode wieczorem zrobilam sobie peeling cukrem zeby zetrzec te odstajace platki, pozniej po umyciu buzi i wyschnieciu nalozylam skinoren. Rano wczoraj po umyciu buzi i kolejnej warstwie skinorenu pojawily mi sie czerwone piekace plamy wokol ust i w bruzdach od usmiechu : D utrzymywaly sie do wieczora i dam znac czy dzisiaj tez beda jak sie zaraz umyje. Czy to moze byc spowodowane tym peelingiem? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 8:33 pm Temat postu: |
|
|
myślę, że niepotrzebnie zrobiłaś ten peeling. skinoren wysusza skórę i raczej ją nawilżaj niż podrazniaj dodatkowo.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:19 pm Temat postu: |
|
|
no jak sobie naloze krem to jest jeszczce gorzej ;/ mocniej szczypie boli i piecze i pali :/
a tez nie bede chodzic z platami skory na czole... ;/ _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Makrela
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 10, 2009 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Odradzam produkty alkoholowe. Często toniki antybakteryjne zawieraja alkohol i zamiast poprawic kondycję skóry, tylko ją podrażniają. W moim przypadku sprawdza się zestaw Vichy Normaderm (oprócz toniku, który zawiera alkohol). Widziałam też reklamy nowości na rynku: tabletek Inneov d-tox na niedoskonałości skóry. Sama ich nie próbowałam, ale dużo się o nich mówi.
Jeśli występuje przede wszystkich w dolnych partiach twarzy, to najlepiej zgłosić się do lekarza po antybiotyki (dermatologa albo ginekologa) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 8:27 pm Temat postu: |
|
|
Skinoren podraznial mi buzie i mialam czerwone piekące placki na policzkach od niego, własciwie zuzylam tylko jedna tubke tego żelu i wiecej nie kupilam bo nie było mnie stać na taka drogą i nieprzyjemna kuracje.
Za namową nowicjuszki kupilam sobie tydzien temu brevoxyl i jak na razie wyskoczyły mi tylko dwa pryszcze, skora jest gładka, matowa.
Tylko nie mam zadnych objawow typu złuszczanie naskórka, nic mnie nie piecze po nalozeniu, obojetnie czy na swiezo umytą skórę, czy 30 min po umyciu.
Nie wiem, nie działa? bo fizycznie nie czuje zeby ten krem jakos wchodził w reakcję ze skórą.
Na innych forach wyczytałam ze ten krem podobno strasznie smierdzi (wg mnie ma bardzo ładny nagietkowy zapach) no i ze strasznie podraznia skóre i ze strasznie piecze (u mnie zero takich objawow)
Mam się cieszyc, czy moze trafilam na jakas felerna tubke? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 12:09 am Temat postu: |
|
|
Nie łuszczy się, bo już skinorenem sobie zafundowałaś porzadne złuszczanie...
A co do objawów..po prostu Twoja skóra dobrze toleruje ten specyfik ciesz się
A peeling góra raz w tygodniu i najlepiej jakiś enzymatyczny... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marinka_42
|
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Moja córka ma straszne problemy z cerą. Próbowała różnych środków. Sama chodziłam do apteki i dowiadywałam się o jakieś cudowne produkty, bo córka była już załamana z powodu trądziku. Ostatnio znajoma farmaceutka poleciła nam URT-OIL z naftą oczyszczoną. No i wreszcie coś zaczęło działać. Nie długo to stosuje ale już są widoczne efekty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sakina
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 8:33 am Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o cerę to od okresu dojrzewania po dzień dzisiejszy mam z nią problemy. Może nie aż tak wielkie jak co niektórzy, ale nie ukrywam, że marzy mi się ładna buzia. Ale trądzik niestety nie jest łatwy do zwaleczenia. Co do brevoksylu to kiedyś stosowałam, ale słabe efekty przyniósł. A używała któraś z was petroleum D5? to jest podobno z naftą, ale nie jestem pewna, więc chciałam zasięgnąc opinii. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|